Katlanır bisiklet vites kolu değişimi

Serdar Kaptı

Aktif Üye
Kayıt
5 Mayıs 2014
Mesaj
142
Tepki
71
Şehir
İSTANBUL
Bisiklet
Dahon
Selam arkadaşlar,
İçinizde katlanır bisikletinin ön vites kolunu değiştiren varmı? Brooks elcik aldım. Sağ elciği biraz kısalttım ancak yinede fren ve vites kolu gidonun ortasına doğru kaymak zorunda kaldı. Bugün bir bisikletçiye gittim. dahonun yeşil olan çevirmeli kolunu çıkartıp freni elcikle birleştirip simetrik bir görüntü elde ettik. Şimsi asıl sorun nasıl bir kol seçeceğimiz. Bisikletçinin fikri frenin hemen yanına gövdeside frenin altına gelecek olan SHIMANO nun sl serisimi ne tam olarak bilmiyorum ama 8 li sisteme sahip bir kol. yarın montajını yapacak. Uyarmı uymaz mı %5 olmama ihtimalide var ma, bir sormak istedim böyle bir değişiklik yapanınız var mı? Yada bilgisi olanınız.. Çevirmeli koldan aldığım rahatlığı bu tip kollardanda alabilirmiyim. Elciğin hemen altından paşparmakla vites arttırıp elciğin üstünden işaret parmağı ile vites düşürebilecğim küçük bir sistem. Böylece elciklerim simetrik olacak. Fikir ve görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim.
 
  • Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Scudo

ibrahim_D

Daimi Üye
Kayıt
14 Nisan 2013
Mesaj
315
Tepki
174
Şehir
Konya
Bisiklet
Dahon
2015 Vitesse modellerinde mandallı vites sistemi var, aynı modelden temin etmeye çalışabilirsiniz, küçük bir öneri olarak.
 

Serdar Kaptı

Aktif Üye
Kayıt
5 Mayıs 2014
Mesaj
142
Tepki
71
Şehir
İSTANBUL
Bisiklet
Dahon
@Ömer D.
Bugün bütün mesaimi bu sisteme ayırdım ve çok şükür çözdük. Dediğiniz gibi mandallı sisteme geçtim. Aktarıcıda değişti. 2015 modellerde kullanılan m310 aktarıcı ve vites kolu takıldı. Aktarıcı biraz kaba geldi gözüme ama, makaraların büyük olmasının marifetini azalan zincir sesi ve sürtünmenin asgari düzeye düşmesi ile net olarak anladım. Vites kolu frenin altında belli belirsiz çok ufak çok şık ve ergonomik durdu. Öneriniz için çok teşekkür ederim.
 

Fırat İler

Forum Demirbaşı
Kayıt
25 Eylül 2013
Mesaj
472
Tepki
663
Şehir
İstanbul
İsim
-
Başlangıç
1980—81
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Yol bisikleti
@Serdar Kaptı
Benm de benzer bir değişiklik yapma niyetim var.shimano'nun altus modeli ile mi değişiklik yaptınız (hem aktarıcı hem vites kolu). sonuçtan memnun kaldınız mı? Benim vybe c7a ama bu modele de uyacağını umuyorum.