Scudo Sports

Kasktan utanıyorum

Scudo
Benim dayı oğlu ile sahil gezisi yapmıştık. Elemanın bisiklet dökülüyor. Viteslerinin aktarıcıları paslanmış, bazı dişlilere hiç geçmiyor... Frenleri doğru dürüst tutmuyor, selesi de yırtık. Kısaca eski ve döküntü bir mtb. Elemanın kendisi bisikletinden beterdi :komik:. Saç sakal birbirine girmiş, altta kumaş pantolon (paçaları çorabının içine sokmuş), ayaklarda kösele bir siyah ayakkabı, üstünde salaş bir tshirt :naslyany:.
Buluşma yerine öyle geldi.

Ben: Olum bu ne hal, o paçalar ne?
O: Zincirden yağ bulaşmasın.
Ben: Ben sana bisikletine bakım yaptır bir de rahat bir şeyler giy öyle gel demedim mi? :naslyany:
O: Ben gayet rahatım :acpsnr:.

Yanımda yedek gözlük, eldiven ve kask getirmiştim. Biliyordum benim dayıoğlunda bunlar yok. Taktıramadım :snzdglsn:.
Ben mi, tam donanım bisikletli kıyafetleri, artı kask-gözlük-eldiven vs... Bisikletim ki tabi yol bisikleti. Yanımda çantam, suluğum, pompam ve aletlerimle dört dörtlük. :D

Sonuçta dayıoğlu benim yanımda olmaktan, ben de onun yanında olmaktan hiç utanmadık. Gün boyu gezdik, yedik içtik vs. Ara ara onun bisikletine müdahale etmem gerekti. (Ufak fren ve vites ayarları için zorladım kendimi). Sonuçta eğlenceliydi, gelen geçen bize bakıyordu :kyfmyrn:. heheh.
Ara ara bazı haftasonları bunu tekrar ettik, dayıoğluna eşofman verdim, hiç değilse artık onu giyiyor :snzdglsn:...

Cahil insan toplulukları bir araya gelince kendi gibi olmayan her şeyle dalga geçerler. Mesela bende bisiklete başladığımda iş yerinde taytla dalga geçenler vardı. Giyiyo musun falan filan diye. Evet giyiyorum uzun turlar için vazgeçilmez diyordum. Eee üüü diye kendince eğlenen dangozlar olur. Önemli olan bu tarz kişileri sallamamak.👍

Kask çok önemli, bisiklete biniyorsanız yaşama bağlıysanız mutlaka kask takılması gerekiyor, bisiklet bazen tehlikeli olabiliyor, her an bir çukur vs sizi bulabilir....

• Beğen
Tepkiler: The Working Dead
Dostum hiç kimsenin umrunda değilsin,kendini çok fazla önemsiyorsun.Kimse senin kask takıp takmamanı düşünüyop üzülmüyor. Bunları seni kırmak veya hadsizlik yapmak için yazmıyorum. "Elalem ne der,ayıp olur"diye çok fazla taktım bu yaşıma kadar. Hiç gerek yok. Psikolojik tedavi alman gerekiyorsa da devam et.Ayrıca tebrik ederim kask ile de çıkmışsın,devam aynen

utandığımdan değil de pek elzem görmediğim için takmıyorum kaskı. tayt, forma, gözlük, spd ayakkabı kullanıyorum ama ne bileyim bisiklet sürerken kask takmak fazlalık gibi geliyor bana.
yalnız motor sürerken mutlaka kask takarım, hem ceza yememek için hemde gözüme börtü böcek kaçmasın diye motorda olmazsa olmaz. birde motorun ulaştığı 90-100km hızlarda aniden durmakta bir sorun, bu tip problemlerden dolayı motorda kask şart.

• Beğen
Tepkiler: yusuf_49
utandığımdan değil de pek elzem görmediğim için takmıyorum kaskı. tayt, forma, gözlük, spd ayakkabı kullanıyorum ama ne bileyim bisiklet sürerken kask takmak fazlalık gibi geliyor bana.
yalnız motor sürerken mutlaka kask takarım, hem ceza yememek için hemde gözüme börtü böcek kaçmasın diye motorda olmazsa olmaz. birde motorun ulaştığı 90-100km hızlarda aniden durmakta bir sorun, bu tip problemlerden dolayı motorda kask şart.
Yürüme hızında bile kafamızi kapıya vs çarpınca ne kadar acıyor değil mi. Ben de ne tayt ne forma ne spd kullanıyorum. Eşofmanla çıkarım şortla çıkarım. Yeri gelir markete giderim yeri gelir 90km yaparım ama çıkarken asla kaskımı almadan çıkmam.

Bisiklette kask şart ama motorda durum daha ciddi kask+ koruyucu ekipmanda şart. Olası bir motorun yatma ve sürüklenme durumunda vücudunuzun yere temas eden bölgeleri rendeye uğramış gibi olma ihtimali çok fazla. Bu durum yüksek hızlarda bisiklette de var ama motordaki azımsanamaz derece de

@el Cezeri 'ye katılarak üzerimdeki kıyafet ne olursa olsun bisiklete çıkacaksam muhakkak kask + gözlüğü alırım. Vaktiyle gözüme siner girip düşmekten ucuz kurtulduğum dahi oldu.

