Scudo Sports

Kaskınızla alay mı ediliyor? O zaman içeri buyrun.

Bu soruyu bana değil, Manisa Alaşehir'deki trafik polisine sor. Hatta benzer ölçekte birçok ilçedeki trafik polislerine sor. Demek ki oralar farklı kanunlarla yönetiliyor ki; şehir içinde kask takan motosikletli görmedim. Herkes efil efil rüzgarda saçlarını savuruyordu.
Polisin ceza yazmadigi veya görmezden gelip kaunulari cignedigi baska bir sey. Ben türkiyede sadece antalyada mi kanunen zorunlu diye sordum ki bence türkiyenin her yerinde kanunen zorunlu. Sadece Antalya demek yanlis onu söylemek istedim yoksa polis görevini yapmiyormus beni pek ilgilendirmez.
Bu arada oradaki polisler zaten kanunu iyi bilse ve düzenli yerine getirse orada da kasksiz gezemezler.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Scudo
Emniyet güçlerinin bögesel olarak farklı uygulamaları var bu çok net. İstanbul’da trafikte yer almasına müsamaha gösterilen çer çöpün binde birine başka yerde müsamaha gösterilmiyor. Özellikle daha küçük şehirlerde, atık toplayıcılar olsun, kuryeler olsun, halı kilim yıkayıcıları, vb. olsun kullandığı araçların trafiğe çıkabilecek yeterlilikte olmadıklarından %99 bile değil net %100 eminim. Trafikte polise karşı ters yönden giden mi istersin, kaldırımda polise korna çalıp yol isteyen mi dersin, gaza bastığında arkasındaki dumandan önünü göremeyeceğin seviyede yağ yakanlar mı dersin, farı marı hiç bişeyi olmadan ortalıkta gezenler mi dersin, yav tam bir Bangladeş tam bir Hindistan oldu İstanbul. Çalıştığım firmada 8 yıldır kullanılan kamyonetlerin İstanbul içinde 1 defa dahi çevirmeye falan girmişliği yokken aynı araçları Ege, Akdeniz gibi bölgelere servise gönderdiğimiz her seferinde mutlaka çevirmeye giriyorlar saçma sapan şeylerden dolayı ceza yazılıyor..

Kask okey ama tayt için gerçekten böyle 😅

Sırf kask taktığım için değil de taytan ve özellikle yol/yarış bisikletinin daha değişik duruşundan kaynaklanıyor. Tabi çoğu zaman bakışlar kötü bir gözle değil de meraktan kaynaklanıyor bence. Özellikle çocukların yanına durunca ve ne kadar yol yaptığını söyleyince şasırmaları paha biçilmez oluyor. Bazen küçük çocuklarla yarıştığımız da oluyor ve tabi ki acımıyorum :D Elbette kötü şekilde bakan ve alay eden çok kişi de mevcut fakat onlara istedikleri ilgiyi vermiyorum :mzkdnlmk:

siyah cam bir yere kadar geçen gün pembe camlı aldım ben asıl şenlik o zaman başlıyacak :koptum:
Alllaaah pembe gözlük dayı bakışları kayda değer şekilde artar o zaman. 😂
Sırf kask taktığım için değil de taytan ve özellikle yol/yarış bisikletinin daha değişik duruşundan kaynaklanıyor. Tabi çoğu zaman bakışlar kötü bir gözle değil de meraktan kaynaklanıyor bence. Özellikle çocukların yanına durunca ve ne kadar yol yaptığını söyleyince şasırmaları paha biçilmez oluyor. Bazen küçük çocuklarla yarıştığımız da oluyor ve tabi ki acımıyorum :D Elbette kötü şekilde bakan ve alay eden çok kişi de mevcut fakat onlara istedikleri ilgiyi vermiyorum :mzkdnlmk:
Evet gidonun farklı olması çok ilgi çekiyor yol bisikleri almadan benim de ilgimi çekiyordu. Nerde çocuk görsem oha çok güzel abi diyor. Çünkü farklı dediğiniz gibi. Tayt gitmiyorum günlük kıyafetle sürüyorum onu daha deneyimleyemedim

Aradan onca yıl geçti beyşehirde kask takıyorum gelen geçen hala bana bakıyor 😂😂😂
5 yildir aktif olarak bisiklet sürüyorum. Aman iki dakka markete giderken takmayim ne olacak dedim ve evet düstüm :) Hem de öyle böyle sacma bir düsüs. Ilk ve son oldu. Aman diyim kaskinizi takin.

