Scudo Sports

Katlanır Bisiklet Seçimi

Bgunguder

Üye
Tepki
1
İsim
Burak
herkese merhaba,
foruma yeni katıldım. bisiklet kullanmaya başlamak istiyorum. son günlerde katlanır bisikletler, bisikletimi saklayacağım yerim olmaması sebebi ve arabaya rahat sığması açısından ciddi şekilde dikkatimi çekti. ben daha yeni başlayacağım için vitesli veya vitessiz, 20 veya 24 inç jantlı, özellik olarak ne alacağım konusunda pek bir fikrim yok. tek net olduğum konu katlanır bir bisiklet alacağım. İstanbul Sarıyer de oturuyorum ve heçbek bir araba kullanıcısıyım. bisikletimi kısmet olur da alırsam sahil yolunda ve İTÜ nün ayazağa kampüsünde kullanacağım (yani fazla yokuşlu yollarım yok).kıyafet olarak bisiklete özel giysiler değilde normal günlük kıyafetlerimi (kot pantolon, eşofman vs.) kullanacağım. B'twin in hoptown modelini ve Salcano nun modellerini gördüm ayrıca bu linkteki (link) modeli de gördüm. boyum 173 cm ve kilom 90. daha yeni başlayacağım içinde bütçe olarak 800 liranın üstüne çıkmak istemiyorum ve sıfır veya temiz bir ikinci el olması hiç fark etmez. tercih konusunda yardımcı olursanız çok sevinirim.

• Beğen
Tepkiler: Folding Man
Scudo
katlanır bisiklet kullanıcısı olarak arabanızın bagajını düşünerek 20" katlanır almanız iyi olur 24" aracınızın bagajına sığmayabilir

• Beğen
Tepkiler: Bgunguder
araba bagajına sığması için 20" bisiklet almalısınız.

• Beğen
Mosso kullananlar yedek parça servis desteğinde sıkıntı yaşadıklarını söylüyor, pek tavsiye etmiyorlar. Ben Carraro kullanıyorum, Bianchi kullanan arkadaşım var. Bu iki markanın 20 inç katlanır bisikletlerini tavsiye ediyorum.

• Beğen
Bende Mosso 26 katlanır var, bagaja giriyo ama arka koltukları yatırıyorum, aracım Toyota Auris.

Bundan önce B'Twin katlanır kullandım 20 inç, o bagaja rahat rahat sığıyodu.

• Beğen
Fikirleriniz icin hepinize tesekkur ederim, salcano nun izmir modelini 880 tl ye, didim modelini 1030 tl ye buldum. B'twin hoptown modeli de 760 lira zaten. Bunlar arasindan hangisini tercih etsem daha dogru bir secim yapmis olurum?

Hoptown kullandım 15 gün, jantları tek ve baya dandikti. 1 hafta sonra akordu bozuldu. Gördüğüm kadarıyla Salcano'nun jantları da tek kat. Carraro'ların jantları çift kat gördüğüm modellerde, sonradan jant masrafına girmek istemiyosan baştan çift kat jantlı bişey almanı öneririm. Sonra ucuz pahalıyı geçiyo.

Edit: Mosso da çift kat kullanmış.

katlanır bisikletlerde kadro boyutlari büyüdükçe (24 veya 26 inch) katlama yerine/eklemine binen güçten dolayı yıpranma payı küçük kadrolara göre daha fazla değil midir ? arızaya hatta kırılmaya yol açmaz mı diye bi düşünce var kafamda ? 24 veya 26 inch veya daha büyük (27.5 inch var) katlanır bisiklet kullanıp böyle bi rahatsizlik veya esneme hisseden veya böyle bi arıza başına gelen oldu mu hiç acaba ? yani uzun lafın kısası büyük katlanır alınır mı ? = ) pişman eder mi ? kullanım alanı.. şehir.. asfalt.. (bolca kaldırım inilip çıkılması muhtemel..)
teşekkürler..

Merhaba,
Tekzen internet sitesinde Cheroke katlanır bisikletler var. Fiyata göre özellikleri çok iyi. Aşağıdaki 2 bisikletin de tüm özellikleri aynı. Sadece kadro şekli farklı. Acaba hangisi daha iyidir.

(link)

(link)

@Türko

@Türko Cevap için teşekkürler. Herhangi bi nedeni var mı? Yoksa estetik açıdan mı ? :)

Merhaba, göbekten vitesli katlanır bisiklet almak istiyorum ama tam olarak karar veremedim ne alacağıma carraro troya, tern link d7i gözüme çarptı. Benzer şekilde önerebileceğiz başka modeller var mıdır acaba fiyat performans olarak karşılaştırıp ona göre almak istiyorum

Bende bu modeller arasında seçim yapmak istiyorum? Tecrübeli arkadaşlar yorum yaparsa sevinirim.

Tern Verge d9

TERN VERGE P9L

Dahon 2019 MU-D9

Cronus High-Speed 410D

Dahon Launch D8

Dahon p27
Dahon mu d10 arasinda kaldim yardim

arkadaslar merhaba d7 dahon vites aksamını degismek istiyorum yardımcı olurmusunuz

Cheroke Md-D8 20 Jant 8 Vites Katlanır Bisiklet ile carraro flexi 106 arasında kararsızım.Acil yardım

@tafa4848 ben aklını karıştıracağım Dahon'dan başka alma derim.

Geri