Scudo Sports

Katlanır bisiklet seçerken...

benim tavsiyem kulanım amacının bir kere daha gözden geçirilmesi
vitessiz bir katlanır için sağlam kaslara ya da tamamen düz bir zemine ihtiyaç var

Scudo
ikinci el katlanır bisiklet alırken bence dikkat edilmesi gereken en önemli şey katlanma mekanizmaları
alırken bir kaç defa açıp kapatın bisikleti, eklemlerde oynama ya da aşınma varsa uzak durulmalı çünkü masraflı bir yenilemeye ihtiyacı olabilir
ama şu ana kadar böyle bir sıkıntı duymadım hatta baya eski bir dahon u kullanma şansım oldu oldukça stabil sanki fabrikadan yeni cıkmış gibiydi

selam, istanbuldan dahon marka bisiklet almak istiyorum, bugun bikac yeri aradim ama ellerinde yokmus. nerden bulabilirim. ?

• Beğen
Tepkiler: mektupla
@Gökhan Selçuk

İstanbul da Sirkeci aslı bisiklet te vardır.Yada Metin bisiklet yedi olabilir.

Bu arada bu gün dechatlon da idim.Herkesin kötülediği bfold 3 ün inceleme konusunu akşam koyacağım

Katlanır bisklet banada çok cazip geliyor. Ancak Bugün gittiğim bisikletçi çok sattıklarını ama sorunlu olduğundan bahsetti. Burada okuduklarımdan sonra hemen almayı düşünüştüm halbuki. Katlanır bisikletler bir süre sonra eklerinde gevşeme olduğu ve gacır gucur ses yaptığı, stabilizasyonun bozulduğunu belirtti.Salcano izmir 2013 modelleri arasında veya ümit 2036 10 folding modeli fiyat olarak cazip geldi. İlk birkaç ay birşey olmaz sonrası sıkıntılı olur dedi. almaktan vazgeçmek üzereyim.

@mdilek

bu bisikletleri kullanmadığım için bir fikrim yok ama bir yıldır dahon bisikletimi kullanıyorum henüz bu tarz bir sorunla karşılaşmadım
bisikletçilerde garip bir şekilde normal bisiklet satma yönünde bir tutum var, katlanır bisiklet istiyorum demediğiniz sürece size bu bisikletleri satmak istemiyorlar
kar marjı düşük galiba :)

İyi günler.

MTB kullanıcısı bir bisikletsever olarak İstanbula taşındığımızdan katlanabilir bisiklet almaya karar verdim.

Forumun bu bölümünden ve youtube videolarından yararlanarak bilgi edinmeye çalıştım.

Sirkecide Dahon, K-Rock ve Kron, Decathlonda ise Bt-Win ve B-fold serilerini gördüm. Elbette sadece mağazada Bt-winleri deneme şansım oldu.

Oğlumla beraber kullanacağımızdan hangi markaya yönelelim noktasında kararsız kalıyoruz.

102 kg ve oldukça uzun boylu (1.98) biri olarak Tilt serisini çok sağlam buldum, artı bu boyuma ve kiloma rağmen çok kolay adapte olarak sürüşünden büyük keyif aldım.

Ancak oğlum 14 yaşında ve bisikletin ağırlığının onun açısından önem taşıyacağını düşünüyorum.

Dahon ve Tern in modelleri genelde 12 kg'ın altında.

Bt-win Tilt 5 ve 7 ise 13.5- 14.5 kg aralığında.

"Keşke" dememek için bütçeyi geniş tutacağız, A modeli hesaplı diye alıp, sonradan "tüh yahu keşke fark verip üst model B yi alsaymışız" demek istemiyoruz.

Alacağımız bisiklet İstanbulda metroya, funikülere, vapura, otobüse binilerek kullanılacak.

Dolayısıyla deneyimli kullanıcılar "ağırlık" konusundaki görüşlerini aktarabilirler mi?

Artı olarak dayanıklılık/sağlamlık Dahon/Tern in tüm modellerinde aynı mı, bunu da öğrenmeye çalışıyorum.

Herkese keyifli sürüşler dilerim.

