Scudo Sports

Katlanır bisikletinizde hangi aksesuarları kullanıyorsunuz?

MOzturk

Üye
Tepki
6
Bisiklet
Dahon
Selamlar,

Katlanır bisikletlerin kısıtlı aksesuar seçeneğinden dolayı en optimum aksesuar kombinasyonunu bulmak için böyle bir başlık açtım : )
Herkes bisikletinin üzerindeki aksesuarları, en çok faydasını gördüğü aksesuarı ve aldığı ama kullanışsız bulduğu aksesuarları yazarsa harika bir aksesuar rehberi çıkar.

Benim ufaklıkta;

Ayna,
Kablosuz kilometre saati,
Ön fener
ve zil mevcut.

Bu kadar temel aksesuarlar bile vitesse 8'imin katlandığında kilitlenmesine engel oluyor. Feneri ve saati çevirmek zorunda kalıyorum.

Ayna; katlanabilir, arkasında kırmızı ışık olan dışarıdan bakınca çok kullanışlı bir ayna fakat sürüş esnasında neredeyse hiç işime yaramıyor.
Siz aynayı aktif kullanabiliyor musunuz?

Kilometre saatim ise bir türlü çalışmıyor. Sirkeci'deki bianchi bayiisinden, olmuşken iyisi olsun diyip 125 TL'ye aldım. Janttaki aparat hareket etmemesine rağmen ölçmemeye başladı 2 günde. Onun da faydasını göremiyorum.

Bagajım yok ama almak istiyorum ama heybe çanta takmak da katlanmaya engel, bilemiyorum.

Bir de işe gidip gelirken sürdüğüm için paça bandı çok hayati bir önem taşıyor.

Sizin aksesuarlarınız hangileri, hangisi en işe yarar, mutlaka herkeste olmalı dediğiniz aksesuar var mıdır?

• Beğen
Tepkiler: baykuş97
Scudo
Pompa, yama ve anahtar takımı her daim yanımda, oldukça ufaklar. Katlamaya engel teşkil etmiyorlar.
Fener için klasik feneri tutabilen kelepçelerden kullanıyorum, katlayınca fener cebe.
Bagajım var ama kullanmak nasip olmadı, decathlon'dan gündelik heybe aldım, maalesef pedal çevirirken topuğum çarpıyor.
Km saati kullanmayalı yıllar oldu. Akıllı telefon cebimde herşeyi kaydediyor.

@Homer

Pompa, yama ve anahtar takımı'nı nerede taşıyorsunuz? sele arkası çanta katlanmaya engel olur mu acaba?
Bir de feneri tutan kelepçenin varsa internet linkini verebilirsen süper olur, iyi fikirmiş.

Bende ön fener, arka ışıklı lamba ve zil var. pompa zaten sele borusu içinde var. Kablosuz km. saati, katlanırda gidon ile jant arasındaki mesafe normal bisiklete göre uzun olduğundan bende çalışmamıştı. Vazgeçmiştim.

@Selcuk Demiray

Bisikleti zaman zaman merdivenlerden taşımam gerektiğinden ekstra ağırlık eklemek istemiyorum, ancak sele borusu pompa da dahiyane fikir.
Acaba ağırlığı hakkında fikriniz var mı?

@MOzturk

Pompam şu anda tchibo'da satılıyor, suluk vidalarına takılan bir tutucusu var.
Yama ve anahtar takımı da evde asla atamadığım ıvır zıvır çantalarından birinde. Motosiklet disk kilidinin çantası ve ufacık.

Yalnız edindiğim bilgiye göre dahonun her modeli sele borusunda pompaya sahip değilmiş. Vitesse D8 ve MU P8 var diye biliyorum.

ben bagaj ve heybe taktırdım. katlanır bisiklet orjinal bagajlarına göre biraz daha yüksek olduğu için pedal çevirirken ayağım çarpmıyor. günlük kullanımda çok işime yarıyor. istediğim herşeyi içine atabiliyorum. mesela sıcak rahatsız edince ceketimi çıkarıp koyabiliyorum. katlarken de heybenin bir tarafını tekerleğin üzerine atıyorum yoksa tam birleşme sağlanmıyor.

