Scudo Sports

Kask'ın Önemi.Mutlaka İzleyin!..

Kadir Altuntaş

Forum Bağımlısı
Tepki
672
Bisiklet
Whistle
:) Kuruluştan Kurtuluşa Bisiklet Turunu bu video da izledim güzel bir etkinlik Katılıncılara Teşekkürler.

:( Fakat;Allah Korusun bu kaza haberini görünce sizlerle paylaşmak istedim.Bu videonun 14.00 ve 22.00 dakikasın'dan sonrasını mutlaka izleyin!.
Arkadaşlar M.Ozkul Arkadaşımızın Link'inden alıntıdır. https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=106991&p=1378432#post1378432
Ayrıca bu Genç arkadaşımıza da Tekrar geçmiş olsun diliyorum.Allah Korumuş.Ve tüm Bisiklet severleri ve Cemi Cümlemizi Allah kazadan beladan korusun.

Kask ve Eldiven Kullanalım.Nice Turlara...

Scudo
ama çok pisi pisine bi kaza olmuş... araba resmen geliyorum ben diyo :S

gerçi kazaların çoğu ben geliyorum diyo zaten ya... neyse...

İki videoyu da izledim. İkinci videoda resmen canlı yayında kaza olmuş. Sanırım büyük bir dalgınlık söz konusu.

NewYork'ta bisiklet paylaşım sistemi başlıyormuş ve kask tartışması alevlenmiş, bu sistemi kullanan insanlar yanında kask taşımıyormuş, bazı kişiler de kask zorunluluğunun bisikletten soğumaya yol açabileceğini falan söylüyor... (İş yerinde bir sitede görmüştüm ama bağlantıyı bulamıyorum şimdi)

@alierkanimrek

Boşver kim ne derse desin.Nasıl araba kullanırken emniyet kemeri kullanılıyorsa,kask'ta bisiklet kullanırken (Allah Korusun) can güvenliğimizdir.

2. videoda ben olsaydım kendimi yere sırt üstü atardım :) bu şekilde boynumu kırmaktan kurtulmuştum ama ağaçtan düşerken :)

adam kavşaktayken aniden hızlanmış, fren yerine gaza basar gibi. bisikletlinin yanına gelip hello demesi de komik olmuş

Arka planda da bisiklet 8 olmuş durumda görülüyor. Kazanın şiddetini gösteriyor. :/

@tunckuyel

Hocam çok geçmiş olsun.Ucuz atlatmışsınız.Kask şart.

@tunckuyel
Kesin ayağında spd pedal vardır ve yeni kullanmaya başlamışsındır :DD ve zincir atınca ayağını pedaldan çıkaramayıp yere çup diye düşmüşsündür. banada oluyordu son anda kurtardım.geçmiş olsun

Bu gün bir haber sitesinde bunu gördüm ne kadar kullanışlı olur acaba.

(link)

@yusuf dündar
bence çok kullanışlı olur. ucuz olsa daha iyi olur.

@Emre Akcan

Alın kısmı darbe anında geriye açılır gibi geldi bana, bende güven hissi uyandırmadı.Tabi bu fiyatla ne kadar güvenli olsa da ben genede burun kıvırırım.:)

standart kaza için kullanışlı olabilir.
ama forumda okuduklarıma göre,insanların kafasına atılan şişelerden korumayacağı için türkiyede pek işe yaramaz.

http://media-cache-ec6.pinterest.com/originals/b8/3d/b6/b83db65b77709ebd4579e8f8096c282e.jpg
Reklam amaçlı değil reklamdaki espri için ekledim.

Kask tabi ki alacağımız hasarı azaltıyor, ama kaskla ilgili sorun şu galiba: kask yüzünden insanların bisikletten soğumasından ziyade, kask takmayıp bisiklete binmeleri daha sağlıklı olmalarına sebep oluyor. Kask takma kurallarının çıkması bisiklete binenlerin saysının düşmesine sebep oluyor. Oysa bisiklete binenlerin sayısının yüksek olması, kazaların olma ihtimalini düşürüyor.

Motorda da aynı husus sözkonusu. 1000 kez takarsın ama 1 kez işe yarar. O 1000 kez takmaya ve yapılan masrafa değer sonunda.

Geri