Scudo Sports

Katlanır bisikletlerin ömrü (km)

Kılıfın içinde iken göremedikleri için sorun olmuyor o düşüncesiz arkadaş kendine yenilmeseydi bu sorunlar belki olmazdı diye düşünüyorum.Ama işte kılıfsız katlanır şekilde gördüklerinde sorun yapıyor almıyorlar.Kimileri alıyor bu ne ya küçücük ne zarar gelir ki bundan diyor ama tabi bu güvenlikçilerin çok azı böyle. Yani bebek arabasından bile küçük olan birşeyi almıyorlar ya ne diyeyim. Bu arada açılan konudan baya bi uzaklaşmışım ben sonradan fark ettim af ola :utn:

Scudo
@perizag

Yıl gelmiş 2014'e nelerle uğraşıyoruz, bir video izlemiştim 1. dünya savaşından önce 25-30 kadar bisikletli Londra'dan- Brighton'a trenle gidip orda turluyorlar. Özel vagon yapmışlar, bisikletlerini görevliye veriyorlar, görevli de bu vagonda tek tek asıyor bisikletleri. Düşünün üzerinden 3 basamaklı yıl geçmiş. Ben göremedim, torunlarım görür mü hayal ettiğimiz günleri güzel ülkemizde ondan bile şüpheliyim.

Biz bisikleti etrafımızdakilere ve ailemize özellikle ne kadar anlatırsak kullanmalına yardımcı olursak zamanla bu zihniyet de değişecek ve uyum sağlayacak. Dediğiz e benzer uygulamalar yurt dışında var metroda vagonun başına 2-3 bisikletlik yer yapmışlar ön teker den asıyorsun duvara yerde kaplamıyor. Ama işte bilinç ve eğitim diyeceğim.

bir yanlış anlaşılma var ki bizim için çok önemli
avrupalılar imkanları olduğu için vagonlar yollar bisikletlilere uygun hale getirmedi
avrupalılarda zamanında çok mücadele etti bunlara sahip olabilmek için
bu nedenle iş bize düşüyor mümkün olduğunca gözlerine sokmalıyız bisikleti

Bu konuda maalesef milletin genel tavrı yüzünden ümitli değilim.

Çünkü bu iş bir-iki yıllık süreç içerisinde insanların gözünü alıştırmak kadar basit bir şey değil, uzun belki de çok uzun bir zaman içinde dev gibi motosikletlerin bile trafikte önemsenmediği bir kültürde iki tekerlekli ulaşım araçlarının -beden kuvveti kullanıldığından- en önemlisi olan bisikletin hakettiği saygıyı görmesi gereken bi araç olduğunu ve çocuklara alınan bir oyuncak olmadığı bilincini yerleştirmek gerekiyor. Ona da bence nesiller geçmesi gerek. Sırf bu yüzden avrupa'daki bisikletlilerin videolarını izleyemiyorum, sinirlerim bozuluyor.

Bu konuda maalesef milletin genel tavrı yüzünden ümitli değilim.

Çünkü bu iş bir-iki yıllık süreç içerisinde insanların gözünü alıştırmak kadar basit bir şey değil, uzun belki de çok uzun bir zaman içinde dev gibi motosikletlerin bile trafikte önemsenmediği bir kültürde iki tekerlekli ulaşım araçlarının -beden kuvveti kullanıldığından- en önemlisi olan bisikletin hakettiği saygıyı görmesi gereken bi araç olduğunu ve çocuklara alınan bir oyuncak olmadığı bilincini yerleştirmek gerekiyor. Ona da bence nesiller geçmesi gerek. Sırf bu yüzden avrupa'daki bisikletlilerin videolarını izleyemiyorum, sinirlerim bozuluyor.

Konu başlığı katlanır bisikletlerin ömrü olunca buradan sormak istedim. Gidon boğazı ve sele boğazını yağlıyormusunuz? Yada düzenli olarak içine sızan tozları silip tekrar takıyormusunuz? Ben yağlama yapmıyorum ama hafta bir tozu slip takıyorum. Herhangi bir ses sürtünmeden dolayı bir aşınma yok şimdilik. Ama merak ettiğim bu parçaların mutlaka yağlanması gerekli mi?

Direksiyon katlanma kısımlarının yağlanacağını düşünmüyorum.Ama temizlik konusumda takıntılıyım bende :) Her gün mutlaka baştan aşağı parlatıyorum :D Bu arada bende Kron FD500 Kullanıcısıyım

Dahon 3 almıştım adamın bodrumunda uzun zamandan beri yatmaktan hareketli aksamları baya bi sıkışmış, Zor kullanarak hepsini söktüm güzelce temizledim, Temas edecek yüzeylere gres sürdüm bir iki alıştırdım. Şuan maşallah bir sıkıntı yok Ayda bir detaylı temizlik yeter diye tahmin ediyorum. Ki buda başlığa ithafen bisikletimizin uzun ömürlü olmasına yardımcı olur.

@Serdar Kaptı

Bildiğim kadarıyla oynak parçaları yağlamak gerekiyor ama uzunca aralıklarla yapılsa da sorun olacağını sanmıyorum. Benim asıl merak ettiğim "katlanır oldukları için diğer bisikletlere göre daha farklı yerlerden arıza çıkarmak gibi huyları var mı" ve "uzun yola gelirler mi" sorusuydu. Anladığım kadarıyla uzun yolda sürücüyü rahatsız etmek dışında sıkıntıları yok, dayanıklı bir binici gayet rahat kullanabilir. Uzun vadede diğer bisikletlere göre ekstra bir sorun çıkarmıyorlar sanırım.

Geri