Scudo Sports

Katlanır bisiklet modifiyesinde uç noktalar...

Yorumunuz için çok teşekkürler, lastik değişimini de düşündüm ancak Ankara'da yolların durumu, mazgallar vb. sebeplerle konfor kaybetme fikri de kafamı kurcaladı. Bu fikrinizi göz önüne alacağım, teşekkür ederim.

• Beğen
Tepkiler: Mazm
Scudo
pedallar ne alemde?

Peugeot f14 katlanır bisikletime birkaç yükseltme yapmak istiyorum. Ufak bir liste hazırladım ancak eksiklik veya yanlışlıklar olabilir. Bu sebeple siz değerli büyüklerim ve arkadaşlarımın da desteğini rica ediyorum.

Fren sistemi

Mevcut: No name ALU Fren kolu
Yükseltme: Shimano Sora BL-R3000 Fren Kolu Takımı

Mevcut: No name ALU Fren bacağı
Yükseltme: Shimano BR-T4000 Fren bacağı takımı

Mevcut: No name tek renk kartuş fren pabucu
Yükseltme: Brakco 3 renkli kartuş fren pabucu

Göbekler

Mevcut: Ön: No name ön göbek
Arka: No name arka göbek
Yükseltme: Ön: Shimano Acera T3000 V ön göbek
Arka: Shimano Acera T3000 V arka göbek

Vites Sistemi

Arka aktarıcı
Mevcut: Shimano Altus RD-M310 8 speed
Yükseltme: Shimano Acera RD-M3020 8 speed

Ruble
Mevcut: Shimano HG200-8 12-32T
Yükseltme: Shimano CS-HG400-8 11-40T

Zincir yenilemesi: Shimano CN-HG40 Zincir

Yardım ve görüşlerinizi bekliyorum :)

(link)

Bu link üzerinden erişebilirsiniz.
teşekkürler hocam dün n11'de Shımano Acera RD-M3020 8V+CS-HG400 11-40T 8V+Cn-HG40 Zincir Setini 1309 tl'ye buldum aldım.

teşekkürler hocam dün n11'de Shımano Acera RD-M3020 8V+CS-HG400 11-40T 8V+Cn-HG40 Zincir Setini 1309 tl'ye buldum aldım.
O halde ben de sizden link alabilir miyim :)

Shimano BR-T4000 ile birlikte gelen Shimano pabuçlar Baradine/Brakco pabuçlardan daha kötü değil. Değişim zamanına kadar Brakco'ya ihtiyaç hissettirmez.

Listede etkisi en hissedilmeyecek olanlar bence göbekler ve belki fren kolu. T3000 göbekler benim de Mosso Legarda'nın teker yükseltmesinde tercih ettiğim göbekler ama vidalı göbekten kurtulmam gerekmeseydi ve komple teker yapmayı düşünmeseydim U-Link rulmanlı göbekleri değiştirmezdim. Maksat akıcılık katmaksa Acera göbekler katkı sağlamaz. Fren kolunun eskisini bilmiyorum, o yüzden "belki" dedim.

En belirgin değişimi sağlayacak olan da ruble (ve mecburen arka attırıcı). Yüksek hızdan feragat etmeden yapılabilecek en iyi değişiklik o.

Merak ettiğim ise F14 + bu değişiklikler, F10D'den yeterince hesaplı mı? Tabii F10D'nin teorik maksimum hızı daha düşük. Önemli mi bilmiyorum tabii.

Hocam katlanır bisiklet modifiyesinde pek mantık olmuyor bence =)
Benim kafamda aylık bir büçte var ne olursa harcıyorum =)
Peugeot f14 katlanır bisikletime birkaç yükseltme yapmak istiyorum. Ufak bir liste hazırladım ancak eksiklik veya yanlışlıklar olabilir. Bu sebeple siz değerli büyüklerim ve arkadaşlarımın da desteğini rica ediyorum.

Fren sistemi

Mevcut: No name ALU Fren kolu
Yükseltme: Shimano Sora BL-R3000 Fren Kolu Takımı

Mevcut: No name ALU Fren bacağı
Yükseltme: Shimano BR-T4000 Fren bacağı takımı

Mevcut: No name tek renk kartuş fren pabucu
Yükseltme: Brakco 3 renkli kartuş fren pabucu

Göbekler

Mevcut: Ön: No name ön göbek
Arka: No name arka göbek
Yükseltme: Ön: Shimano Acera T3000 V ön göbek
Arka: Shimano Acera T3000 V arka göbek

Vites Sistemi

Arka aktarıcı
Mevcut: Shimano Altus RD-M310 8 speed
Yükseltme: Shimano Acera RD-M3020 8 speed

Ruble
Mevcut: Shimano HG200-8 12-32T
Yükseltme: Shimano CS-HG400-8 11-40T

Zincir yenilemesi: Shimano CN-HG40 Zincir

Yardım ve görüşlerinizi bekliyorum :)

(link)

Bu link üzerinden erişebilirsiniz.
Bence kilitli pedala öncelik verirseniz yokuşlarda daha rahat edebilirsiniz.

