Herkese merhabalar, ne yazık ki bende kask, eldiven ve gözlük gibi ekipmanlar kullanmaktan utanıyorum. Eldiven ve gözlüğü bir şekilde aştım gibi ama kask takmak bana çok zor geliyor. Psikolojik bir rahatsızlığım vardı, uzun yıllar tedavi gördüm ama bazı etkileri halen devam etmektedir. Çok var aslında ama şimdilik bu hususu aşmak istiyorum öncelikle. Kendimi nasıl ikna edebilirim? Bana yardımcı olabilir misiniz? Evet tuhaf gelebilir ama durum böyle ne yazık ki. Benimle benzer şeyler yaşayan ve bunu aşanlar ya da gerçekten yardımcı olabilecekler var mı?
Merhaba,
Kendi sahsi gozlemlerim sonucu sunu soyleyebilirim ki;
Dunyada ne kadar insan varsa (gorunen sorunlar ne kadar gruplandirilip aynilastirilsa da) o kadar orjinal sorunlar vardir.
Her birey ozel ve tek!
Sorunlari da oyle. .
Utancina sebep olan seyin kok nedeni nedir?
Bunun cevabini sadece sen bilebilirsin!
ve bazi cevaplari kendimizden bile gizleyebiliyoruzdur. .
Bazi kabuk nedenleri olabilir. .
Ornek olarak;
insanlarin seni gozluyor, komik gorundugunu sanip seninle icten ice alay ediyor olduklarini dusunmen olabilir. . (Gercekten boyle bakan cahil insanlar da olabilir. Cehaletleri onlari degersiz yapmadigi gibi Seni de asla degersiz biri yapmaz.)
Super ego dan kaynakli olabilir. .
Onemli olan kabugun altindaki kok nedendir!
Nedeni her ne olursa olsun, Sen özel ve degerli bir İnsansın.
Değerini kendin belirliyorsun ve degerli seyler de korunmayi hak eder.
"Bir cok insanin cesaret edemedigi icin" alayci baktigi bir hobi-spor ile ugrasiyorsun (kendini bu konuda tebrik etmelisin) ve bunun bazi gereklilikleri var.
Kask, eldiven, gozluk, gorunur olmayi saglayan diger ekipmanlar. .
Bunlari edinip kullaniyor olmak, seni komik degil bilakis bilincli, yaptigi spora ve kendine deger veren, saygi duyan bir birey yapar.
Kaldiki icinde yasadigimiz bir toplum var.
Sosyal durumunu bilmiyorum ama herne kadar cocugun yoksa bile sokakta bir suru cocuga da ornek teskil ederek rol model oluyorsun. Direk toplumu pozitif etkileyen bir davranis icinde olmak ve bunu bu bilincle yapiyor olmak ne kadar onemli. .
Bizler sadece bisiklet bindigimizi, spor yaptigimizi sanabiliyoruz. Hayatin kosusturmasi bazen iskalatabiliyor bazi degerleri. .
Yaziyi cokda uzatmak istemiyorum derin konu 🙂
Bisiklet kullanmanin degerini ve baska guzel seylere de hizmet ettigini bilen, hisseden koca bir ailenin bir parcasisin ve degerlisin dostum. Bunu da layigi ile yapiyor olmak sana yakisir 👍🏼
Kask en onemli oragnimizi koruyan gorunusde basit, sagladigi fayda cok buyuk ve tek kullanimlik onemli bir gereksinim.
Lutfen kaskini tak, haberin bile olmadan seni izleyen cocuklari dusun, onlara dogru ornek olarak, yarinin guzel toplumunda pay sahibi ol. . bizi de senden mahrum etme
Saglikla kal