• Beğen
@serbes

öncelikle söylemeliyimki bisikletde keşke kelimesi çok sık kullanılır, mesela şehir bisikletiyle gezerken taze bir asfaltda yol bisikleti için keşke diyebilirsiniz, katlanır bisikletde de durum bundan farklı değil daha önceki yazılarımda belirtdiğim üzere farklı amaçlarla üretilmiş katlanır bisikletler var çünkü.
keşke yönünden endişeniz kalite ise örnek veriyorum Tern in alt modelleri ile üst modelleri arasında bir kalite farkı göremezsiniz fiyat farkı kullanılan komponent ve farklı katlama sistemlerinden kaynaklanmaktadır.
maalesef elimizde henüz hiç bir bisikletin uzun süreli kullanım testi yok, bu konuda yurtdışı forumlara bağlıyız bu nedenle size dahon yada tern hakkında bilgi verebilirim ama salcano ya da bianchi hakkında bir fikir veremem, ama genel olarak özetleyecek olursak
(sadece olumsuz yorumları yazıyorum)
- Tern lerin boya kalitesi
- Dahon un gidon oynaması
- Tern de ön teker
- Giant verimsiz kullanım ve ağırlık
konularında yabancı forumlarda tartışmalar var
katlanır bisikletde ağırlık konusu bence önemli, çünkü bu bisikletleri normal bir bisikletden daha fazla elinizde taşıyorsunuz, ayrıca normal bisikletin 12 kilosu ile 15 kilosu arasındaki sürüş farklarını bire bir hissediyorsunuz, belki kısa mesafe kullanımında gözden çıkarılabilir ama örneğin 30 kilometrelik bir sürüşde selenin ağırlığın vitesin önemini anlıyorsunuz
çok hayati farklar mı? her zaman gerek duyucakmısınız? cevabım hayır ama ben olmasını isterim

• Beğen
@mdilek
Kendini ispatlamış markalardan tercih yapmalısınız. Katlanır bisiklet, uzmanlaşma ve tecrübe olmadan her aklına gelen firmanın yapabileceği bir model değil bence. İşin mühendislik boyutuna vakıf, konu hakkında Ar- Ge si olan tanınmış marka- modellerden alırsanız hiç sorun olmayacaktır. Kullanıcısı olduğum ve kendi biiskletimde yaşamadığım için yazıyorum.

• Beğen
@gokhan.gursel

Tern'in c7 modeli ile örneğin link p9 modeli arasındaki fark sadece üzerindeki ekipman farkı mı?

Sağlamlık/kalite açısından bir ayrım yoksa, o zaman makul bütçeli bir modele yönelmek benim açımdan yeterli olacaktır...

İşin doğrusu şu an neredeyse hiç bir model dükkanlarda bulunmadığından ya mart sonu gelmesi beklenen yeni modelleri bekleyeceğim yada decathlon tilt serisinden birini kapacağım...

Sonuçta fiyatlara baktığımda 1000- 1200 tl aralığında Btwin Tilt 5, Dahon vitesse D7 , üst model tercihi olarakta Tern Link P9 seçenekleri önümde duruyor...

Not: Tilt 7 de otomatik (2) vites olmasaydı düşünürdüm, o nedenle tilt 5 i düşünüyorum.

eğer yanlış bilmiyorsam link c7 ile link p9 un farkları şöyle
- c7 çelik p9 alüminyum maşa
- p9 lazer kaynak (bunun için emin değilim)
- c7 7 vites sram, p9 9 vites sram
- p9 kullanılan sele, kablolar bir üst seviye
- c7 commuter bisikleti, p9 performans zaten ürün kodunun başındaki c ve p bu anlamları taşıyor
- p9 lastikler shwable bu da bozuk yollarda avantaj sağlıyor

@gokhan.gursel

Detaylı yanıtınız için teşekkürler...

Kilo ve boy sorunumdan dolayı sağlamlık benim için başat ölçü...

Tern in alt-orta ve üst modelleri arasında sağlamlık/kalite açısından bir fark olmaması benim için yeterli...

Tilt serisini ise ağırlığı ciddi handikap olmasına rağmen özelliklerinde (manuelinde) 120 kg ve 195 için uygun diye yazmasından dolayı düşünüyorum...

Son tahlilde ağırlık-sağlamlık-bütçe üçgeni arasında sıkıştım...

@mdilek

o dediginiz markalarda sorun yasarsiniz tabi. alacaksaniz bu işte 1 numara olan belli basli markalar var, onlari tercih edin. Dahon da bunlardan biridir. yaklasik 1000 liradan baslar. gidebildigi kadar da gider. mesela farkli bir markaya ait 6000$ 'a da katlanir gordum internette ben 7 kg agirliginda :) yani kissadan hisse 1500 liralik bir katlanir bisikletle 300 liralik bisikleti bir tutmayin. iscilik ve malzeme kaliteleri cok farklidir.

