Scudo Sports

Katlanır Bisiklet için Bavul

zkylab

Üye
Tepki
1
Selamlar.

Dahon Mariner D8 kullanıcısıyım. Bisikletimden çok memnunum. Şehirler arası otobüste taşımak üzere bavul edinmeyi ya da yapmayı düşünüyorum.

Piyasadaki bavulların çok büyük bir kısmı küçük geliyor ebat olarak. Kalan küçük kısmı da çok pahalı açıkçası.

Katlanır bisikletini otobüste taşıyan arkadaşlarım, nasıl bir yol izliyorsunuz acaba?

Teşekkürler.

ASUS_Z00AD cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: mervan kızıl
Scudo
Ben de dahon mariner d8 kullanıyorum..
Gelecek cevapları beklemekteyim.. :)

• Beğen
Tepkiler: zkylab
Sanırım kimse katlanır bisikletini farklı bir ile götürmüyor

Bavul değilde katlanır için çantalar var

@mrth
Katlanır için olan çantalar hem çok pahalı hem Türkiye de çok satılmıyor gibi

@zkylab Aliexpress'ten bir çanta sipariş ettim, gelince sığıp sığmadığını söylerim sana link atarım, dediğin gibi yüzde 95'i bisikletin tam ölçüsünde ve hiç pay bırakmamışlar, güvenemedim ben de. Bir tane şahane taşıma çantası vardı ancak aracı olanlar için daha uygundu zira katlanıp bisiklete konan bir çanta değil. 5-6 cm pay veren daha ucuz bir modeli sipariş ettim, 1-2 haftaya gelir.

Diğer modellere göre sanki daha tombik görünüyor mariner d8 bakalım umarım sığar.

Benim de Tern Link D8'im var. Taşıma için değil de evin balkonunda katlanır halde bekletme amaçlı çanta arıyorum. İnternette bir kaç tane buldum ama bana çok kaliteli gelmedikleri gibi aynı zamanda pahalı da geldi. En büyük boy kalın naylon torba araştırıyorum ama bu da terleme yapar ve bisiklette paslanmalara yol açar diye korkuyorum. Şimdilik beklemedeyim. Uygun fiyatlı ve kullanışlı bir şey bulan olursa buradan paylaşsın lütfen.

@Cevat_MD
Bir ayakkabıcı size suni deriden çok güzel ve ucuz bir çanta yapacaktır. Ustaya danışın derim.

• Beğen
Tepkiler: Cevat_MD
@Zfr Aldığınız ürünün linkini ekleyebilir misiniz? Bendeki de mariner d8 modeli..

@mervan kızıl Önce bunu alacaktım (link) satıcı ile iletişime geçtiğimde diğerleri gibi çantası ile gelmiyor, araba ile taşımak için daha uygun olduğunu söyledi ve katlandığında ne sırt çantasına sığar ne de başka yere dedi, yani araba ile taşıma ve muhafaza amaçlı daha uygun, Türkiye'den biri almış bunu forumda ise yorumunu almak isteriz. Sonra bunu (20 inç) sipariş verdim ve bekliyorum (link) gelince yazarım olup olmadığını ve rahatlığını, diğer çantalara nazaran birkaç santim daha büyük.

• Beğen
Tepkiler: mervan kızıl
@Zfr Hmm ben aldığınızın bavul tarzında olduğunu düşünmüşüm. Şöyle battal boy bir sert bavul otobüste, trende, özellikle de uçakta taşıyabilmek için ne iyi olurdu...

İstediğiniz ölçüde, isterseniz tekerlekli soft case bavul yapan firmalar var. (Kamera ve lens setleri taşıyoruz gayet güvenilir çantalar bunlar)
(link)

@Cevat_MD

O bisikletin kadrosu aluminyum, kadro paslanmaz.

Aynakol dişlisi, ruble, zinciri ve attırıcıyı da yağlarsanız onlar da paslanmaz. Ayrıca sıvı gres kullanarak ( Bauhaus'taki fiyatı 25 TL) orta menteşeyi, gidon menteşesini ve pedal-aynakol birleşim yerini greslerleseniz oraları da korumaya alırsınız. Buraya kadarki periyodik yapmanız gereken yağlama işlemiydi zaten. Ayrıca koruma amaçlı ön arka göbeğin açıkta kalan yerlerini, fren kollarını, fren mekanizmasını (papuçlar hariç) ve vites tellerini de gresleyebilirsiniz. Bunun dışında jantları yağlayamazsınız (fren tutmaz) ama sanırım onlar da aluminyum, paslanmayacaktır. Sele borusunu, sele yuvasını, bileziğini de yağlayamazsınız, fakat bileziğin vidasını gresleyebilirsiniz.

Seleyi nasıl korursunuz bilemedim, belki vazelin çatlamasını engelleyebilir.

Balkonda kalan plastik aksamı güneşten sakının.

Bütün bu önlemlere rağmen jumbo boy çöp poşetinin içindeki nemden "nem" kapıyorsanız şunları yapın :

1. Bisikleti klimalı kuru bir ortama götürün.

2. Bisikleti poşete yerleştirin.

3. Poşetin içine bol mikterda "slicagel" atın veya bez torba içinde pirinç koyun (aynen tuzluğa yapıldığı gibi).

4. Poşetin ağzını koli bandıyla hava almayacak şekilde kapatın.

Seneye bisiklet turşusunu afiyetle yiyebilirsiniz.

Aldığım çanta geldi, başta biraz zorlandım ama sıkıntı yokmuş sığma konusunda meğer, boyut olarak güzel sığdı mariner d8. Kullanım deneyimini bilemeyeceğim şimdilik, yani omuzunda 13-14 kg ile gezmek nasıl bir his bilmiyorum, ama bulursam en kısa zamanda omza alınan askısına bir tane cırtcırtlı pedlerden bulmak lazım gibi görünüyor, sert naylon sonuçta.

Geri