Scudo Sports

Kaskın önemi ve 18.06.2016'daki kazam

Öncelikle çok geçmiş olsun, bir daha böyle bir şey yaşamamanızı temenni ederim. Takipli sürüşlerde takip mesafesi korunsa bile ben fermuar düzeninde gidiyorum. Yani, önümdeki fren yaptığında kaçırıp, geç fren yapsam bile ona arkadan çarpmayıp, yanına geleceğim pozisyonda takip ediyorum.

Scudo
Çok geçmiş olsun. Yakın zamanda bende aynı durumu yaşadım. İyi ki kask var. Yoksa bu mesajı yazamıyor olacaktım. Umarım tez zamanda eski sağlığına kavuşursun...

Geçmiş olsun. Grup sürüşlerinde takip mesafesi çok önemli. Ben geçtiğimiz hafta sonu 20 kişilik bir grupla Kilyos'a gittim. Gidip dönüş esnasında özellikle sahil yolu gibi düz ve stabil yollarda herkes benzer hızlarla sürdüğü için dip dibe gidiyorduk. Ben önümdekiyle mesafe bıraksam da arka tekerimin dibinde birileri oluyordu mutlaka. En ufak bir yavaşlama anında kriz çıkıyordu. Dikkatli olmak lazım.

çok geçmiş olsun hocam... Allah acil şifalar versin... benim iş yeri gidiş en kısa kısa mesafe 1,7 km dönüş rotamda 2,4 km istersem uzatıyorum... mesafeler kısa olduğu için kask almıyorum ama burada sizler gibi arkadaşları gördükçe birgün kaza yapacağım diye korkuyorum açıkçası :eek:ops: bide işin kötü tarafı sadece işe gelip giderken takmıyorum kaskı...:krktm:

geçmiş olsun dostum Allah beterinden korusun.

Allah korumuş Acil şifalar

@bnymnkzyrt Çok geçmiş olsun.Bu kadarla atlattığınıza şükür.
Bu arada kasksız markete bile gitmem.Bu konuda ailem bile dalga geçtiği zamanlar oluyor.
Arabada ilk emniyet kemerimi bağlarım.Bisiklete binmeden önce kaskı takarım. Güvenlik önce gelir;)

geçmiş olmuş böyle paylaşımlar ders veriyor bizlere kask şart.

@sallehpaul

kesinlikle devam ama daha dikkatli ve gaza gelmeden

@alper 76

yok hocam kilo vermeyle belirginleşen deri çatlakları onlar

@furkantrojka

aslında kazamız tam sizin anlattığınız gibi oldu. arkadaşım kasisi geçtikten sonra sağa doğru gelp durmak istemiş. arkadan gelenleri beklemek için. ben de kasise hızlı girip yalpalarken kendimi tam toparlayacağım sırada arkadaşımın önüme kırmasıyla diğer yöne kaçamadım ve kaza kaçınılmaz oldu.

• Beğen
Tepkiler: sallehpaul
Geçmiş olsun, acil şifalar, yaralarınızın tedavisini de aksatmayın. Bisiklette hız yapmak gerçekten riskli, 200 metre temiz görüş açısı yakalamadan bence hız yapmak çok çok riskli, tabi bu kazada sizin durumunuz için farklı olabilir.

Büyük geçmiş olsun. Hepimize de ders olsun. Bende şehir içinde kask takmıyordum ama hasan öğütmen ve sizi de gördükten sonra hemen bir kask siparişi verdim. Bir musibet bin nasihatten iyidir derler ya o hesap.

Büyük geçmiş olsun. Allah acil şifalar versin. Allahtan kask takmışsınız, darbe izine bakılırsa bence sizi en büyük yaradan bereden hatta belkide ölümcül bir kazadan korumuş..

Geçmiş olsun abi en kısa zamanda saglıgına kavusursun inşallah

Çok geçmiş olsun, acil şifalar dilerim, grup sürüşlerinde görüş açısı kısıtlı olmakla birlikte arasıra hiza dışına çıkıp öndeki yolu kontrol etmek gerekiyor.

Diğer önemli bir noktada önden giden arkadaşların arkadakileri uyararak ilerlemesidir, yüksek hızda pek imkan olmuyor tabi...

Geri