Scudo Sports

Katlanır bisiklet düşmanı İstanbul Belediyesi

@Ziya A.

elinde 3 koca bavulla minibüse binen olursa görüşürüz. deseydin sende :)

Scudo
Katlanır bisikletimi aktif olarak kullanıyorum.Şimdiye kadar hiç bir toplu tasıma aracında sorun yaşamadım.Yaşanan olay sizin talihsizliğiniz olmuş umarım bir daha böyle sıkıntılar yaşamazsınız.

Allah belalarını versin diyorum... tanıdık olunca at arabası bile alırlar incecik yer kaplamayan bisikleti almıyorlar....

@dogukan demirbek

@Ediko

katlanır bisiklet için extra kart basıyor musunuz?

@Ediko

katlanır bisiklet için extra kart basıyor musunuz?

Bisiklet konusu aynı motosiklet gibi bazı önyargıları var millette.hani servis motorcularının zigzag çizerek yol da ilerlemesi diğer taşıtları sinirlendirip ,bu sürüşü sanki bütün motosiklet kullanıcıları yapıyormuş gibi algı oluşup herkeze hoşgörüsüz davranmaları gibi,bisiklette de bazı bisiklet sürücüleri yüzünden herkeze bu hesap çıkıyor sanki.geçen gün bisikletli arkadaş ana yolu boş bulmuş yolun tam ortasında elleri
gidondan ayrı sürüyor ve sürdüğü yön arabanın geliş istikameti.ve böyle bizim görmediğimiz neler oluyor acaba.

@Hasan Tunalı

Hayır ben basmıyorum...

https://imagizer.imageshack.us/v2/231x411q90/537/B4zo17.png

AYRICA KATLANABİLİR BİSİKLET İLE YOĞUN SAATLER HARİÇ SERBEST VE ÜCRETSİZDİR. Hayırlısı diyelim

ben size gelen bu açıklamadan hiç bir şey anlamadım !
İlk cümlede 120*50*60 cm'den büyük eşyaları kapsayan bir yasak koymuş. Bu ölçülerden büyük eşyalar ile yoğun saatlerde geçiş yapılamaz denmiş.
Şimdi benim katlanabilir bisikletimin ölçüsü şu : 34 x 80 x 66 cm (katlanır hali)
Yani o ölçülerden hayli hayli daha az.
Şimdi anlamadığım kısım 2. cümledeki şu cümle : "ayrıca katlabilir bisiklet ile yoğun saatler dışında seyahat etmek..."
NEDEN YOĞUN SAATLER DIŞINDA ? BEN İLK CÜMLEDE TAŞINABİLİR EŞYA İÇİN VERİLEN ÖLÇÜLERİN ZATEN DAHA AŞAĞISINDAYIM ! BİSİKLET OLUNCA NE FARK EDİYOR ?

@ömer solak

@vlkn

Hocam bosver ya. Bozma moralini. Şimdi senin yaziyi okuyunca benim de moralim bozuldu. Bu memlekette kim isini düzgün yapiyo ki. Koymuşlar santrale bilmeyen birini, bisiklet dedin ya bastan. Tamam, yassah. Katlanir matlanir falan adam ne bilsin. Şimdi adam düşünmüştür; "katlanir falan ne kadar katlanacakki, bisiklet sonucta, yassaaah" :) Sen al katlanir bisikletini metroya geldiginde katla gir. kimse agzini acamaz. Bagajin ya o senin. Ozaman kimse bavuluyla vs vs biryerlere gitmsin. Oyle şey mi olur. Ben ilk aldigimda gecen sene bikac kez buyuk cekmeceden istanbul icine gitmistim. Ozellikle hıncahınç dolu tranvaya bile bikackez bindim. Sorun yok. yer bile kaplamiyo. sikinti yasamadim. Bavulla bile daha siknti yasiyorum hesabet. Allahtan benim bavuldan daha hafif :D

@Yusufhan CANALTAY

Merhabalar. Ebat olarak 26" ve bunun gibi buyuk olan katlanir bisikletler de var. Belki bunlarin ebati katlaninca dedigi olculerden fazla olabilir tam bilemiyorum. Bu bisikletler de katlandigi ve "katlanir bisiklet" sinifina girdigi icin ayriyetten belirmek istemis olabilir. Kaldi ki bizim 20" katlanirlar katlaninca bavul gibi oluyor zaten sorun cikarmaz.

@Gökhan Selçuk

Merhaba, keşke dediğiniz gibi düşünüpte yanlış yazmış olsalar ama öyle değil. Öyle olsaydı yetkili direk : "yukarıda belirttiğim ölçüleri aşan katlanabilir bisikletler için" diye belirtirdi.
Bence acı gerçek şu ki : Hiç bir yetkili görevini yerine getirmiyor. Apaçık ki verdiği ölçülerin altındaki eşyaların hepsi kabul edilebilir. Ancak o ölçülere uygun bir bisiklet için bu açıklamayı verirse bir şekilde halk tarafından suistimal edilir diye düşünerekten sorumluluktan kaçıyorlar. ÇÖZÜM sağlanmaya çalışılmıyor. Benim sinir olduğum nokta da o şuan. Yoksa ben her zaman toplu taşıma araçlarına katlanabilir bisikletim ile biniyorum. Hiç bir sıkıntı da yaşamadım şimdiye kadar. Bazen otobüs şoförleri daha binmeden uzun uzun bakıyor bisikletin katlanmış haline ve "alsam mı almasam mı diye" düşünüyor o kadar. Bazen de çok babacan şoförler çıkıyor ve şu tarz şeyler söylüyorlar : "o nasıl bir bisiklet ya, kaça aldın sen onu, ulan neler çıkıyor bea, amerika malı dime o vb..."

Selam herkese. Ben de haftanın 1 yada 2 günü Beylikdüzünden Eminönüne gidip geliyorum katlanırla. Çift katlı otobüslere de metrobüse de katlayıp biniyorum. Hatta bu sabah çift katlıya bindim. 3 aydır sorun çıkaran görevli ya da şoför olmadı. Bundan sonra olur mu bilmiyorum.

• Beğen
Tepkiler: Baris Yuce
Geri