Hocam katlanır bisiklet modifiyesinde pek mantık olmuyor bence =)
Benim kafamda aylık bir büçte var ne olursa harcıyorum =)

Yanlış mı bilmiyorum ancak benzer mantıktayız :D

Bence kilitli pedala öncelik verirseniz yokuşlarda daha rahat edebilirsiniz.

Kilitli pedal kullanmak isterim ancak işe gidiş geliş ve ulaşımda kullandığım için kilitli pedalda kullanılan ayakkabılar bana uygun olmuyor maalesef.

Kilitli pedal kullanmak isterim ancak işe gidiş geliş ve ulaşımda kullandığım için kilitli pedalda kullanılan ayakkabılar bana uygun olmuyor maalesef.
Ben de işe gidip geliyorum. MTB pedal ile kullanılan ayakkabılar yolda sorun yaratmıyor. İş yerinde bir normal ayakkabım daha var. Yağmur çamurda çok faydası oluyor.

Ben de işe gidip geliyorum. MTB pedal ile kullanılan ayakkabılar yolda sorun yaratmıyor. İş yerinde bir normal ayakkabım daha var. Yağmur çamurda çok faydası oluyor.
Evet bunu inceleyeceğim, teşekkürler :)

Merhabalar profilimi açtığımdan beri ilk defa bir şey yazıyorum, hata yaparsam şimdiden kusura bakmayın lütfen.

İkinci katlanır bisikletim olan Carraro Flexi 121 2020 modeli ilk katlanır bisikletime göre daha çok beğendiğim için güncelleme yapmaya değer buldum. Bir süredir araştırma içerisindeyim önce 3x8 yapmak istiyordum hatta bu başlık altında ilk sayfada bir beyefendi güzel bir güncelleme yapmış bile. Son anda yapmışken 3x9 olsun dedim ve parçaların bazılarını aldım bile şu an bazıları kargoda. Tek korkum Aktarıcının bacağı en büyük dişlideyken umarım yere çok yakın olmaz ama olacak büyük ihtimalle :) Yapabildiğim kadarını kendim yapmak istiyorum bisikletlerimi temizlemeyi ve bakım yapmayı severim yeterli malzemem var. Zorlandığım yerde ve en son ince ayarlar için bisikletçiye gideceğim. Beni en çok geren konu ise jant örme kısmı ve jant telleri uzunluğunu doğru hesaplayıp alma kısmı daha önce hiç yapmadım. Aynakol ve ön aktarıcı şu an için değişmiyor ilerleyen günlerde değiştiririm. Zincir ve genel durum hakkında yorumlarınızı bekliyorum, burada benden oldukça daha fazla tecrübeli abilerim olduğunu biliyorum. Yapım aşamasında ve sonunda fotoğraf eklerim.

Aldığım Yeni Parçalar

Arka Göbek: Shimano Deore Fh-M615
Ruble: Shimano CS HG300-9 Ruble 12-36T
Arka aktarıcı: Shimano Altus rd-m2000
Vites Kolları: Shimano Altus m370 3x9
Zincir:?

Merhabalar profilimi açtığımdan beri ilk defa bir şey yazıyorum, hata yaparsam şimdiden kusura bakmayın lütfen.

İkinci katlanır bisikletim olan Carraro Flexi 121 2020 modeli ilk katlanır bisikletime göre daha çok beğendiğim için güncelleme yapmaya değer buldum. Bir süredir araştırma içerisindeyim önce 3x8 yapmak istiyordum hatta bu başlık altında ilk sayfada bir beyefendi güzel bir güncelleme yapmış bile. Son anda yapmışken 3x9 olsun dedim ve parçaların bazılarını aldım bile şu an bazıları kargoda. Tek korkum Aktarıcının bacağı en büyük dişlideyken umarım yere çok yakın olmaz ama olacak büyük ihtimalle :) Yapabildiğim kadarını kendim yapmak istiyorum bisikletlerimi temizlemeyi ve bakım yapmayı severim yeterli malzemem var. Zorlandığım yerde ve en son ince ayarlar için bisikletçiye gideceğim. Beni en çok geren konu ise jant örme kısmı ve jant telleri uzunluğunu doğru hesaplayıp alma kısmı daha önce hiç yapmadım. Aynakol ve ön aktarıcı şu an için değişmiyor ilerleyen günlerde değiştiririm. Zincir ve genel durum hakkında yorumlarınızı bekliyorum, burada benden oldukça daha fazla tecrübeli abilerim olduğunu biliyorum. Yapım aşamasında ve sonunda fotoğraf eklerim.

Aldığım Yeni Parçalar

Arka Göbek: Shimano Deore Fh-M615
Ruble: Shimano CS HG300-9 Ruble 12-36T
Arka aktarıcı: Shimano Altus rd-m2000
Vites Kolları: Shimano Altus m370 3x9
Zincir:?

