Scudo Sports

Katlanır bisiklet seçerken...

@gokhan.gursel

Eyvallah hocam D8 1000 TL çok iyi fiyat acaba herkes alabilirmi yoksa kişiye özel indirimmi yapılmış ?

Scudo
2013 yılında bu konuyu açtığımda zannedersem katlanır bisiklet konusunda ilk konuydu, uzun bir aradan sonra görüyorum ki yeni arkadaşlar birçok farklı katlanır modelini inceleyerek faydalı bir kaynak oluşturmuş
umarım 2014 modelleri doğrultusunda da bu konuya bilgi ekleyebilecek arkadaşlar vardır ve katlanır bisiklet almak isteyen arkadaşlara yardımcı olabilecek bilgileri, ipuçlarını burada paylaşır.

• Beğen
Tepkiler: Oğuz Taş
@gokhan.gursel

Yarın Dahon vitesse D8 modeli katlanır bisikletimi almaya gidicem. Yeterli deneyimi kazandıktan sonra detaylı incelemesini paylaşacağım.

İmkanınız varsa videolu bir anlatım bizler için daha aydınlatıcı olur :)

Herkese selam

Foruma yeni katıldım,katlanabilir bisiklet almak için arayışa girmemle forumla tanışmış oldum.

bu konu başlığını neredeyse tamamını okudum,şu anda bir bisikletim yok,uzun süredir de bisiklet kullanmıyorum.kullanmama sebeplerimden bir tanesi istanbulda oturduğum için ev şartları malum koyacak yer sıkıntısı falan,bir diğer sıkıntı ise şu 170cm ve 57 kg olan bir insanım uzun süreli bisiklet kullanımında özellikle .ıç ağrısı çekmekteyim,ayrıca meslek icabı (diş hekimiyim)zaten kanbur bir pozisyonum var şu ana kadar kullandığım tüm bisikletlerde de otomatikman o pozisyonu alıyorum ve sonrasında sırt ağrısı çekiyorum.

Katlanır bisiklet alma isteğimin nedenleri yukarıda saydığım gibi,ne yazıktıe ki çok fazla bir bütçe ayırmamayı planlıyorum şu linkte (link) görülen bisiklet ilgimi çekti ama vitessiz olması bir miktar düşündürdü beni.

İkinci el de olabilir varsa bu konuda bana yardımcı olabilecek arkadaş,çok sevinirim.

saygılar

• Beğen
Tepkiler: mektupla
@onuras

Merhaba Hocam hoşgeldiniz, özel mesaj attım...

vitessiz olması uzun vadede sorun çıkaracaktır, en azından aynı sitedeki vitesli modele bakmanızı tavsiye ederim

vitesli modelin çamurluklu hali görüntüyü bozmuş gibi geldi bana :(

@onuras

Bencede çamurluksuz daha sportif gözüküyor fakat katlanır bisikleti toplu taşıma ile entegre ederek yaz kış işe gidip gelen kullanıcılar var. Kış aylarında çamurluk ihtiyaç. Sökmesi takması kolay zaten, sonbaharda takılıp baharda sökülebilir...

@Oğuz Taş

Ah be Oguz, haftalardır dolanıyorum burda D8 alacak var mı diye, beraber alalım, toplu alalım diye. Almadıysan toplu alımlarda 100 lira falan da indirim yapılıyor. Ben de bu günlerde alacağım. Almadıysan buluşup alalım ki biraz daha kar elde edelim.

katlanır bisiklet almayı düşünüyorum fakat bütçem 1000tl altı, bianchi'nin bir 20 modeli var, kullanan varsa ve fikir veririse çok mutlu olacağız. decathlon'a üç aydır hiç bir model gelmedi, btwin'ler nasıl acaba, pek anlamıyorum ama çok özeniyorum.

(link)

http://www.bikeandoutdoor.com/U779,24,2013-giant-fd806-katlanabilir-bisiklet-firsat-urunleri-giant-fd806.htm

(link)
(link)
(link)
(link)
(link)

Sevgili katlanır bisikletçi abilerim ablalarım,

fotoğraflarını koyduğum bisikleti 150 euroya satan birini buldum.

Sanırım bu dahonun d7 modeli. Fotoğraflarda görüldüğü gibi zincirde paslanma var zaten satıcı da belirtmiş. 2 yıllıkmış ama çok az sürüldü yazmış. Muhtemelen bi gazla alınıp depoda bekleyen bisikletlerden. Tecrübeli arkadaşların fikirlerini öğrenmek isterim. Bunu alsam zinciri değişmek dışında ne gibi sorun çıkabilir bana , tahmini masrafı ne olur ? Fiyatı epey uygun olduğu için baya heveslendirdi beni :) Belki biraz da indirim yaptırabilirim çünkü gidip almak gerekecek. Taksimetre benden köprü senden usulü bi pazarlık olabilir :p

Selamlar.

düzenleme: biraz araştırma sonucu bu (link) modele çok benzediği kanısına vardım.

herkese merhabalar,
geçen yolda güzel bir tane katlanır bisiklet gördüm. dayanamıyorum ben de alacağım.
eleye eleye 3 e indirdim, fiyat hemen hemen aynı.
acemi biri için önerilerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum :)

(link)

(link)

(link)

gerçekten aşırı bir ilgiyle karşı karşıyayım. sağ olun pedaldaşlar asddfs :)

@Gökçe Çakır

ben şahsen Trek FX modellerini öneririm,katlanan bisiklet çok yorar insanı...:eek:

@Emre Yönlüer

dahon vybe c7a yı sipariş ettim bile, yarın elimde olacak.
ama memnunum kararımdan, gelince ayrıntıları burada paylaşacağım :)

Giant ın sub vay modeliydi sanırım kullanma imkanım oldu inanın 16" o kadar mı güzel gider ama tabi fiyatı da 1800 civarı yanılmıyorsam. 150 € ya bence çok uyguna bulmuşsunuz dediğiniz gibi başka bir sıkıntısı da yoksa gerekli yerlerine biraz yağ damlatıp rahatlıkla binebirsiniz. Bende de Baya eski bir dahon katlanır var uzun süre bodrumda beklemiş.Sadece göbek bakımlarını yapıp yağlarını yeniledim lastiklerine hava bastım ve hala daha bi sıkıntı çıkartmadı çok şükür.Marka kaliteli olunca kafanız rahat olsun bi sıkıntı olmaz kolay kolay.

Geri