• Beğen
@serbes
@gokhan.gursel

Merhaba,

Ya bu aralar haril haril dahon ariyorum ama hicbir yerde yok. Gerci 7 aydir bakiyorum ve arastiriyorum.Firmalar Mart sonu gelecek dediler ama hala yok piyasada:) Internetten baktigimda cok guzel ve farkli modeller var. Gonul istiyorki onlardan birtane alalim mesela vector x10 veya formula s18 en cok istedigim 2 tanesi. Tabi malesef bunlarin ithalati olmuyor :(( Ben de mecburiyetten Dahon MU P8 modelini dusunuyorum cunku Turkiyeye istedigim turde model ithal olmuyor.Bu modeli de vites grubu ve agirligindan dolayi istiyorum. Ancak dahonun sitesine baktigimda 2013 urununde degisiklikler var sanki. Mu p8 11.2 kg olusundan dolayi tercihimdi ama sitesinde 12.3 kg oldugu yaziyor. Vites grubunda da ufak tefek degisiklikler yapmislar sanirim. Simdi kafam iyice karisti ve kararsiz kaldim.. Sizce ne yapmaliyim?

Bir de kafamda Tern almak hic yoktu. Sonucta Tern alacagima Dahon alirim diyordum ancak Tern Link P9'dan bahsetmissiniz, simdi inceledigim kadariyla o da fena gozukmuyor. Acaba Mu P8 mi yoksa Tern Link P9 mu? Donanim acisindan vs. Hangisini tercih ederdiniz siz olsaniz?

@Gökhan Selçuk

Dahon ile Tern arasındaki farkı anlayabilmek için bu iki şirketin hikayesine bakmak yeterli, dahon un kurucusu david hon un eşi ve oğlu nedenini bilmediğimiz nedenle sahip oldukları bilgi birikimi ve çalışanların bir kısmı ile TERN i kurdu, yani dahon ve tern arasıdaki tek fark (mekanik açıdan) bu, bahsi geçen iki model arasındaki tek fark tern p9 da daha geniş vites aralığı var hepsi bu. bu nedenle istediğiniz model Tern de varsa Dahon u beklemenizin bir anlamı yok.

anladığım kadarıyla üst sınıf bir katlanır peşindesiniz, ilginiz performans, internetde bir ara Ankaralı birinin meşhur Bike Friday bisikletlerini Türkiyeye getirdiği bilgisine ulaşmışdım ilginizi çekebilir.

• Beğen
@gokhan.gursel

Aslinda evet. Bike Friday'i de gordum internette ama katlanisi pek hosuma gitmedi onun (Tikit haric).. Dahonlarin ve Ternlerin katlanisi daha derli toplu ve az yer kapliyor.Ingiltereden gelen bi arkadas vardi, bir ara Brompton getirteyim diye de dusundum ama sonra karar verdim ki Turkiye daha buna hazir degil :)) 20" daha iyi olacaktir.

Bakalim , bisikletler gelince deneme firsatimiz da olacak. Tern P9'u da dusunmeye karar verdim. Hayirlisi olsun:)

Evet herkese merhaba kolay gelsin salcano folda alınırmı bu modeli kullanan varsa tecrübelerini paylaşırsa sevinirim.boyum 1.75 kilom 85 bana uyarmı yada en fazla nerden nereye çok rahat giderim mesela evim üsküdarda kadiköye gidip geleceğim çok dik yokuşda zorlarmı bide 6 vites diye biliyorum artırma şansı olurmu yada biraz daha büyük lastik takılabilirmi.bunlara evet derseniz almak istiyorum.

salcano folda alınmaz fiyatı cok fazla kopya bisiklete göre ..zaten bayilerde yoktur gecen seneki model ,bu sene izmir modeline dönüştürdüler lastik capı 20 oldu iyide oldu ama kim bu bisiklete 600 tl verir yahu 100 dolarlık bisiklet bu :S

Gerçekten ne fark ediyor Salcano İzmir ile Dahon Tern gibi markalar arasında az çok aynı yerlerde üretilmiyor mu kadro ? Ayrıca ortalıkta ne Tern var ne Dahon katlanır almak istiyorum ama piyasada yok sizin söylediğiniz modeller ?

Merhaba, bir sorum olacak yanıtlarsanız çok sevinirim. kron fd 500 ile kron fd 1000 arasında ne fark var ? (650 tl lik bir bütçem var) Hangisini tercih etmeliyim sizce?

Geri