Scudo Sports

Katlanır Bisikletle Londra-Sofya

Tek kelimeyle mükemmel.

• Beğen
Tepkiler: nonsteril
Scudo
Merhaba
Çok güzel bir tur olmuş.Tebrik ederim.Ancak aklıma 1-2 soru takıldı.Konaklama ücreti ödemediğiniz,yemekleride kendiniz yaptığınız ve üstüne su içinde neredeyse para vermediğinizi düşünürsek günlük 9 euro bana fazla geldi.Yanılıyormuyum ?Üstelik içinde feribot ve tren ücretlerinin hariç tutulduğunu söylemişsiniz.

Bu ücretin içinde sadece yemek mi var ? Birde avrupada kamp alanları dışında kamp atılması yasakmış diye duydum.Bu konuda sorun yaşadınız mı ?

• Beğen
Harika bir tur olmus :harika:

Bisiklet Brompton mu?
Sirt cantasini katlanir arkasinda tasimak sorun cikariyor mu, nasil sabitledin saga sola savrulmuyor mu?

• Beğen
@ozguratalay

Merhaba,

Kendim pişirsem de fiyatlar özellikle İsviçre de hiç ucuz değil. 1 adet salatalık tanesi 2.4 İsviçre frangıydı Bern de, ortalama 2 € gibi bir ücret söz konusu. Alp'ler de çok fazla efor sarf ediyordunuz, bunun karşılığında kendinize iyi bakmanız gerekmektedir. Arnavutluk ve Makedonya haricinde fiyatlar diğer Avrupa ülkelerinde 3 aşağı 5 yukarı aynı. Kamp konusunda, sadece Arnavutluk da sorun yaşadım bir gece insanlar gelip kimlik sordular. isviçrede yürüyüş yolu üstüne çadır kurmak zorunda kaldım insanlar sorun yok burada durabilirsin diye yardımcı oldular, senin yaptığın işi ve kalacak yerin olmadığını biliyorlar, bu sebeple pek sorun çıkarmıyorlar. Fakat yollarda orman içinde kamp yapmak yasak yazan tabelalar mevcut.

@Aloha

Bisiklet Brompton P6R. Plastik bir boruyu selenin altından geçirip ip ile bağlayıp sabitledim. Ardından çantanın omuz askılarını bu boruya geçirdim. Fakat daha ilk günden bu plastik boru kırıldı. Yolda doğaçlama birşey yapmam gerekti bende elimdeki Selfie çubuğunu Oray'a sabitleyip bütün yolu o şekilde geldim. Çantanın altında bulunan duffle düz olduğu sürece savrulma olmuyor, bazen alttaki çanta düz olmadığında sağa sola savruluyor. O zaman da alttaki çantanın üstüne oturup düzlemeye çalışıyorum ya da eşyaları çıkartıp tekrar diziyorum. Başlarda bayağı sorun yaşadım ama sonradan işin yolunu buldum.

@Enki Teşekkür ederim.Özellikle sorum çünkü çok duyuyorum ve yine bu forumda bir abinin yaptığı turu okudum sürekli camping alanında kalmış bende yahu cidden doğru sanırım dedim.Zira bu bana çok saçma geldi.Turun mantığına uymazdı.Fiyat konusunu anlamış oldum yanıtınızla.Çok teşekkür ederim.Nice turlar düzenlemeniz dileğiyle.

• Beğen
@Enki

Merhaba,

seyahatlerimde bircok defa "simdi bir bisikletim olaydi" dedigim oldu, o yüzden ucakta rahatca götürebilecegim bir katlanir bisiklet ve sirt cantasini üzerinde tasiyabilme imkanini arastirmaya basladim.
Verdigin bilgiler icin tesekkürler.

• Beğen
En güzel duygularla okudum hayal ettim ve kocaman bir offffff çektim.... neyse darısı başıma :harika::harika:

Yazinizi okurken cayim nasil bitti anlayamadim :) resimler de bi okadar guzel. Tebrik ederim daha guzel turlariniz olur insallah

• Beğen
Tek kelimeyle muhteşem, katlanır bisikletimle arada hafif yokuşlara bile burun kıvırırken böyle bir yazı okumak beni daha çok gaza getirdi :)

Yazı,fotoğraflar ve huzur :) ilham verici bir tur devamını bekliyoruz

@Enki Gece saat 01:30 gözümden uyku aka aka okudum her bir satırı.
Teşekkür ediyorum ama teşekkür hislerimi anlatmak için yetersiz kalıyor.
İnsanlar ikiye ayrılıyor bu konularda "Hayal Edenler" "Gerçekleştirenler" olarak.
Tebrikler süpersiniz.

Gerçekten güzel bir tür olmuş imrendim doğrusu.uzun bir yolculuk yapmışsınız brompton la.sizce ideal lastik ölçüsü nedir.siz hangi marka ve ölçü lastik kullandınız.gidon ve göbekten dinamo dışında sizin bisikletin aynısına sahibim.16x1.35 lastik taktık.16X1.50 bulamadık. 1.75 de vardı ama 135 tercih ettik.

Moto G (4) cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@mgencer05

Schwalbe'nin Marathon Plus 16x1.35" modelini kullanmaktayım, zaten 16" bulmak sıkıntı bunlar arasında en yaygını 16x1.35". Ön lastik hala brompton'un orijinal kevlar lastiği.

@Enki

Teşekkürler cevabınız için. Jant çapı küçük olduğu için 1.35 düşündüğüm gibi inçe durmadı. Ama aklım 1.75 olanda kaldı şehir içinde daha konforlu olmuydu ki.aradaki fiyat farkından dolayı marathon plus modelini almadım. Çevremde hiç brompton kullanan Yok bu yüzden müsaadenizle bir soru daha sormak istiyorum. Arkadaki katlama mekanizmasında çoz az bir boşluk var normalmi ?

Tapatalk Pro kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Muhteşem bir tur olmuş,Bazı yerleri karadeniz ve Türkiyenin farklı yerlerine benzettim ama Gerçekten inanılmaz güzel tur olmuş,Merak ettiğim Schengen vizesi ile mi ülkeleri gezdiniz,Ne kadar para harcadınız,Sadece kamp mı yaptınız,otelde kalmadınız sanırım.

@mgencer05 Tam olarak neresinden bahsettiğinizi anlayamadım, resim çekip özelden iletirseniz yardım etmek isterim.

@MertAhci35 Bulgaristan vatandaşlığım olduğundan dolayı vize konusunda bir sorun yaşamadım. Sadece kamp kurdum ve hiçbir zaman hotel ya da kamp yerine para harcamadım. Tüm turum boyunca gemi, tren ve park girişleri haricinde 450€ harcadım.

• Beğen
Tepkiler: MertAhci35
Sevgili @Enki turun mükemmel olmuş. Tebrik ederim. Haziran gibi Sofya ya gelme planım var. Kısmet olursa tanışmak ve kiralayacağım bir bisiklet ile birlikte pedallamak isterim. Rastlaşmak dileğiyle..Selamlar

• Beğen
Tepkiler: Enki
@Enki
Tam olarak bu kısım.seleden tutup kaldırınca boşluk varmı süspansiyonun bulunduğu kilitleme mandalı kısmında.
c27f379d9a76e7bc67cb4bac5ccff9bc.jpg

Moto G (4) cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Nasil kacirmisim bu basligi. Inanilmaz guzel ve etkileyici olmus. Harikasiniz tesekkurler paylasim icin.

• Beğen
Tepkiler: Enki
Geri