5 yildir aktif olarak bisiklet sürüyorum. Aman iki dakka markete giderken takmayim ne olacak dedim ve evet düstüm :) Hem de öyle böyle sacma bir düsüs. Ilk ve son oldu. Aman diyim kaskinizi takin.
Çok geçmiş olsun beni de 2 kez korudu kask birinde araba çarpmıştı savrulup başımı yere vurdum Allah'tan kafamda kask vardı sonrasında o kaskı attım decathlondan van rysel 500 kask aldım bununla da bir kere kar yağarken düştüm yan taraftan korudu beni kesinlikle kasksız binilmez bisiklete :)

Çok geçmiş olsun beni de 2 kez korudu kask birinde araba çarpmıştı savrulup başımı yere vurdum Allah'tan kafamda kask vardı sonrasında o kaskı attım decathlondan van rysel 500 kask aldım bununla da bir kere kar yağarken düştüm yan taraftan korudu beni kesinlikle kasksız binilmez bisiklete :)
kaskla bir kez düşünce özelliğini yitiriyor diye biliyorum

Kaskım yok ama almayı düşünüyorum bisikletçiye gidip hangi beden oluyor diye baksam sonra internetten istediğim model olur mu kafama Uygun, yoksa kıyafetlerde ki farklı marka farklı kalıp muhabbeti kasklarda da var mı?

Cok tesekkürler.

• Beğen
Tepkiler: adematik
kaskla bir kez düşünce özelliğini yitiriyor diye biliyorum
Evet haklısınız bir kez düşüp çatladığında o kaskı ikinci kez kullanmak kumar olur aynı zamanda her 4 ila 5 senede bir değiştirilmesi gerekir kasklar zaman içinde sertleşiyor ve özelliğini yitiriyor. Ufak bilgi kaslarınızı kimyasallarla silmeyin üstündeki ince kaplamayı bozarsınız o kaplama asfaltta kaskın sürtünmesine engel oluyor. İyi bayramlar :)

Evet haklısınız bir kez düşüp çatladığında o kaskı ikinci kez kullanmak kumar olur aynı zamanda her 4 ila 5 senede bir değiştirilmesi gerekir kasklar zaman içinde sertleşiyor ve özelliğini yitiriyor. Ufak bilgi kaslarınızı kimyasallarla silmeyin üstündeki ince kaplamayı bozarsınız o kaplama asfaltta kaskın sürtünmesine engel oluyor. İyi bayramlar :)
aynen ben de kaskımı bu yıl değiştirdim 6seneyi doldurmuştu, kaskımı hiç silmiyorum :D

• Beğen
Kaskım yok ama almayı düşünüyorum bisikletçiye gidip hangi beden oluyor diye baksam sonra internetten istediğim model olur mu kafama Uygun, yoksa kıyafetlerde ki farklı marka farklı kalıp muhabbeti kasklarda da var mı?
Yok mu bilgisi olan

• Beğen
Yok mu bilgisi olan
Kesinlikle o mevzu var hocam. Bir kaskını m si ile başka bir marka kaskın m si tutmuyor. Bazı kaskların yapısı farklı oluyor uzun kafalar için bazıları yuvarlak kafalar için oluyor. Size tavsiyem en yakın decathlondan deneyin imkanınız varsa van rysel kask tavsiye ederim roadr 500 güzel bir kask beyazını tavsiye ederim siyahı cayır cayır ısınıyor :D

• Hahaha
Tepkiler: Cemal Ç.
Kesinlikle o mevzu var hocam. Bir kaskını m si ile başka bir marka kaskın m si tutmuyor. Bazı kaskların yapısı farklı oluyor uzun kafalar için bazıları yuvarlak kafalar için oluyor. Size tavsiyem en yakın decathlondan deneyin imkanınız varsa van rysel kask tavsiye ederim roadr 500 güzel bir kask beyazını tavsiye ederim siyahı cayır cayır ısınıyor :D
Yaşadığım şehirde Decathlon yok maalesef olmadı İzmir'e gidince bakarım

Yaşadığım şehirde Decathlon yok maalesef olmadı İzmir'e gidince bakarım
illa denemene gerek yok, kask bedenle değil baş çevresi ölçümü ile alınır. Alın hizasından mezura ile baş çevreni ölç, askerlik yaptıysan kep alırken ölçmüşlerdir belki hatırlarsın. Mesela benimki 61cm, alacağım kaskta o ölçüm hangi bedene geliyorsa onu alırsın, zaten kasklarda içeride ince ayar ve kafana taktıktan sonra da sıkılaştırma ayarı var.

illa denemene gerek yok, kask bedenle değil baş çevresi ölçümü ile alınır. Alın hizasından mezura ile baş çevreni ölç, askerlik yaptıysan kep alırken ölçmüşlerdir belki hatırlarsın. Mesela benimki 61cm, alacağım kaskta o ölçüm hangi bedene geliyorsa onu alırsın, zaten kasklarda içeride ince ayar ve kafana taktıktan sonra da sıkılaştırma ayarı var.
Anladım çıkan ölçüden 1 büyük boy alsam daha rahat olur mu? Yoksa illa o aralıktakini mi almalıyım?

Bı de tablo falan var mı kask ölçülerinin

Anladım çıkan ölçüden 1 büyük boy alsam daha rahat olur mu? Yoksa illa o aralıktakini mi almalıyım?

Bı de tablo falan var mı kask ölçülerinin
o aralıkta almalısın, alacağın kaskın üreticisinde tablosu oluyor genelde

o aralıkta almalısın, alacağın kaskın üreticisinde tablosu oluyor genelde
Üstteki arkadaş farklı oluyor kalıplar demiş o kafamı karıştırdı biraz denemem gerekiyor mu diye

Geri