Katlanır bisiklet hakkında

malemsteen

Aktif Üye
Kayıt
9 Şubat 2015
Mesaj
131
Tepki
87
Yaş
43
Şehir
ankara
İsim
Mesut
Bisiklet
Diğer
Merhaba arkadaşlar,
Bisikletsiz olarak aranıza katıldım. Ama tam karar veremedim. Araştırıyorum yardımlarınızla bir tane edineceğim inşallah.
Geçenlerde youtube'da bir video gördüm. Bisikletin önüne çocuk koltuğu takmışlar ve eleman kızıyla bir güzel geziyor. Bende heves ettim. Bunun tam üstüne kayınpederim gazelle bir bisiklet sordurdu bana, o bisiklet sevdalısıdır. Onunlada bisiklet konuştuk biraz iyiden iyiye heves ettim. Şimdi normal bir bisiklet bana çok uymaz diye düşünüyorum koyacak yerim yok apartmana koyacağım kitlemeydi çıkar indirdi o iş zor gelir kendime diye düşünüyorum. Ayrıca bir yerden bir yere götürmekte ayrı dert olur kaanatindeyim. Bu yüzden katlanır bisiklet aklıma yattı. Yalnız bu katlanırlar genelde 16 ve 20 in. lastiklerde. Ben bu kadar küçük lastik istemiyorum. Ben normal boyutta işte 26 inç lastikli istiyorum. Şimdi aşağıda sorularım var anlayan birileri yardımcı olursa çok sevinirim.

1.) 20" veya 26" katlanır bisiklet arasında fark nedir? Neden tam boy katlanır bisiklet sayısı azdır? Bunlarda bir sorun var mıdır?
2.) Katlanır bisiklete çocuk koltuğu takma açısından güvenlik sorunu var mıdır?
3.) Bisiklete bir müddet bindikten sonra elektrikli hale getirme amacım var. Bunun için kitler olduğunu gördüm bu katlanırların ön tekerine bu şekilde elektrik aksamı taksam(taktırsam) olur mu?
4.) Önerilere açığım :)

NOT: Yaza kadar sanırım bu şekil bakmaya devam ederim. Ankara da oturuyorum bir ara Delta bisiklete gidip onlarla da konuşacağım. Uygun fiyata kiralarlarsa aslında alıp denerim.(Günlük 50 TL faiş bir fiyat bence.)
NOT 2 : Çocuk 2 yaşında bu koltuklara oturabilir mi acaba?
 
Scudo

Bisikletli Gezgin

Forum Bağımlısı
Kayıt
3 Mart 2011
Mesaj
3.874
Tepki
4.683
Şehir
Altındağ, Ankara
İsim
Mustafa
Bisiklet
Sedona
Katlanır bisikletlerde genelde 20" tercih edilir. Diğerleri çok hantal oluyor... 24" ve 26" hem ağırlığı hemde katlandığında kapladıkları alan açısından size bir fayda sağlamaz... Dahon ve Tern lerde orijinal bagajlar satılıyor. Eğer bu tür bir bagaj takarsanız üzerine bebek koltuğu taktığınızda hiç sorun yaşamazsınız. 2 yaşında bir çocuk bu koltuklara rahatlıkla oturabilir.

50 TL kiralama bedeli evet biraz yüksek.. günlük 30 tl civarına kiralayan yerler bulacağınızı düşünüyorum.
 

Sadettin Z.

Forum Bağımlısı
Kayıt
5 Haziran 2014
Mesaj
2.206
Tepki
11.749
Şehir
İstanbul
Başlangıç
2010—11
Bisiklet
Bisan
Bisiklet türü
Cyclocross
Bir bisikletin katlanır tipte dizayn edilmesinin temel felsefesi istenildiğinde minimum boyuta indirilip kolayca taşınmasıdır. 26" jant ebadındaki bir bisikleti katladığınızda ne toplu taşımaya ne de aracınızın bagajına rahat sığar.
20" genelde tercih edilen jant ebadıdır, hız ve boyut açısından optimum noktadadır kanaatimce. Çocuk koltuğu konusunda içiniz rahat olsun. Gerekli güvenlik özelliklerine sahip bir koltuğu rahatlıkla kullanabilirsiniz.
 

thomisus lx

Forum Bağımlısı
Kayıt
25 Haziran 2007
Mesaj
2.910
Tepki
2.055
merhaba, dahon katlanır bisiklet kullandım. 20" idi hatırladığım kadarıyla. hakkınız var küçük lastik çok fazla keyif vermiyor. katlanır bisikletin amacı, raklamlarını incelerseniz, bu bisikletleri, evden metro istasyonuna, metro istaryonundan işe giderken kullananları görürsünüz. otomobille gitmenin işkence olduğu kısa mesafelerde iş görür sanki. ikinci özellikleri de katlanmış bisikleti otomobil bagajına atıp lazım oldu mu kullanmak. bu nedenle, keyif alanları tenzih ederim ben keyif alamadım. 26" katlanır bir bisiklettense, 26" tekerli bir şehir veya dağ bisikletini öneririm.

