Scudo Sports

Katlanır bisiklette gidon ve sele borusu

hardal

Üye
Tepki
24
Bisiklet
Sedona
Selamlar,

Bu boruların içte kalan kısımları kısa bir süre sonra çiziliyor mu? Sonuçta sürekli katlanıp, sabit durmadıklarından üzerlerindeki boya kalkar mı? Bugün mağzada Dahon Vitesse D8 vardı. Sele borusu çeşitli yüksekliklerde ayarlandığı için borunun boyası üzerinden hafif beyazlıklar gördüm. Bir süre sonra şu şekli mi alır ? (link)

Scudo
Sele borusunun içeri giren kısımları gress yağı ile yağlanıyor. Bu da kadroya sürtünüp çizilmelerini engelliyor.

Bu sekilde bir deformasyon icin cok fazla surtunmesi gerekir. Mandali actigimda sele borusu oldukca rahat girip cikiyor. Hafif cizilmeler olabilir belki ama bu sekilde olmaz.

Bencede bu sekilde olmaz.2 aydır kullanıyorum ufak tefek çizikler oluyor ama yapacak bir sey yok adı üskünde katlanır bisiklet.

Benim de kafamı kurcalayan bir soruydu bu :)
Fotodaki boru çok fena olmuş. Bence titiz kullanımla bu hale asla gelmez.

kullanan herkes ufak tefek çizilmelerin olacağını söylüyor. Bir arkadaş şu ürün ile kaplarsak işe yarayacağını söylemişti. Siz ne derseniz? (link)

Bence o kadar ayrıntıya takılmaya gerek yok. Bisiklet kullanmanın zevkine varmak lazım. Düşe kalka, çizile çizile kullanalım :rolleyes:

Bir bakıma haklısınız Erdem B.
Fazla üzerine düşmemek lazım ama hiç dikkat etmemek de olmaz :)

Geri