Scudo Sports

Katusha sporcusu Vuelta turunda seyirci tarafından itilerek düşürüldü

Road_Runner

Road Runner
Tepki
24.945
Bisiklet
Cervélo
Bugün Vuelta'da çok ilginç bir olay yaşandı. 12. etap sırasında Katusha sporcusu Maxim Belkov bir seyirci tarafından kasten düşürüldü :naslyany:

Farklı bir açıdan:

Böylesi bizde bile yaşanmadı ne mutlu bize :D Sadece yarış sırasında karşıdan karşıya geçmeye çalışan masum yayalar, bir de yol kenarında yakılan mangal vardı :D

mangal_4070.jpg
:D

Bu avrupa insanı gerçekten cani. Bizim ülkemizde böyle bir olay şu ana kadar çok şükür yaşanmadı, yani bile isteye yarışı sabote etmek.

Bir de beton mikseri vardı tabi :acpsnr:

Scudo
Avrupada buna benzemedik ne saçmaliklar oluyor. Tren geçiyor, tekne geçecek diye kopru kaldırılıyor,sarhoş seyirciler olmadik şeyler yapiyor sporculara, seyircilerin başibos köpeği pelotona dalıyor.
"Bizde bile" diyerek, kompleks yapacak birşey yok bence.

Oradaki seyircilerden biri olsam bu "seyirci" arkadaşın yüzünü tanınmayacak hale getirebilirdim diye tahmin ediyorum. Emeğe saygı yahu, insaf.

sırf rus olduğundan dolayı yapılmış bir şey bence.

Eskiden futbol sahalarında sporcuları seyırcilerden korumak için teller olurdu. Kaldırıldı ve birçok olay yaşandı. En son Konyaspor taraftarının Beşiktaşlı sporculara saldırması gibi... Futbol sahalarına teller geri gelmeli.

Bence bisiklet yarışlarında seyirci saldırması ihtimali her zaman var. Adam 2 metre önünden geçiyor ve belki senin desteklediğin adamı geçmiş. O bisikletçi düşürülünce herkes olduğu yerde kalıp, düşen sporcu ayağa kalkınca herkes kaldığı yerden devam etmiyor sonuçta. Saçma ve adaletsiz bir durum var ortada.
Bugüne kadar çok saldırı olmamış olması bu ihtimali ortadan kaldırmaz. Çok hızlı gelen bir bisikletçiyi düşürse orda ölebilir ya da sakat kalabilir.
Hem ne gerek var ki o seyirciye? Bir şey de izlemiyor, hepsi anlık.

• Beğen
Tepkiler: kapluj
Belkov'u iten adam down sendromluymuş.

“Apparently the man suffers from a mental disability. For me this is more than enough reason not to undertake any further action against him.
“I am healthy and not injured, but it could have ended worse. Cycling is a very accessible sport. We need to keep it this way. I just hope that this incident will open the eyes of many fans. Please never touch the riders in the race, don’t run alongside us and make sure to always properly supervise anyone under your care.”

Read more at (link)

Anormal bir durum bu..Muhakkak bir sıkıntısı vardır..

Hep düşünüyordum bu adamları bisikletçilere zarar vermekten alıkoyan ne diye. Meğersem yokmuş öyle bir şey :D

• Beğen
Tepkiler: kapluj ve 07yusuf
Efendi adammış valla..
O yokuşu çıkmışsın kan ter içinde kim ne olduğuna mı bakacaksın..
Down sendromu varsa sahip olsunlar adama..
Elin Rus'u delidir valla sonra bisikleti monte ederler..

Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi

Her Down sendromlu birey durup dururken birine saldırmaz. "Down sendromluymuş yaa" diyerek normal karşılamak down sendromlu bireylere ayıptır. Down sendromunda normal olmasa da otizmli bireylerde kendilerini baskı altında hissettiklerinde bir saldırganlık yaşanabilir ama bu gidip te birini hedef alarak onu ittikten sonra durulacak bir şey değildir. İlk kez gördüğüm garip bir olay. Down sendromlu ise birisi onu yönlendirmiş olabilir. 46 kromozomlu bir insansa kendisini hindistanda çanta çalan babunlar ile yaşamaya davet ediyorum. Yaptığı hiç komik değil.

Arkadaşlar bişey soracam bir bisikletli arabaya tutunmuş düşeni ise seyirciler itiyor bunlar yarışma kurallarına dahil mi?

@nbacıshaquılle bisiklete binerken itmek kural dışı değil ama belli başlı durumlar hariç arabaya tutunmak ya da rüzgarına girmek yasak.
şimdi baktım sağlık arabasıymış bu arada, elinde bir sorun olduğunu gösteriyor sporcu.

• Beğen
Tepkiler: nbacıshaquılle
@kapluj Anladım hocam sağolun bisikleti bırakıp kolarak yarış bitirenler de gördüm esnek heralde biraz.

• Beğen
@nbacıshaquılle 2016 tour de france'da froome koşarak 1km kadar gitmişti motora çarptığı için -tamamen motorun suçu-, normalde yasakmış ama dtf özel bir yarış olduğu için heyet ne derse kural odur.

@nbacıshaquılle Düşeni seyircilerin 2 sanıye ıtmesınde bir şey yokta diğeri harbi su alıcam ayağına yokuşu hızlı hızlı çıkıyor :D

@kapluj Hocam o kallerle nasıl kosuyorlar adamın dizi falan sakatlanır birde okadar bisiklet sürmüş.

• Beğen
yıllar önce şöyle bir fotoğraf çekmiştim, yeri gelmişken paylaşayım.. yayalar geçiyor bisiklet bekliyor görevliler kafayı yiyor :)

tour of turkey - istanbul (2009)

Q7DBjG.jpg

@Cesarisback hocam zaten yeni yürümeyi öğrenen çocuk gibi koşuyordu :D
hem kaller sıkıntı hem de ayakkabı full karbon.

Öldürülmek için yaşıyoruz lafı bizim memlekete has değilmiş demek ki

iten kişinin down sendromlu olduğu anlaşıldı.katusha bir yaptırım için başvuruda bulanmayacak.

Geri