Scudo Sports

Kasktan utanıyorum

kask ve gözlük takıp kulaklığı üstüne takanlar var birde benim bildiğim kulaklık önce takılır değil mi?

Scudo
Ben doğada,deniz kenarında kısacası trafiğin ve insanın az olduğu yerler dışında kulaklık takılmasına karşıyım.Bol trafikte kulaklık bence çok sakıncalı.İtfaiye olur,ambulans olur,arkandan biri kornaya basar,bağırır vs.
Ben arabamla giderken kulaklık takıp çok yolun ortasında yürüyen yada karşıya geçerken korna duymayan vatandaş gördüm.

@volkan Öz

ben hoparlör bağlıyorum bisiklete, gürültü olunca sesi yetmiyor.

allah korusun yere düştüğünde sana o lafları diyenler dönüp bakmaz bile ama kask kafanızı korur.

bu yazılar sayesinde bir bisikletçi için kaskın ne kadar önemli olduğunu anladım yorumlar icin sağolun

evet ülkemizde böyle bir algı mevcut bisiklet sürmeyi bile çocuk yaşında yapılacak iş gözüyle bakılan insancıklardan ne beklersin ki ? sen milletin ne dediğine bakma , bende kaskı aldıktan sonra 1 hafta falan alışmam gerekti ancak gerçekten gerekli bir şey olduğu test edilip , kanıtlandı .:in:

dün arkadaşım Batıkente giderken dalgınlıkla yoldaki refüje çarptı. Kaskı kırıldı, sağ yanı komple sürtünmeden dolayı soyuldu. işte fotoğrafı. Kask ve emniyet kemeri kullanmamak cehaletten geliyor sanırım.
(link)

• Beğen
Tepkiler: yyy.yakup
Eğer düşersen koruman gereken bir beynin olduğunu söyle sonra da bunu anlayacağınızı sanmıyorum dersin

Herkese merhabalar, ne yazık ki bende kask, eldiven ve gözlük gibi ekipmanlar kullanmaktan utanıyorum. Eldiven ve gözlüğü bir şekilde aştım gibi ama kask takmak bana çok zor geliyor. Psikolojik bir rahatsızlığım vardı, uzun yıllar tedavi gördüm ama bazı etkileri halen devam etmektedir. Çok var aslında ama şimdilik bu hususu aşmak istiyorum öncelikle. Kendimi nasıl ikna edebilirim? Bana yardımcı olabilir misiniz? Evet tuhaf gelebilir ama durum böyle ne yazık ki. Benimle benzer şeyler yaşayan ve bunu aşanlar ya da gerçekten yardımcı olabilecekler var mı?

Herkese merhabalar, ne yazık ki bende kask, eldiven ve gözlük gibi ekipmanlar kullanmaktan utanıyorum. Eldiven ve gözlüğü bir şekilde aştım gibi ama kask takmak bana çok zor geliyor. Psikolojik bir rahatsızlığım vardı, uzun yıllar tedavi gördüm ama bazı etkileri halen devam etmektedir. Çok var aslında ama şimdilik bu hususu aşmak istiyorum öncelikle. Kendimi nasıl ikna edebilirim? Bana yardımcı olabilir misiniz? Evet tuhaf gelebilir ama durum böyle ne yazık ki. Benimle benzer şeyler yaşayan ve bunu aşanlar ya da gerçekten yardımcı olabilecekler var mı?
Kasksız bir sürüşte, geçirilmesi muhtemel bir kaza sonucu kalıcı yüz hasarları ile bir ömür sürmekten daha az utanç vericidir kask kullanmak.

Eski kaskım biraz renkliydi, sanki kaskı takınca herkes bana bakıyormuş gibi hissediyordum :)
Bulabildiğim görsel olarak en mütevazı kaskı aldım. Kask mojito 3 mat siyah. Biraz pahalı ama hem eski kaskıma göre çok daha küçük, hem de parlak bir renk olmadığı için kafamda yokmuş gibi hissediyorum.
Mutlaka daha farklı, belki daha küçük kasklar da vardır, bence biraz bütçe ayırabilirseniz, yeni bir kask çözüm olabilir.