Yere yaklaşması bence sıkıntı çıkarmaz.
3x7 ve 3x8 sistemlerde zincir kalınlığı farklı. Aynakol x7 ve x8'ler için aynı olsa da x9 aynakolları farklı. Flexi 121'in markası belirtilmemiş aynakolunun 9'lu sistemle uyumlu olup olmadığını öğrenmekte fayda var.
Tel uzunluğunu hesaplamak dikkat gerektirse de çok zor değil. Şurada birkaç araç paylaşmıştım: İnsanı çileden çıkaran bisiklet arızaları
Örme kısmı ise hem zevkli, hem de sabırla ve özenle yapılırsa sonuç çoğu bisikletçinin yapacağından iyi oluyor. Düzgün teker örebilen bisikletçi sayısı toplam bisikletçi sayısının içinde oldukça düşük.

Shimano HG53 ya da HG93. KMC, YBN v.b. de olur ama fiyatları yaklaşık aynı seviyelerdeyken kusursuz sistem uyumu için aynı gruptan devam etmek daha iyi olur.

• Beğen
Tepkiler: okanyvz_
Yere yaklaşması bence sıkıntı çıkarmaz.
3x7 ve 3x8 sistemlerde zincir kalınlığı farklı. Aynakol x7 ve x8'ler için aynı olsa da x9 aynakolları farklı. Flexi 121'in markası belirtilmemiş aynakolunun 9'lu sistemle uyumlu olup olmadığını öğrenmekte fayda var.
Tel uzunluğunu hesaplamak dikkat gerektirse de çok zor değil. Şurada birkaç araç paylaşmıştım: İnsanı çileden çıkaran bisiklet arızaları
Örme kısmı ise hem zevkli, hem de sabırla ve özenle yapılırsa sonuç çoğu bisikletçinin yapacağından iyi oluyor. Düzgün teker örebilen bisikletçi sayısı toplam bisikletçi sayısının içinde oldukça düşük.

Shimano HG53 ya da HG93. KMC, YBN v.b. de olur ama fiyatları yaklaşık aynı seviyelerdeyken kusursuz sistem uyumu için aynı gruptan devam etmek daha iyi olur.
Değerli bilgilerinizi ve tecrübelerinizi benimle de paylaştığınız için minnettarım.
Bildiğiniz üzere bisikletin üzerinde bulunan göbekler ve aynakol no name. Ben en iyisi aynakol arayışı içerisine girsem iyi olur gibi :/

• Beğen
Tepkiler: Spartiat
Tern BYB P8 katlanır bisiklet. inşallah uyum sağlar.
Uyum sağlayacağını düşünüyorum, birçok kaynaktan inceledim genelde insanlar katlanır bisiklette bu seti kullanıyorlar. Ben de sipariş verdim ve değişimi gerçekleştireceğim. Tecrübelerimi paylaşacağım.

Uyum sağlayacağını düşünüyorum, birçok kaynaktan inceledim genelde insanlar katlanır bisiklette bu seti kullanıyorlar. Ben de sipariş verdim ve değişimi gerçekleştireceğim. Tecrübelerimi paylaşacağım.
Hayırlı olsun ben muhtemelen uzun bir süre taktıramayacağım tecrübelerinizi okumayımerakla bekliyorum.

• Beğen
Tepkiler: İlkaycanat
Merhaba hocam, ürünler geçtiğimiz cumartesi günü elime ulaştı ve taktırmak nasip oldu. önceki rublem 11-32 idi bence cok farketti imkanı olanlara tavsiye ederim.bir de psikolojik bir durum mu bilmiyiorum ama en küçük arka dişli daha önce de 11 olmasına rağmen sanki su anda daha hızlı gidiyor herhalde bana öyle geldi :)

Geçtiğimiz cumartesi günü ruble, arka aktarıcı ve zincir değişimini gerçekleştirdim. Hem yokuş performansı gelişti hem de hızlanmada artış oldu. Gayet memnunum ve yükseltme yapmak isteyen arkadaşlara tavsiye ederim.

(link)

Parçalar bu şekilde. Ve fotoğrafları da ekledim.

Dosyalar

• 20230513_210915.jpg
    20230513_210915.jpg
    165,3 KB · Okunma: 82
  • 20230513_194905.jpg
    20230513_194905.jpg
    168,6 KB · Okunma: 80
Geçtiğimiz cumartesi günü ruble, arka aktarıcı ve zincir değişimini gerçekleştirdim. Hem yokuş performansı gelişti hem de hızlanmada artış oldu. Gayet memnunum ve yükseltme yapmak isteyen arkadaşlara tavsiye ederim.

Shimano Acera CS-HG400 8s 11-40 Kaset+Acera RD-M3020 Arka Aktarıcı+HG40 Zincir Seti

Parçalar bu şekilde. Ve fotoğrafları da ekledim.
Merhaba, sizi buradan takip ediyordum. Ankara yokuşlarına da ancak bu ruble yakışırdı güzel olmuş, güle güle kullanın.
Şu an ben de kendi bisikletimle uğraşıyorum, umarım bu hafta içerisinde biter. Ben de uzun bacak arka aktarıcı tercih ettim. Sizinkisi kadar büyük olmasada 12 36 ruble olacak üzerinde. Size sorum ise aktarıcı en büyük dişlideyken yere çok yakın oluyor mu?

• Beğen
Tepkiler: İlkaycanat
Geri