Scudo Sports

Kaskın önemi (resimli)

Arkadaşlar oldukça çarpıcı olan bu posterlerin altında yazan yazının da çevirilmesinin paylaşım adına faydalı olacağını düşündüm.

"Her yıl yollarımızda 11000’den fazla insan hayatını kaybetmekte ve 30000 kişi ağır yaralanmaktadır. Bunun anlamı; binlerce aile hayatlarını yeniden yoluna sokmaya çalışmaktadır. Sevdikleri kişilerin kaybı sebebiyle azap çekmektedir. Aileler, evin gelirinin düşmesi ya da kalıcı beyin hasarı nedeniyle aniden bakılacak duruma gelen bir akraba sebebiyle kötürüm olmuşlardır.

Acı gerçek ise bu vakaların %40’ı, sadece kask takılması ile engellenebilirdi. Düşününce bunun bir bahanesi olmadığını anlarsınız.
Kask sadece kendi iyiliğiniz için değildir, kask takın... "

Scudo
iyiki benim kellede bu hale gelmeden bir kask almışım beah

@bryant91

burda daha önce kask takmayan kişilerin bahaneleriyle sonra geldikleri hallerin resimleri birleştirlmiş.çevirinin doğrusu;
resim 1:ben hiç kask takmadım,hiç iyi gözükmüyorlar
resim 2:kask takmayı sevmiyorum,saçlarımı bozuyor
resim 3:kask takmayacağım,beni aptal gibi gösteriyor

• Beğen
Tepkiler: enes taşdelen
eveyt, güzel bir gözlem ve doğru bir cevap.Canımız yandıktan sonra hiç önemi yoktur.Kask takalım.Bahanesi olmasın.

çok önemli böyle olmak istemiyorsak kask takalım...
ülkemizde böyle şeyler biraz değişik karşılanır ama biz alıştırırsak herkes kullanır...
bazı ülkelerde kask,dizlik,dirseklik,fosforlu giyisi olması şarttır..birde onların bisiklet yoollları olduğu halde şart anlayın arkadaşlar ülkemizde çelik zırh giyerek gezmek yeridir artık...magandalar olduğu sürece

@bryant91

tam olarak şöyle. yani ben bu şekilde anladım.
Resim 1: Asla Kask Takmam. kasklar hiçte havalı değil. (ancak kaza sonrası görüntüyü gösteriyor yani bi tezatlık var.)
Resim 2: Kask Takmayı sevmiyorum. saçımın şeklini bozuyor. (buradada saçının bozulmasından yakınmış ancak kaza sonrası saçı çıkmayan bi adam.)
Resim 3: Kask Takmayacağım. beni aptal gibi gösteriyor.

ben bu şekilde çevirdim.

gerçekten çok öenmli bir konu. bizlere tekrardan hatırlatttığın için teşekkür ederim..

@berkay iriyarı

Evet arkadaşlar: -Arabada emniyet kemeri, Bisiklette kask-

Hatta kask bile yetmiyorda neyse biz şimdilik onunla idare edelim.
Yukarıda alıntı yaptığım arkadaşın söylediği gibi çelik zırh gerekli canilerden kurtulabilmek için, zaten forumun sağ üst köşesine her baktığımda Çağatay AVŞAR abinin o kasklı fotoğrafını görünce aklıma geliyor bizim ülkemizde kaskda yetmez.

Bende kasksız bir kullanıcıyım aslında:( ama kesinlikle en kısa zamanda bir kask edineceğim:in: .
Ayrıca şunuda belirtmeliyim kask alacağım fakat hangisi kalitelidir hangisi daha iyi korur bilemiyorum tam işte bu iyimiş diyorum bakıyorum fiyatı 300 TL çıkıyor.
Yani şunu ifade etmek istiyorum ki bisiklet kullanırken kask takmak şart değil mi?EVET ŞART!Peki bisiklet kullanıcıları 200 TL den-milyarlara kadar fiyata ulaşan bisiklet kullanmıyorlar mı?Evet.(Burada 200 TL lik bisiklet kullanan kullanıcının suçu ne ki gidip taa 300 TL lere varan kaskı alsın adamın bisikletinin fiyatından yüksek bee)
Pekiii; Niçin bu kask üreten firmalar insanların zaruri ihtiyacı olan bu kaskları böyle yüksek meblağlara satıyorlar ki???
Sizce bu da insafsızlık değil miii?

Biliyorum uzun bir yazı oldu ama içimi döktüm.
Bu arada Geotech kasklar nasıldır?Korur mu?

• Beğen
Tepkiler: Buğra Celayir
@Yusuf ZİYA

Kesinlikle katılıyorum. Bende kasksız bir bisiklet kullanıcısıyım ama en kısa zamanda temin etmek için elimden geleni yapacam. Fakat elimden gelende 50 liralık bi kask almak olacak kötü bir durum :(

Geri