Scudo Sports

kaskın önemini bu gün gene anladım. iyiki kask kullanıyorum.

chnkrmz

kırdılar beni layer layer.
Tepki
4.839
İsim
Cihan KIRMIZI
Başlangıç
1995—96
Bisiklet
Cannondale
Bisiklet türü
Cyclocross
bu gün arkadaşlarla buluştuk maltepe velodroma gittik.

mtb parkuru olan yerke ilk başlangıçtaki yüksek yerde bile ben inerken tırsıyordum yavaş iniyordum ki zaten ilk kasiste hızlı girersen dengeni kaybedecek gibi yapmışlar. işi bilmeyen oradan hızlı geçerse düşer. ki zaten öylede oldu.

yanımıza 30 yaşlarında biri çıktı kaskı yoktu ama güneş gözlüğü vardı. önceden görsem uyaracaktım gerçi bişey değişirmiydi bilmiyorum. aşağı inerken adamı farkettim. bisikleti de yeniydi belliydi. yani almış bisikleti ilk işi parkura gelmek olmuş sanki...

frene dokunmadan güzel ce indi ilk kasisi çıktı biraz yamuldu ikinci kasise bi güzel çarptı oradan aşağı düştü. yanına gittiğimizde adamın bilinci yoktu. ilk yardımdan anlayan büyük abiler geldi. Allaha şükür oradaydılar hemen dilini geri çıkardılar.
adam ilk 10 dakika titredi. havale geçiriyormuş gibiydi. eşi ile gelmişti. çok kötü bi durumdu.

adam 10 dakkadan sonra kendine geldi. ve hiç birşey hatırlamıyordu. burası neresi diyordu. kaza geçirdin dedik. şaşırdı. ne kazası dedi...

sonra ambulans geldi aldı götürdü.

KASK VALLAHİ ÖNEMLİ.

Scudo
Bahsettiğiniz yer şurası galiba değil mi :
(link)

BMX parkuru gibi gözüküyor. Yeterli tecrübe kazanmadan bu tip yerlerde gaza gelmemek lazım, youtube videolarında ne güzel uçuyorlar biz de uçalım hadi deyip gaza gelinirse sonu hüsran olabilir. Dediğiniz gibi kask ve koruma kıyafetleri çok önemli. Eminim orada çok kazalar yaşanıyordur.
Yaralanan arkadaşa acil şifalar.

Bugün öğleden sonra 10-15dk. kadar oradaydım. Bahsettiğiniz kişiyi gördüğümü hatırlıyorum ancak kaza geçirmeden önce görmüştüm. O parkur da kask kullanmadan dolaşan ne yazık ki çok fazla insan var. Bana bir şey olmaz mantığı ne yazık ki devam ediyor!

Velodrom'a kaykay ve paten kullanan çocuklar ile motorcular girerek yarış yapıyorlar. Ufacık çocuklarını o alan da başı boş bırakan aileler var. Bir kaç çocuk önüme atlayınca daha fazla dayanamayıp alandan ayrıldım.

cahil cesareti -- umarım durumu iyidir.

@alperK

nayn. mtb vardı bende. ama yarış bisikletiyle turlayanı bende gördüm.
ama seni göremedim.

@ratm

aynen orası. zaten mtb ye uygun değil bmx parkuru olduğunu orada sürünce anladım. ki altımda mtb olmasına rağmen orada gaza gelmeye tırstım ben.

@chn krmz
öyleyse ben çıkmışım siz gelmişşiniz,siyah salcanom vardı,hızlı bir tur attım sonra çıktım

Yeri görmedim ama buradan sürekli kaza haberi alıyoruz. Bu nasıl iştir arkadaş. Yok mu burada bir uyarı veya güvenlik görevlisi. İnsanlar böyle yerlerde güvenlik önlemini almadan bisiklet sürmemeli.

• Beğen
Tepkiler: NightRider
@nazmi bilmez

bisikletin geldı mı kardesım?

@Tahir Keskin

güvenlik görevlisi vardı ama 25 dakka ambulansı bekleyip yolcu ettikten 5 dakka sonra geldi güvenlikçi abiler.

bende iki bisikleti ve kazazedenin eşinin numarasını güvenlik görevlilerine teslim ettim.

@Muhiddin K.

Pazartesi günü elimde inşallah Muhiddin kardeşim sonunda :)

@nazmi bilmez

hadı bakalım kardesım..kasklı bı resmını ıstıyoruz forumda.:)bisikletide guzelce ceker koyarsın..takıpteyım.

@Muhiddin K.

Önce bir kilo verelim kasklı resim kolay kardeşim :D alır almaz resimler forumda inşallah :)

@CEVDETBİLGE

durumu şuan iyiymiş. boynunda bi kırık ve kemiklerde zedelenme varmış. ve yardımı dokunan herkese teşekkür ediyormuş. sevindim bu habere.

@ebubekir sözbir

lastikleri denedim de raceking lerle pek bi farkını göremedim geri döndüm racekinglere.
yav sen böyle eski konuları nerden buluyon la :)

Geri