Scudo Sports

Kaybolan Belgeler

Furkan Özdağ

Daimi Üye
Tepki
85
Bugün benim küçük kardeşim(2 yaşında) bilgisayardaki bütün resimleri müzikleri oyunları kaybetmiş.. Hepsi Tek bir klasör içindeydi eve geldiğimde dosyanın yeri masaüstünde değişmişti,açtığımda ise sadece müzikler adlı klasör vardı fakat onun içindeki herşeyde gitmişti :mad: :( bilgisayarın heryerine bakmama rağmen bulamadım, sistem geri yüklemedi bugünün sabahına da döndüm fakat hepsi kayıp...Bütün hatıralarım onun içindeydi ve hepsi gitti :( Bana acil yardım edin arkadaşlar..

Scudo
easy recovery adlı siinen ve hasar gören dosyaları kurtarma işlemini yapan programı deneyebilirsiniz. internette kullanımı ve download linki ile ilgili birçok kaynak mevcut. şuan buraya koyacak vaktim yok olmazsa akşama yazarım.

"Recover My Files" diye de bir program var, ben onu kullanıyorum.

Ayrıca "Disk Digger" da var.

Eskiden kullanmış ve memnun kalmış olduğum bir tane daha vardı ama adını hatırlamadığım için hem kullanamıyorum, hem de öneremiyorum.

Google'dan aratabilirsiniz yada bulamazsanız link konusunda yardımcı olabilirim.

Bu arada; dosyaları kurtarana kadar bilgisayara dosya yükleme ve silme işlemi yapmazsanız daha iyi olur.

bilgisayarındaki dosyaların yerini değiştirmeden, yeni bişey kurmadan get data back programını kur ve dosyalarını kurtar :D

@Furkan_26

İşe yaradı mı?

@Serden Us

Malesef yaramadı , Recover My files adlı program ise lisans kodu olmadan dosyaları vermiyor..

Veri kurtarmaya yarayan birçok program var.uzun zamandır kullanmadığım için adlarını hatırlamıyorum ama tune up adlı program bile bu işi yapıyor sanırım.Önemli olan bilgisayarında yeni veri yüklemesi yapmaman ve dosyaların yerini değiştirmemen.İnternette veri kurtarmak için programları arayıp bulamazsan senin için arar direk linklerini veririm ;)

Programı yükledim, arattırdım fakat forumlardaki avatar resimlerinden başka bir şey bulmuyor :mad:

@Furkan_26

Daha önce böyle bir program kullanmadım ama bir tavsiye verebilirim:) Programda jpg veya jpeg, bmp tarzı resim uzantıları olarak aratırsan sadece silinmiş resimleri bulabileceğinden şüphelendim. Bence *.mp3 olarak aratırsan diğer dosyaları da bulabilirsin, veya "tüm dosyaları arat!" şeklinde bir komut varsa onu kullan derim

Önce tarama şekli seçilir.
(Fast ile bulunmazsa complete ile deneyin.)

http://www.recovermyfiles.com/img/screenshots-17/recovermyfiles-1.png

Sonra silinen dosyaların bulunduğu sürücü seçilir.
(C'den silindiyse C sürücüsü, D'den silindiyse D sürücüsü vs...)

http://www.recovermyfiles.com/img/screenshots-17/recovermyfiles-2.png

Daha sonra aradığınız dosya türü seçilir.
(Resim için jpeg, jpg, bmp, vs; müzik için mp3, wma, ogg, vs...)

http://www.recovermyfiles.com/img/screenshots-17/recovermyfiles-3.png

Aramaya başladıktan bir süre sonra (arama şekline göre süresi uzayıp kısalabilir) işlem biter ve kurtarılacak dosyalar seçilir.

http://www.recovermyfiles.com/img/screenshots-17/recovermyfiles-4.png

@Serden Us

Abi zaten aynısını yaptım sadece internetteki avatarları v.b buluyor... Tekrar deneyeceğim..

Aynı disk üzerinden bilgisayarınızı kullanmaya devam ediyoranız birçoğunun üzerine yazılmıştır bunca zamanda.

Aslında ilk kural o diski birincil disk olarak kullanmamaktır. Sistem ve program farklı diskten çalıştırılmalıdır fakat imkan yoksa en azından farklı bölümlendirmeleri kullanmalısınız.

Bu link size yardımcı olaracaktır. Arkadaş oldukça iyi bir şekilde açıklamıştı bu konuyu.

(link)

Bulduğum fotoğrafları bilgisayara kaydetmeye çalıştım fakat kaydedilecek dosya yeri aynı diyor ve kaydetmiyor bir sürü sorun :(

file scavenger programı ile deneyin en iyi programdır .Geçen günü yanlışlıkla quantum leaps dizisinin ilk 3 sezonunu birden shift+del ile sildim :D Kaç gündür uğraşıyordum indirmek için :S Neyse bu programı denedim dip tarama yaptım yaklaşık 20 dk sürdü.Üstelik aylar önce kurup sildiğim bir sürü şeyi de buldu. O yüzden bu programı kesinlikle tavsiye ederim.

panik yapma formattan sonra bile dosyaları kurtaran programlar mevcut fakat bunların neredeyse hepsi lisanslı ürünler. Bir ara fakat free olanı bulman zor. bulamazsan son care olarak bilgisayarcıya götürürsen dosyalarını geri getirirler merak etme.

Ben sildigim dosyalar icin R-Studio ` yu kullaniyorum .. Aradiklarimin hepsini buldu. Format atilmasina ragmen ustune tekrardan bilgi yazilmamissa buluyor ve getiriyor. Eger bunlara ragmen bulamadiysan demekki o dosyanin uzerine bir dosya kaydetmis harddisk o yuzden cikmiyordur.

Dosyalar silinmedi kayboldu ya son kullanılanlardan bir çoğunu kurtardım ama diğerleri hala kayıp..bilgisayardaki dosyaların hepsini görüntüleyen dosya varmıdır acaba bilgisayarımda belgelerimde falan ? :(

Geri