Scudo Sports

Katlanır bisikletle rampa çıkmak için ruble değiştirilir mi?

ankirali

Üye
Tepki
23
Dağ bisikletime takdırdığım 7'li mega range ruble veya benzeri 6 vitesli katlanıra takılabilir mi? (Dahon eco C6 model)

Scudo
Ben de bir C6 almayı düşünüyorum bu aralar. Nasıl, memnun musunuz, C6 yı tavsiye eder misiniz ? Bir yerde 1075 TLye buldum. Siz kaça almıştınız ?

Takilabilir bence ama butun arka artirici sistemi degistirmeniz lazim gibi. Hatta zincire bile gerek olabilir. Aslinda arkaya yedi degilde on tarafi 3leyebilsek super olacak. Yapan var ama cok ugrasmis

Aynakol daha küçük bir dişli ile değiştirilebilir mi? Neticede benim hızdan çok rampa çıkmaya ihtiyacım var.

Megarange in galiba tz31 di buyuk disli rampa icin ideal kulaniyorum ve gercekten ise yariyor ama katlanir bisiklete olur mu kesin birsey diyemem

Edit : Disli shimano megarange mf-tz31 bununla cikamayacagin yokus yok ve katlanir bisiklete uyum saglamama imkani yok

GT-S5830i cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Ben Dahon MuP8 üzerinde gelen 53 aynayı 45 ile değiştirdim. (BMX veya Single speed dişlileri oluyor)
Hatta 8'li Sram vites sistemini de 9'lu Shimano ile değiştirdim, oradan da alta bir vites eklendi, baya baya rampa çıkılabiliyor (Ancak arka aktarıcıyı uydurmak için kadroda traşlama gerekiyor)
Ancak 40km/h'den sonra pedallar boşa dönmeye başlıyor..

@Burçak Erbil

Acaba C6 nın aynakolu da aynımı (53 dişli). 45 dişli aynakol C6 ya olurmu? ve nasıl temin edebilirim?

Takacağınız arka vitesin uzun bacak olmamasına dikkat edin 20" tekerleklerde uzun bacak vitesler yere sürtebiliyor. Megarange ile uzun bacak kesin yere sürter.
En kullanışlı sistem, zor ve pahalı olsa da 2li yada 3lü aynakol sistemi.

@Tolga Günsezer

Benim aktarıcı uzun, yere sürtmüyor, 5-10cm bir mesafe var. Dahon'un bu kadroda aktarıcı oldukça içeride duruyor. Aslına bakarsanız şu ana kadar hiçbir problem çıkarmadı. Tekerin hemen yanında olduğundan oldukça korunaklı, ama teoride büyük bir taşın veya yüksek bir çıkıntının hemen yanından geçerseniz çarpma ihtimali var.

Ama bence de ideal olan orta uzunluk..

@ankirali

Diş sayısını en kesin siz söyleyebilirsiniz herhalde ;) 45 dişli ayna (kol'a gerek yok) BMX'ler için bulunabiliyor. BCD'si uyuyor.

@ankirali

Diş sayısını en kesin siz söyleyebilirsiniz herhalde ;) 45 dişli ayna (kol'a gerek yok) BMX'ler için bulunabiliyor. BCD'si uyuyor.

Geri