• Beğen
Tepkiler: Lazoglu
Ayna katlamada sorun yaratmıyor. Üstelik çok kullanışlı :
(link).
Arka reflektörün yerine tam oturuyor (katlamada sorun yok) :
(link)

@halil y

Ben de bagajı değiştirdim, heybeyle sorunsuz binebiliyorum artık.

ben katlanır bisikletimde mümkün olduğunca az aksesuar kullanıyorum çünkü her türlü parça katlanma esnasında sorun çıkarabiliyor bu nedenle
- zil i olması gerektiği yerden farklı bir yere monte ettim
- kafa lambası kullanıyorum (petzl 72 lumen)
- heybe ve gidon çantası kullanamadım, bunun yerine bagaj üstü çanta kullanıyorum çünkü gidon çantası katlanırken sorun yaratıyor heybe ise standart bagaja monte edildiğinde ayağıma çarpıyor
- pompa ve suluk katlamada sorun yaratmıyor olabilecek en hafif modelleri monte ettim.

Merhaba;

Tern C7'dimde

Cateye Velo Wireless+ Km Saati
Zil
Ön far
Arka kırmızı ışık
Zefal suluk ve matara
Biologic PostPump™ Seatpost sele borusu pompa
Ibera Strap-on SeatPak IB-SB3 sele çantası
Rixen & Kaul Rackpack 1 çanta kullanıyorum.

Bayağı ıvır zıvır doldur muşum, ama hepside kullanılıyor:)

• Beğen
Tepkiler: odiesse
Ön ve arka lamba, suluk, zil ve km saatide almayı düşünüyorum ama emin değilim...

GT-N5110 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Şuan sadece zil fakat ayna ,ön ve arka far da almayı düşünüyorum.

Arka kırmızı ışık
Suluk
Biologic Seatpost sele borusu pompa, kullanıyorum.
Zil de vardi ama kullanmadığım için söktüm. Ayrıca kablosuz km saati almayı düşünüyorum. Alip kullananlar varsa önerileri beklerim :)

Şu an için bırak aksesuarı kaskım bile yok..

almayı düşündüklerim ise şunlar,
zil
telefon tutucu
dikiz aynası (kaska bağlı da olabilir)
ön far için usb şarjlı beyaz çakar
aluminyum suluk tutucu ve termos suluk
çantalı pompalı yama seti
arkaya da lazer şerit çizen wireless sinyalli ışık

Ön farı çaumurluğun üstüne monte ettim. Arka farı sele borusunun sıkıştırma klipsinin altına. Ufak bir zil, kullanıyorum. Aynayıda gidonun sıkıştırma klipsinin bir parmak altına. Sele altı çantamda eldivenlerim, mini bir pompa, anahtarlar vs şeyleri koyuyorum. Sırt çantamda bildiğiniz pet şişe ile suyumu taşıyorum. Katlama sırasında yanlız sele altı çantamı çıkartıyorum. Onuda sırt çantama yerleştiriyorum. Katlanma nizami ve seri bir şekilde gerçekleşiyor. Bu arada katlarken gidonu ideal katlanma nokatsına çekmiyorum. Noktaya bikaç santim kala (yani kırmızı noktayı görmüyorum) benim ideal sürüş sevyemde sürekli sabit tutuyorum. Bu katlanmayı hızlandırıyor. Aksi takdirde bir süre sonra, gidonu indir çıkart düzelt, hem zaman kaybı hemde gevşeyip çizilmesine neden oluyor. Umarım yanlış birşeyler yapmıyorumdur. Şimdilik işime geliyor ama, paylaşmak istedim.

Kendimce yaptığım ve gerekli olduğunu düşündüğüm aksesuarları excel listesi halinde hazırladım. İsteyen inceleyip kullanabilir, özelden yardım alabilir.
Yurtdışı, ücretsiz kargolu sitelerden incelediğim ürünler. Türkiye'de bu ürünler 2 misli tutar
(link)

edit: dosya eklenmeler yapılıp yeniden yüklenmiştir.

bugün usb şarjlı ön farımı aldım.çok kuvvetli değil sanırım, sabaha kadar sarjda dursun da yarın akşam belli eder kendisini.

maaşı alınca neler yapacağım neler :)

Aynı bisikletten kullanıyorum, ön ve arka ışıklar için çok güzel yer bulmuşsunuz. Kullandığınız ışıkların marka ve modelini öğrenebilir miyim? Bir de arka ışık çok aşağıda değil mi?

Geri