çocuk koltuğunu katlanır bisiklete takmanız durumunda bisikleti katlamanız haliyle de katlanır bisiklet olmasını anlamı kalmaz.

kafanızı karıştırmak istemem ama evladınızla keyifle bisiklet binmek istiyorsanız, 28" lastikli bir şehir bisikleti öneririm. sizi başka bir mecraya sürüklediğim için kusura bakmayın. bu bisikleti de otomobil taşıma aparatları ile taşırsınız gerektiğinde.

bugüne kadar içime sinmeyen bir bisikleti kimseye önermedim.

sevgıler.
 

malemsteen

Aktif Üye
Kayıt
9 Şubat 2015
Mesaj
131
Tepki
87
Yaş
43
Şehir
ankara
İsim
Mesut
Bisiklet
Diğer
arkadaşlar araştırmalarım devam ediyor. Havaların ısınması ile hevesim iyiden iyiye arttı. Katlanır 20inch bir bisiklet almaya çok yakınım. Koyacak yerim yok ayrıca çok uzun mesafeler yada sürekli kullanım amacım yok hobi şeklinde kızımla iyi vakit geçirmek için alacağım. 20 inçlere çocuk koltuğu takanlar gördüm ODTÜde sorun olmuyor demek ki. Ancak durumum şu ben kalp hastasıyım özellikle yokuşların çok yorabileceği düşüncesiyle elektrikli almaya kara verdim.
Bu konuda önerilere açığım gerçekten ihtiyacım da var.
2 konu var burada birinci komple set almak.
2. durumda 2.el bir katlanır alıp yada decathlonda bir tane alıp vb ona elektrik kiti taktırmak.
yorumları bekliyorum.
 

erme1984

Üye
Kayıt
30 Mart 2015
Mesaj
70
Tepki
29
Şehir
istanbul
Bisiklet
Ümit
@malemsteen katlanır mopedler var eğer kalp sorununuz varsa belki onlarda ilginizi çekebilir.
 

Ozan k.

Forum Bağımlısı
Kayıt
13 Haziran 2014
Mesaj
2.027
Tepki
2.738
Şehir
İstanbul
Bisiklet
KTM
Gocchia alın rahat edin. Bakmanız gereken tek şey kaç derece yokuş çıkabilir ve güzErgahınızda kaç derecelik yokuşlar var. İstediğiniz kadar yokuş çıkabiliyorsa alın gitsin. Çıkarmıyorsa dahon'un yurtdışında satılan modellerine bakın. Bir de fuarda elektrikli ve katlanır bisikletler vardı onlar da araştırılabilir. Yalnız pil ile 25kg civarına çıkan bu bisikletleri kaldırmak da ayrı bir iş oluyor onu da unutmayın...
 
  • Beğen
Tepkiler: Juan Bey
Kayıt
8 Kasım 2017
Mesaj
29
Tepki
34
Yaş
29
Şehir
İstanbul
İsim
Lütfi Murat Balıkçı
Başlangıç
2001—02
Bisiklet
Carraro
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Merhabalar eski bir katlamalı bisiklet aldım. Kadro katlama yerindeki pim kırık bu sistemi değiştirme şansım ya da aynısından bulma şansım var mı ? Bulabilirsem nerde bulabilirim ? İnternette ne diye aratmalıyım. Yardımlarınızı bekliyorum.
 

Mydonose2

Üye
Kayıt
15 Ekim 2017
Mesaj
38
Tepki
17
Yaş
37
Şehir
İstanbul
İsim
EL ZEO
Bisiklet
Tern
@Muratbalikci
merhabalar aldığınız bisiklet tern veya dahonmudur
 

Sinan H.

Katip
Kayıt
19 Şubat 2013
Mesaj
145
Tepki
364
Şehir
Antalya-Konya-Balıkesir
Başlangıç
2012—13
Bisiklet
Carraro
Bisiklet türü
Şehir - Tur
burayada mesajı bırakıp konuyu hortlatıyım, katlanır bisiklet olacak olan arkadaşlar rüzgarlı havada katlanır pedallamak eziyet hele turda arkada malzemeler varken, bisiklette rüzgar eziyette katlanırla ap ayrı dert bilginize :)
 

Hiilaal

Üye
Kayıt
25 Temmuz 2018
Mesaj
3
Tepki
0
Yaş
28
Şehir
Antalya
İsim
Hilal
Yeni katlanır bisiklet almayı düşünüyorum her zaman katlayıp yanıma alamayacağım nasıl kilitlesem daha güvenli olur ve hangi kilitleri önerirsiniz?