Scudo Sports

Katlanır Bisikletle Konya-Anamur / Aydıncık - Anamur (4. Gün)

Sinan H.

Katip
Tepki
359
Başlangıç
2012—13
Bisiklet
Carraro
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Yeni bir güne Aydıncık'tan merhaba diyoruz

196892

196893 dosyayı görüntüle

Merkeze yakın olması nedeniyle kahvaltı için merkeze gidip geliyoruz birşeyler alıyoruz, kahvaltımızı yapıyoruz, ben ağrıyan bacağı kremlerken arkadaşlar sabah sabah kısada olsa bi deniz keyfi yapıyorlar

Saat 10a doğru çıkıyoruz Aydıncık'tan

196894 dosyayı görüntüle

Yol kenarı yenidünya meyvesi ağaçları ile dolu.

196896 dosyayı görüntüle

196897

Eee Akdenizdeyiz havalar ısındı, rüzgar kesildi, Yenidünya ağaçları bir yanda, bir yanda da çilek tarlaları miss gibi kokuyor...

Ve meşhur Mersin Antalya yolları, tek gidiş tek geliş kıvrımlı yollar ama manzarası on numara beş yıldız yollar...

196898 dosyayı görüntüle

196900 dosyayı görüntüle

196901

Aydıncık sonrasında Soğuksu ve Yenikaş köylerinden geçiyoruz.

Buralardaki tüneller henüz faaliyete geçmemiş çalışmalar devam ediyor eski yolu kullanmaya devam

196903

196905

Bozyazı'ya girişte %15 eğimle 15 kmlik bir iniş karşılıyor bizi tabi ben 15km tabelasında fotoğraf çekme fırsatı bulamıyorum

%15 eğimli Bozyazı girişindeki tabela

196906

196907 dosyayı görüntüle

Sert bir iniş ile geride kalan yolun manzarası

196908

Bozyazı tabelasını gördük ama henüz Bozyazı'ya girmemişiz Tekeli ve Tekmen köylerinden geçiyoruz

Tekmen'de Keklik Kahvehanesinde bir çay molası verelim diye duruyoruz.

196909

Bu fotoğrafı da buraya bırakıyorum ki yolu düşen arkadaşların uğramaması ümidi ile 3 çay 3 sodaya utanmadan 15 TL isteyen beyfendinin yeri

Anamur'a doğru pedallamaya devam

196910

Bozyazı'dan çıkıyor Anamur'a doğru yaklaşıyoruz

Çilek ve Yenidünya meyvelerinden sonra Muz bahçeleri görüyoruz etrafta bu güzelim kokuyu içimize çeke çeke yolumuza devam ediyoruz

196912

Güzel bir iniş ile Anamur'a giriş yapıyoruz

Bumer Dinlenme Tesisindeki Şener ve Begüm hanım bize Anamur'da Pullu Kamp alanından bahsetmişlerdi ama Pullu Kamp Alanı daha öncesinde özel bir şahısa aitken şuanda Orman Genel Müdürlüğü tarafından işletilmeye başlamış.
Anamur girişinde rampa aşağı devam ederken solda Pullu'yu görüyoruz ama şehir merkezine uzak olması nedeniyle yola devam ediyoruz.

196913 dosyayı görüntüle

Mamure Kalesinin yanında bi duruyoruz ama tadilat devam ettiği için ziyarete hala kapalıymış, bugün için Anamur'da internetten araştırdığımız ve bütün yorumları olumlu olan Dragon Kamp Alanına doğru pedallıyoruz.

Mamure kalesini geçtikten kısa bir süre sonra solda Dragon Kamp Alanını görüyoruz ve giriyoruz. Kamp alanıda şehir merkezine 5-6 km uzaklıkta ama merkezde kamp alanı olmayınca burda kalmayı tercih ediyoruz.

Kamp alanı sakin bizim dışımızda bir tane daha çadırlı aile var. İşletmesini Trabzonlu şirin bir teyzemiz yapıyor kendisi ile tanışıyor kişi başı 20 TL ödememizi de yaparak elektrik ve su hizmetlerinden faydalanmaya başlıyoruz.

