İyi günler.
MTB kullanıcısı bir bisikletsever olarak İstanbula taşındığımızdan katlanabilir bisiklet almaya karar verdim.
Forumun bu bölümünden ve youtube videolarından yararlanarak bilgi edinmeye çalıştım.
Sirkecide Dahon, K-Rock ve Kron, Decathlonda ise Bt-Win ve B-fold serilerini gördüm. Elbette sadece mağazada Bt-winleri deneme şansım oldu.
Oğlumla beraber kullanacağımızdan hangi markaya yönelelim noktasında kararsız kalıyoruz.
102 kg ve oldukça uzun boylu (1.98) biri olarak Tilt serisini çok sağlam buldum, artı bu boyuma ve kiloma rağmen çok kolay adapte olarak sürüşünden büyük keyif aldım.
Ancak oğlum 14 yaşında ve bisikletin ağırlığının onun açısından önem taşıyacağını düşünüyorum.
Dahon ve Tern in modelleri genelde 12 kg'ın altında.
Bt-win Tilt 5 ve 7 ise 13.5- 14.5 kg aralığında.
"Keşke" dememek için bütçeyi geniş tutacağız, A modeli hesaplı diye alıp, sonradan "tüh yahu keşke fark verip üst model B yi alsaymışız" demek istemiyoruz.
Alacağımız bisiklet İstanbulda metroya, funikülere, vapura, otobüse binilerek kullanılacak.
Dolayısıyla deneyimli kullanıcılar "ağırlık" konusundaki görüşlerini aktarabilirler mi?
Artı olarak dayanıklılık/sağlamlık Dahon/Tern in tüm modellerinde aynı mı, bunu da öğrenmeye çalışıyorum.
Herkese keyifli sürüşler dilerim.