• Beğen
Tepkiler: el Cezeri
Bisiklet sporunda kask gözlük eldiven tayt forma spd ayakkabılar kullanmak çok önemli sürüş konfor ve emniyeti açısından. Birde bunların parlak renklerde olması farkedilir olmanı arttırdığı için sürüş emniyetine katkı sağlar. Taytlar genelde siyahtır malum sebebten dolayı.
Ben 56 yaşındayım banada tanıdık köylere gidince sen bari yapma diyenler oldu taytım için. Saçma sal4k yorum yapanlarda oldu ama kafama takmam güler geçerim.

Bence utanmanın aksine gurur duymalısın, örnek bir sporcu olduğu gösterdiği için. :) Diğer yandan full ekipmanla çıktığınızda araçların bile size karşı tavrı iyi yönde değişiyor, dikkatlerini çekiyorsunuz. Buda istediğimiz bir şey sonuçta. :) Her çocuk sizi gördüğünde sizi azılı bir yarışçı gibi zannediyor, buda gururunuzu okşuyor.:komik:
Keşke biz yol, tur bisikletçileri içinde şu mtbcilerin, kaykacıların kullandıkları kol, dirsek, bilek koruculardanda yapsalarda o açıdaki eksikliklerimiz kapansa. Biraz daha ergonomik ve ince ama dayanıklı yapılı modellerin tasarlanması lazım.

Kaskın, kaskondur.
Bence utanmanın aksine gurur duymalısın, örnek bir sporcu olduğu gösterdiği için. :) Diğer yandan full ekipmanla çıktığınızda araçların bile size karşı tavrı iyi yönde değişiyor, dikkatlerini çekiyorsunuz. Buda istediğimiz bir şey sonuçta. :) Her çocuk sizi gördüğünde sizi azılı bir yarışçı gibi zannediyor, buda gururunuzu okşuyor.:komik:
Keşke biz yol, tur bisikletçileri içinde şu mtbcilerin, kaykacıların kullandıkları kol, dirsek, bilek koruculardanda yapsalarda o açıdaki eksikliklerimiz kapansa. Biraz daha ergonomik ve ince ama dayanıklı yapılı modellerin tasarlanması lazım.
Hem de nasıl :D bisiklet biraz kötü olsada evet güzel dedikleri oluyor o yüzden pek takmıyorum

• Beğen
Tepkiler: -Skynet-
Bu konuyu uygun zamanda görüşeceğim tekrardan doktorla. Bazı şeylere baş edemiyorum artık.
Bisiklet bu işin en iyi doktoru... Bisikletinize bindikçe bedensel ve ruhsal olarak iyileşmeyi kademe kademe hissedeceksiniz...
Özellikle imkanınız varsa çıkın doğada sürün...
Güncel yaşam tarzı hepimizi modern mahkumlara dönüştürdü. Bunu aşmanın en iyi yollarından biri bisiklet... Kendinizi sürekli zorlayın zamanla farkı göreceksiniz... 👍

Bisiklet sporunda kask gözlük eldiven tayt forma spd ayakkabılar kullanmak çok önemli sürüş konfor ve emniyeti açısından. Birde bunların parlak renklerde olması farkedilir olmanı arttırdığı için sürüş emniyetine katkı sağlar. Taytlar genelde siyahtır malum sebebten dolayı.
Ben 56 yaşındayım banada tanıdık köylere gidince sen bari yapma diyenler oldu taytım için. Saçma sal4k yorum yapanlarda oldu ama kafama takmam güler geçerim.
Aslında bazı tayt modellerinde reflektör mevcut. Örnek vermem gerekirse giro marka tayt kullanıyorum ve taytın belirli yerlerinde reflektör mevcut, hatta giro logosu bile reflektörlü. Tabii bu reflektörler o kadar aham şaham belirgin değil fakat hiç yoktan iyidir diye düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: gungor17
Elimden çok deli doktoru geçti. Çok hem. Şifa bulmak için gittim. Onlar bana dertlerini anlatıyordu. Baktım, iq su benden düşük doktorlara ben derman oluyorum bıraktım gitmeyi. İlaç şirketlerinin oyuncağı olan doktorlar en kötüsü, sizi ilaç verip savuşturuyor.

Güneşli günlerde bilhassa bisiklet ile tedavi edin kendinizi. Hem daha pratik, hem daha sağlıklı, hem olumlu sonuç almanız daha olası

Son düzenleme:
Bugün arkadaşım düz yolda giderken önüne bakacağına arka tekerleğine bakıyordu. Önünde ki kocaman çukuru doğal olarak görmedi ve takla attı. Eğer kask olmasaydı şuanda kafası muhtemelen yarılmıştı. Şu kask takmaktan utananlar ve takmayanlar bir gün böyle bir kaza geçirdiklerinde o zaman iş işten geçmiş olacak ve çok pişman olacaklar.

Biri bana bu konunun rüya olduğunu söylesin lütfen. Gerçek olamaz hayır hayır böyle bir konu gerçek olamaz.
Koy o zaman buraya bisikletli, kasklı fotoğrafını, Strava hesabını da biz de görelim bakalım. Başkalarını yermeye gelince hayat güzel tabi.

Troll konu olabilir mi? diye de aklımdan geçmiyor değil... 🙄😬😁

Geri