Scudo Sports

Kaskı yıkadıktan sonra pedler söküldü yardım

Ervin

Üye
Tepki
103
İsim
Ervin B
Bisiklet
Giant
arkadaşlar merhaba kaskı yıkadıktan sonra içindeki pedler söküldü aynısı yada benzerini bulabilirmiyiz

Scudo
O bahsettigin seyler cirt cirtli degil mi. Benimki oyle. Ayrica bulabilecegini sanmiyorum. Yeni almak durumunda kalirsan cirtli olmasina dikkat et. Yikarken cikarirsin.

Kaskla kum a mı düştünüz? Tozlandımı?

Kaskımı aldım kazasız belasız 3 yıldır kullanıyorum daha 1 kez yıkama gereği duymadım.

Kirlenmek güzeldir.

Ped leri japon ile yapıştırın bence.

Kaskın iç tarafındaki malzemeyi yıkayabilirsiniz..Ben bir defa yıkadım..
Böyle bir durumda yapışkanlı yerler sökülebilir..Bunun için kaskın yapışkanlarının yedeğini,kaskı aldığım yerde bana vermişlerdi..Hiç lazım olmadı ama..

Bisiklet malzemesi satan yerlerde olabilir..;)

Ben de arada çamaşır makinesine atıyorum. Arap sabunu döküp balkonda çiğneyen de var.

(link)

Bir bakın, benzer model varsa sipariş verin derdim ama cidden gereksiz pahalı :acpsnr:

"Kaskınızın modeli + Replacement pad" yazarak aratabilirsiniz

• Beğen
Tepkiler: Serrchi
Pedleri cırtlı değilse yapıştırın veya kendiniz cırt alıp ekleyin.
Kaskın pedlerini yıkarım bende. Ter birikiyor sonuçta. Kaskın kendisinede arada bir su vurmak lazım. Yağmur, çamur kirleniyor bayaa. Kafamıza takıyoruz pis tutmak olmaz. Sadece köpük bir malzeme olduğundan kimyasallara, sıcak suya bulaştırmamalı.
Bu sıcak havalarda gözlüğü bile bir suya tutuyorum sürüş sonrası. Unutmayın tuzlu su aşındırır.

@BerkEvren
bulabilirseniz japon yapıştırıcısından daha mantıklı bir fikir bencede

@koshanerberk
Her tuhafiyecide satılır. Japondan kolay bence bulması :)

• Beğen
Tepkiler: koshanerberk
Bende yıkamayı düşünüyorum iç kısmı, japon olur mu bilmemde evde sıcak silikon tabancası var, bir süre sonra tekrar kavlayacağı için yeniden yıkamaya hazır olacaktır :)

@iksis kuma falan düşmedim kaskta hasar yok sadece yıkama geregi duydum terden çene kayışı leş gibi olmuştu 8 aydır hiç yıkamadım sıvı sabun ve normal sıcak olmayan su ile yıkadım

@Blnth2000 cırt cırt değil içinden zaten cırt cırt çıktı onlar sağlam padler söküldü forumda benzer konu bulamadım olmadı bulamasam terzi ye götürüp overlok yaptırıcam kenarlarını tabi yapabilirse en azından uzun süre dayanır gibime geliyor

@BerkEvren merhaba yukarıda arkadaşa kirlenmek güzeldir yazmıs bende sizin gibi kirlenmek güzeldir ama temizlenmekte güzeldir dayanamıyorum sonuçta arkadaşlarla birlikte süruyoruz uzun yolda tur sonu oturup birşeyler içiyoruz zaten havalar sıcak normal ter olsa bende okadar kafama takmam ama artık sar sarı lekeler olmaya başladı kaskın özelikle bağlantı kayışlarında bisikletikimide her tur sonrası temizlerim nemli bir bezle dayanamıyorum pis durmasına napim işte bende böyleyim :(

Dosyalar

• IMG_20170805_143543.jpg
    IMG_20170805_143543.jpg
    83,2 KB · Okunma: 60
en güzeli plastik kelepçe ile yeniden tutturmak..

8dOdnr.jpg

@Türka¥ kesinlikle tutmaz tutsada o kısım başımıza değecek bir müdet sonra başımızda yara dahi oluşur

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@enja
Ben de kaskımı her tur sonrasında su tutarak yıkıyorum. Padler kalitesiz ise bu durumla karşılaşabiliyorsunuz.

Kaskın markası Prowell mi?

@Ervin

Prowell pad konusunda ne yazık ki iyi bir marka değil. 2011 yılında ilk aldığım kasklardan bir tanesiydi. Bu markayı satan firmalar ile görüşüp temin etmeye çalışabilirsiniz, ebay'dan baktım ama ürün gönderimi halen yapılıyor mu bilemiyorum, araştırmak lazım.

Aynı sorunu bende yasadım :D Suan yanmaz tuylu kumas bant ıle sardım onları bır derece turuyor ama cok degıl :D Yenisini alana kadar bunla idare edicez.

Benimde SELEV kaskımın pedleri çıkarılabilir değil. Dört aydır kullanıyorum. Artık terden dolayı iyice kirlendi. Yıkamak istiyorum ama tekrar takamamaktan korkuyorum. Ne yapabilirim?

Geri