Merhaba,
Kendi sahsi gozlemlerim sonucu sunu soyleyebilirim ki;
Dunyada ne kadar insan varsa (gorunen sorunlar ne kadar gruplandirilip aynilastirilsa da) o kadar orjinal sorunlar vardir.
Her birey ozel ve tek!
Sorunlari da oyle. .
Utancina sebep olan seyin kok nedeni nedir?
Bunun cevabini sadece sen bilebilirsin!
ve bazi cevaplari kendimizden bile gizleyebiliyoruzdur. .
Bazi kabuk nedenleri olabilir. .
Ornek olarak;
insanlarin seni gozluyor, komik gorundugunu sanip seninle icten ice alay ediyor olduklarini dusunmen olabilir. . (Gercekten boyle bakan cahil insanlar da olabilir. Cehaletleri onlari degersiz yapmadigi gibi Seni de asla degersiz biri yapmaz.)
Super ego dan kaynakli olabilir. .
Onemli olan kabugun altindaki kok nedendir!
Nedeni her ne olursa olsun, Sen özel ve degerli bir İnsansın.
Değerini kendin belirliyorsun ve degerli seyler de korunmayi hak eder.
"Bir cok insanin cesaret edemedigi icin" alayci baktigi bir hobi-spor ile ugrasiyorsun (kendini bu konuda tebrik etmelisin) ve bunun bazi gereklilikleri var.
Kask, eldiven, gozluk, gorunur olmayi saglayan diger ekipmanlar. .
Bunlari edinip kullaniyor olmak, seni komik degil bilakis bilincli, yaptigi spora ve kendine deger veren, saygi duyan bir birey yapar.
Kaldiki icinde yasadigimiz bir toplum var.
Sosyal durumunu bilmiyorum ama herne kadar cocugun yoksa bile sokakta bir suru cocuga da ornek teskil ederek rol model oluyorsun. Direk toplumu pozitif etkileyen bir davranis icinde olmak ve bunu bu bilincle yapiyor olmak ne kadar onemli. .
Bizler sadece bisiklet bindigimizi, spor yaptigimizi sanabiliyoruz. Hayatin kosusturmasi bazen iskalatabiliyor bazi degerleri. .
Yaziyi cokda uzatmak istemiyorum derin konu 🙂
Bisiklet kullanmanin degerini ve baska guzel seylere de hizmet ettigini bilen, hisseden koca bir ailenin bir parcasisin ve degerlisin dostum. Bunu da layigi ile yapiyor olmak sana yakisir 👍🏼
Kask en onemli oragnimizi koruyan gorunusde basit, sagladigi fayda cok buyuk ve tek kullanimlik onemli bir gereksinim.
Lutfen kaskini tak, haberin bile olmadan seni izleyen cocuklari dusun, onlara dogru ornek olarak, yarinin guzel toplumunda pay sahibi ol. . bizi de senden mahrum etme
Saglikla kal

Kıymetli kardeşim;

Kask takmaktan utandığını okudum. Boyum:1.82 Kilom:76 Agustos ayında 42 yaşına gireceğim. Medium üst mayo, Large tayt giyiyorum. Kask, eldiven ve diğer ekipmanları giymek konusunda bir sıkıntım yok. Hatta ve hatta, cırt kırmızı bisiklet ayakkabıları kullanmaktayım. Bunlar haricinde yaz dönemlerinde kol ve bacak kıllarımı alıyor, ve bundan herhangi bir utanma ve çekinme duygusu duymuyorum.

Sana tavsiyem; Bu tür saçma düşüncelerden kendini sıyırıp, bisiklet sporuna ekipman ve gereklilikleri doğrultusunda dahil olman. Bu spor ve gereklilikleri konusunda sadece cahil ve özgüvensiz insanlar negatif yorum yapar. Bunları kulak ardı et ve kendi gelişimin konusunda ivedilikle çalışmalara başla.

Sevgilerimle.

Bir dost.

