Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kaya tırmanışı ve dağcılığa ilgi duyanlarla bisiklet turu

SametAksuoğlu

Forum Demirbaşı
Tepki
434
tepe tırmanışına az biraz ilgi duyanların bildiği gibi kadıköyden gebze yönüne giderken 35. kilometrede "ballıkayalar" denen saklı bir cennet var.
Bu 35 km yi bisikletle gittikten sonra kamp yeri seçimi ve çadır kurulumuna mütakip bisiklet destekli keşif turu ... belki bir iki küçük tırmanış.

gece kamp ateşi, konaklama... ardından sabaha karşı ya da gün ortası bir saatte geri dönüş.

bu pazar ya da önümüzdeki haftasonu olabilir.

amaç, dağcılığa ya da kaya tırmanışına hevesli arkadaşları işi bilen yüzlerle tanıştırmak ya da tam tersi, işi bilen yüzleri yanımıza çekerek onların bilgi ve deneyimlerinden yararlanmak, kaynaşmak, arkadaş olmak....

Scudo
Orası saklı bir cennet değil hatta etraftaki atılmış pet şişelerinden insanların geldiği belli olan bir yer. Ama gerçekten çok güzel bir yer. Siz geziyi ne zaman yapmayı düşünüyor sunuz?

Ballıkayalara gitmedim, gitmek isterim ama tırmanma işine gelince tırmanırken sorun yokta iş inmeye geldiğinde aklım başımdan gidiyor. Bilmiyorum yapabilir miyim yoksa aşağıdan tırmananlara destek mi veririm?

marmara uni. dağcılık kulübünden arkadaşlar bu haftasonu kapsamlı bi keşif turuna çıkacaklar. bu haftasonu onlar gelmeyeceği için bu turu gerçekleştirmek yalan oldu ama haftaya kesin yapalım diyorum?

Ayrıntıları buradan konuşalım sonuca bağlayıp gerçekleştirelim. Yalnız ben yazılardan anladığım kadarıyla Ballıkayalar'a bisikletle gidilip orada kayalara tırmanılacak öylemi?

evet aynen öyle, ancak işe yeni başlamış ya da bu konu başlığı vesilesiyle aklına girdiğimiz hiç tırmanmayan arkadaşlar da gelebilir, malzemeleri tanımak, tırmananları izlemek açık atölye ortamı :) hepsi bir kenara mangal, kamp ateşi, demleme çay, menemenli kahvaltı..vs

• Beğen
Tepkiler: Kemal Caner
@SametAksuoğlu

Ooo maşallah ben gerçi mangal keyfinden o kadar hoşlanmıyorum ama bir aktivite olarak size uyarım. Dediğim gibi önceden konuşup karara varalım.

Bugün iki arkadaş bir ön tur gerçekleştirdik. sabah çıktık, şimdi geldik :)

kadıöyden ballıkayalar rahat 65 - 70km tutuyor, bugün bunu deneyimlemiş olduk! ama eğlenceli, farklı bir güzergah. Gebze organize sanayiden geçerken yusuf yusuf olduk, hem köpekler hemde çift y kromozonlu çevre ahalisinin bakışları üzerimizdeydi.

bi günlüğüne geldiğimiz için fazla tırmanamadık, kısa bir in çık yaptıktan sonra toparlanıp geri döndük. dönüşü trenle yapacaktık ama malum haydarpaşa gar yandığından tüm seferler iptal. biraz sorunlu bir dönü yolculuğu oldu.

bu olayı haftaya haftasonuna yayacak şekilde hep birlikte yapalım diyorum ben?

@SametAksuoğlu
ugün 12 sıralarında e5 üzerindeki esenyalı köprüsünün altından geçen biri sırt çantalı bisikletçiler sizmiydiniz yoksa?

Yalnız benim 5 Aralık'da sınavım var para yatırmamış olsaydım size takılırdım. Olmazsa sizlere iyi pedallamalar.

@SametAksuoğlu

bir Gebze'li olarak sizi karsilamak isterdik ama yazilarinizda usluba pek uygun olmayan sozler var insanlari karalarken biraz daha ozen gosterirseniz sevinrim.agaca kusen adamin ormani yakmasi gibi olmus lafiniz.saygilarimla

• Beğen
Tepkiler: SametAksuoğlu
@Özgür_Aksoy

aynen öyle,

ama haftaya çok kişi geleceği için organize olup sağlıklı bir yük dağılımı yapacağız.

dün sabah yağmur yağacak gibi olduğundan yağmurluk, kalın polar, tırmanış ayakkabları, halat, hms..vs derken 60lt lik çantayı doldurduk, bel felç durumda şuan :)

@SametAksuoğlu

yan yoldan gecen dolmusun kaptanının tepkısı "ne takmış la o sırtına öyle" oldu sızı gorunce :)

minibüs şöförü öyle dedi tamam ama ya yoldan geçenler(!) garip bulup alaya alanlar, işi sözlü tacize vardıranlar, bi de üstüne üstümüzdeki bisiklet taytları yüzünden işi başka boyuta taşıyanlar, suyunu fazla kaçıranlar, şakayı kaka edenler...vesaire

bu da zaten @selcuk yücel in tepkisinin aslında pek yerinde olmadığının kanıtı, zaten kendisine de özel mesaj ile durumu izah eden bir yazı göndermiştim, verdiğiniz örnek de bu mesajın üzerine tuz biber oldu.

Geri