196914

Çadırları kurup malzemeleri boşalttıktan sonra Anamur merkeze doğru pedallıyoruz, daha öncesinde Antalya'da beraber çalıştığım bir arkadaşa süpriz ziyaret yapıp akşam yemeğini kendisi ile merkezde bir mekanda yiyoruz. Daha sonrasında ufak bir Anamur turu yapıyoruz, iskeleyi dolaşıyoruz akşam 11-12 gibi kamp alanına tekrar dönüyoruz.

Sahil kenarında sessiz sakin bir yerde uyumanın güzelliği ile uyanıyoruz ama benim diz ağrısı tadımı kaçırtıyor, diz soğuduğu için ağrısı artıyor, ufak bir yürüyüş ve egzersiz yapıyorum diz beni zorluyor.

Malesef sol dizde menisküsün olduğu yerde şişlik var. Bugün için Anamur-Gazipaşa-Alanya yapmayı planlıyoruz ama Anamur sonrası rampalar var bu dizle o yolda perişan olmamak için turu burda sonlandırarak otobüsle Konya'ya dönme kararı alıyorum. Özkaymak Turizm'in Konya'ya direkt otobüs seferi olduğunu öğreniyorum ve internet üzerinden bileti alıyorum kamp alanı önünde bisikletimi katlayıp bekliyorum. Otobüs kısa bir süre sonra geliyor katlanır bisikletin avantajı hiç bir sorun olmadan ücret ödemeden bisikleti yüklüyorum bagaja can sıkılmış bir şekilde geçiyorum otobüse yerimi alıyorum...

Arkadaşlar yola devam ediyor kazasız belasız onlarda Anamur-Gazipaşa-Alanya-Manavgat-Antalya-Adrasan yaparak turu tamamlıyorlar ama ben yine menisküs ağrısı ile bisikletten uzak bir şekil güne devam ediyorum....

Antalya Salda Gölü sonrasında da bu turda da sakatlıkla karşılaşınca katlanır bisikleti satmaya karar veriyorum, ekipteki fitness antrenörlüğü ile uğraşan arkadaşımın da quadriceps kaslarının kısa olması nedeniyle katlanır da yük eklemlere bindiği için sakatlığın arttığını söyleyince katlanır bisiklet yerine tur bisikleti veya yol bisikleti arayışına geçiyorum

Tez zamanda sağlığıma kavuşup başka turlarda görüşmek üzere....

(link)
Katlanır Bisikletle Konya-Anamur / Konya-Karaman (1. Gün)

Katlanır Bisikletle Konya-Anamur / Karaman-Mut-Silifke (2. Gün)

Katlanır Bisikletle Konya-Anamur / Silifke - Aydıncık (3. Gün)

Son düzenleme:
Scudo
Geçmiş olsun, nice turlariniz olsun, emeginize sağlık.
3 çay 3 soda 15 tl. Allah ıslah etsin.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Çok geçmiş olsun, dizinizdeki problemi ihmal etmeyin, en iyi şekilde tedavisini yaptırmaya bakın, bunun yaşlılığı da var, gençken bir şekilde idare edilir de yaşlılıkta iyice huzursuz eder insanı... İlerde yine güzel tur yazılarınızı bekliyoruz ?

• Beğen
Tepkiler: SametUYNDRN
Antalya Salda Gölü sonrasında da bu turda da sakatlıkla karşılaşınca katlanır bisikleti satmaya karar veriyorum, ekipteki fitness antrenörlüğü ile uğraşan arkadaşımın da quadriceps kaslarının kısa olması nedeniyle katlanır da yük eklemlere bindiği için sakatlığın arttığını söyleyince katlanır bisiklet yerine tur bisikleti veya yol bisikleti arayışına geçiyorum
BU bilgiler çok önemliydi tekrar sağlığınıza kavuşmanız dileğiyle Allah şifa versin geçmiş olsun. o kahvecinin de sol kulağını çınlatıyorum.