Güncellendi.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: efe.drngl
Ben de aksine kafamda kask varken daha kendimi bi iyi hissediyorum. Bisikleti kilitleyip markete giriyorum, kaski kafamdan çıkarmıyorum bile alışveriş yaparken

Forumun var oluş nedenlerinin başında "güvenli ve sağlıklı sürüş bilincine katkı yapmak" ise her arkadaşın giyim tercihleri farklı olsa da; -hah işte bir bisiklet tutkunu- vurgusunu yapan en önemli gösterge başımızı/beynimizi/hayatımızı koruyan aparat olan kasktır...
Alışan biri onsuz seleye oturmaz, markete bile gitmez.Çünkü artık o bir parçasıdır, ciddi bir darbe almadıkça da uzun yıllar bizi korur...
10-15 sene önce kask taktığımızda uzaylı görmüş gibi bakanlar vardı.
Şimdi iki teker üzerinde "pişmiş kelle" misali yeldir yepelek gezenlere burun kıvırıyoruz, çünkü trafikte araç ve "şöfer" kaosu kask takmayı öncelikli hale getirdi.
Lütfen kendinize ve sizi sevenlere değer verip kask kullanmayı ihmal etmeyiniz ...

Toplu sürüşlere katılıp tam ekipmanlı insanlarla haşır neşir olup kendinizi görüntüye alıştırıp sonra kendiniz uygulamayı deneseniz olur mu acaba? Aklıma gelen bir diğer fikir ise şu; o kadar rahat bir kask bulacaksınız ki varlığını unutacaksınız. Bisiklet sürmediğiniz zamanlar evde kaskla dolaşmanız da kaskın varlığına alışmanıza yardımcı olabilir gibi. Örneğin ben öyle bir duruma geldim ki arabaya bindiğimde dahi kasksız güvensiz ve eksik hisseder oldum :koptum:

Uzun yıllar aradan sonra yeniden bisiklet aldım ve ilk iş bir kask almak oldu.Seçerken de fark edilir olmaya katkısı olsun diye parlak kırmızı seçtim.Motorsiklet de kullanırım o yüzden bisiklet kaskı bana oldukça sevimli geliyor.Birde bu yaşa gelirken “insanların ne düşündüğünü “ umursamamayı öğrendim.Paşa gönlüm nasıl isterse öyle artık.

Gördüğüm kadarıyla benden büyüksünüz o yüzden abi diyorum sizlere. Kendim 32 yaşındayım. Hepinize çok teşekkür ederim ilginiz ve vaktinizi ayırıp cevap verdiğiniz için. Tuhaf takıntılarım halen devam ediyor, sanırım tekrardan randevu almam gerekecek. Amatör kullanıcıyım ben. Kaskım var aslında, Zozo MV29 almıştım ama aldığım gibi duruyor. Duruşu da gayet güzel geliyor aslında gözüme, onunla ilgili problemim yok. Kendime yakıştıramiyorum ben sanki. Hani profesyonel olmadığım için bu ekipmanları haketmiyorum gibi saçma bir algı oluşuyor zihnimde ve bunu yok edemiyorum. Saçlarım uzun, taç takıyorum mesela günlük hayatta ve bundan hiç çekinmiyorum. Bazıları da saç uzatmakdan, taç takmaktan çekinir mesela. Bu konuyu uygun zamanda görüşeceğim tekrardan doktorla. Bazı şeylere baş edemiyorum artık.

Çok teşekkür ederim abilerim ilginiz ve vaktiniz için. 32 yaşındayım ben de. Bisiklet konusunda pek yeni sayılmam aslında ancak bisiklet giyimi konusunda daha uygun kıyafetlere yönelme ihtiyacı hissettim kendimce artık. Kask, eldiven, gözlük, alt ve üst giyim gibi şeyler. Beni daha az terletevek ve rahat ettirecek şeyler. Sıradan dar paça bir eşofman altı ve pamuklu oversize t-shirt giyiyorum. Bol giyinmeyi seven biriyimdir. Ancak yazları rahatsız ediyor beni. Mesela Nike dry fit tarzı bir model eşofman altı uygun olur mu? Ya da tayt benzeri eşofman altlari var mı? Üst giyim için tek alternatif bisiklet formaları mı? Başka neler uygun olur?

Ben üst için freysporttan forma aldım, büyük beden aldım tişört gibi giyiyorum, alta da decathlon futbol reyonundan bi eşofman aldım. Hem ter tutmuyor hem de çok esnek.
Decathlonun koşu, futbol, basketbol gibi farklı branşlardaki ürünlerine bakabilirsiniz, şayet üzerime yapışmasın, salaş dursun derseniz.

Son düzenleme:
Geri