Scudo Sports

Katlanır bisikletle sağanak yağmurda sürüş!

katlanır bisiklet hiç kullanmadım ama lastiklerin ufak olmasından kaynaklı bir sorun olacağını ben sanmıyorum ya. yağmur yürür niye yürümesin. adam gibi lastik olursa üstünde her türlü tutar o. azıcıkta paslansın dostlar mezara götürmiyceniz herhalde yağlayıverirsiniz. benim bisikletin üst borusu yağmur yemekten boya altından paslanmaya başladı yahu. kasmayın bu kadar :)

Scudo
Ben de yağmurlu havalarda çamurluğu olduğu içün özellikle katlanırla çıkanlardanım.
Eve dönünce bisikletin lastiklerini bir kaç kez yere vurarak silkeliyorum o kadar.

Lastiklerim hep maksimumda. Hafif inikken tutunma farkı da pek görmedim açıkçası.

Bu arada 23'lük lastik takılı yol bisikletim bayağı kayıyor, katlanır bisikletim işe bana güven veriyor...

Bu akşam ki yağmurda yeni aldığım velespitle beşiktaş yaptık. Yağmurun keyfi bi başka oluyor.
Havalar daha soğumadan bu keyfi ıslana, ıslana yaşayın.
Bisiklete bir şey olmaz. Şeker değil erisin.
3 günlük Dünya'da kasmaya gerek yok.
Eve bisikleti sokmadan bir güzel kapı önünde banyosunu da yaptım. Fıstık gibi olduğu fıstığım:)

Bir sey olmuyor arkadaslar,korkmadan surus yapabilirsiniz ama dedigim gibi katlanir yerlerine strech atip da surus yapin,ne olur ne olmaz.

Bugün Dahon d7 ile 3.5 km ana cadde üzerinde orta yağışlı yağmur oldukça keyifli bir sürüş yaptım. Yola çıkmadan Stravayı açmıştım bende pek inanamadım ama 42km hıza çıkmışım. Ortalamam ise 17 km. Fakat yaklaşık 10 km hızda giderken hızlı girdiğim virajda birazda frene abanmamla beraber kendimi yerde buldum. Sol elimle hala bisikleti tutuyordum. Vakit kaybetmeden toparlanıp devam ettim ciddi bir şey olmadı çok şükür sadece dizim biraz acıyor. Gelince de özellikle orta kısmına aradan su girmiş orayı kuruladım. Problem yok :)

Geçe nhaftaki yağmurda caddebostanda düz yolda düştüm ben de. Dizlerim hala sorunlu. Düz yolda tümsek vardı hafif, bir şey olmaz dedim. Hafif hızlıydım 20 25 civarı. Orda kaydı bisiklet fren yapmadığım halde.

Geçe nhaftaki yağmurda caddebostanda düz yolda düştüm ben de. Dizlerim hala sorunlu. Düz yolda tümsek vardı hafif, bir şey olmaz dedim. Hafif hızlıydım 20 25 civarı. Orda kaydı bisiklet fren yapmadığım halde.

@AraxLea
Bisiklet eğimliyken yani viraj dönerken ayrıca yerler nemliyken kontrollü fren yapmak gerek. Viraj da frene basmamak gerek hangi hızda girdiyseniz o hızda virajdan çıkmanız lazım. Ne hızlanmalı nede frene basmalısınız. Virajdan çıkamayacak hızda iseniz daha yaklaşmadan hızınızı düşürmeniz gerek

• Beğen
Tepkiler: Yusufclp
Geri