@Atasoy
Teşekkür ederim

@Devenez ce que
Teşekkür ederim, bende aynı kanaatteyim ileride daha büyük problemler olmadan şimdiden dikkat etmem toplanmam gerek

@el_Aksa_1903
Teşekkür ederim, katlanırın avantajın olduğu kadar dezavantajı da var severek aldığım kullandığım bisikletimi sağlık mazereti nedeniyle satma zorunluluğu doğdu

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
@historiyst malesef memlekette eksik olmuyor öyle tipler

Tebrikler,katlanırla filan iyi geziyorsunuz..:harika:

Bu fotoğrafı da buraya bırakıyorum ki yolu düşen arkadaşların uğramaması ümidi ile 3 çay 3 sodaya utanmadan 15 TL isteyen beyfendinin yeri
Bu olmamış ama..
Mesela,markette soğanın veya domatesin tanesini şu anda 1 liraya alıyoruz..(Gerçi bu hafta fiyatlar biraz düştü)
Haliyle Türkiye şartlarında 3 çay,3 sodaya 15 lira ödemeniz normal..Utanmaz adam,bizi kazıkladı gibi yazmışsınız ama doğru değil bu..
Madem böyle şeyler düşünüyorsunuz,bir şey almadan önce fiyatını sormanız daha doğru olur..
-''3 çay ve 3 soda alacağız ama önce fiyatını öğrenebilir miyiz?'' diye sorarsanız,böyle şeyler düşünmezsiniz..

biiskletinizin marka modeli nedir acaba ?

@Triban
öncelikle teşekkür ederim, kahve vb içecek gruplarından tüketim yapılsa idi haklısınız ama çay ve soda yani ve köy kahvesi diyebileceğimiz bir yerde çayında fiyatını sormakta 3 çay ve 3 sodaya 15 liranın gelmesi kadar bize göre garip bir durum

@Hasankaran

geotech'in fold up 20.1

• Beğen
Tepkiler: Hasankaran
kahve çay muhabbetı turun onune gecmıs forumdakı konusmalarda bence bır kahvecının o fıyatı ıstemesı cok fazla !!! ne olursa olsun ulkede cay soda ayran fıyatları kahvelerde bellı!

herneyse saglık problemınızden oturu turu bıtıremeyısınıze uzuldum ama herseyın bası saglık...

yollar sanırım dar ve güvenlık serıdı yok denecek kadar az ve bol rampalı antalyadan sonra mersine dek yol durumu genelde bu şekil de mi ?

bısıkletınızın arka bagajı sanırım normal bır dısk fren modellı arka bagaj bendede bir adet disk fren uyumlu model arka bagaj var katlanırıma denemek istiyorum ama üşeniyorum olucak mı diye sizden net cevap alabilirsem memnun olurum teşekkürler!

@Hasankaran

Antalya-Mersin her ne kadar bir birine komşu şehir olsada otobüs ile 12 saat süren bir otobüs yolculuğu var, Aydıncık sonrası tek gidiş tek geliş şerit var, malesef emniyet şerit buralarda yok, tünellerde de yok, tünel çalışmaları da bir yandan devam ediyor, Anamur'a kadar biz 5 tünelden geçtik 1 tanesi tek gidiş gelişti ayrıca sıkıntı idi, rampası bol 0dan 300-500 aralığı rakımlara ani çıkışlar ve inişlerin olduğu, ama manzarası doyumsuz

arka bagaja gelince evet normal bisikletler için kullanılan bagajdan, dahon ve tern'in arka bagaj fiyatlarının yüksek olması nedeniyle böyle birşey tercih etmiştim oda işimi görüyor, disk fren uyumlu ve alt bağlantı aparat kısmında yükseklik ayarının olması kafi, 20-24-26 veya 28 jant uyuyor

@Sinan H.
Yani,turist gibi gezip,yerli halkla aynı parayı ödemek istiyorsunuz:hhhhhh:

köy kahvesinde çay ve soda için biraz fazla olmuş 15 tl, sıkmayın canınızı, yolumuza devam edelim, Katlanır bisikletle tur yapacağımı hiç düşünmüyorum. bana tuhaf geliyor, yokuş performansı nasıldır acaba

@Hayatı Pedalla

katlanırın turlardaki avantajlarının en büyüğü benim için tur dönüşü otobüslerde sorun olmaması hiç bir tartışmaya girmeden yolculuk yapma imkanımın olması, rampa tırmanırken küçük teker, çevirme gücü enerji olarak daha kolay gibi geliyor, ama rampa aşağı inerken gidonunda ufak olması hassasiyet biraz fazla olduğu için tehlikeli olabiliyor çok fazlada salıp hızlı gitme imkanı olmayabiliyor

Geri