Scudo Sports

Kask tavsiyeleri

Hangi siteden aldınız hocam ?
Kazasız sürüşlerde kullanın 🙏🏻🙏🏻🙏🏻
Bu arada Giro marka kask kullanıyorum, yeni aldığım gözlük kaskın üstünde bir türlü durmuyor, 2 defa düştü ve camın köşesi çizildi aşırı sinir oldum. Şu gözlüklerin takılabildiği kask modeli olarak ne tavsiye edersiniz F/P olarak329650 dosyayı görüntüle

Image 17.08.2025 at 21.20.jpeg

Berline R2bike.comdan sipariş vermiştim sağolun iyi dileğiniz için

Scudo
Bu arada Giro marka kask kullanıyorum, yeni aldığım gözlük kaskın üstünde bir türlü durmuyor, 2 defa düştü ve camın köşesi çizildi aşırı sinir oldum. Şu gözlüklerin takılabildiği kask modeli olarak ne tavsiye edersiniz F/P olarak329650 dosyayı görüntüle
Ters cevirde takmayi dene giro kasklar gozluk takma konisunda biraz ozurlu. Bendede giro cinder ve kask elemento var ikisinede takamiyoeum bende muzdaribim bu konuda.

Ense tarafından kulaklarınıza takın, gayet güzel oluyor delikleri uygun olmayan kask olunca

Ters cevirde takmayi dene giro kasklar gozluk takma konisunda biraz ozurlu. Bendede giro cinder ve kask elemento var ikisinede takamiyoeum bende muzdaribim bu konuda.
Ters çevirince de olmuyor ne yazık ki 😕
Ense tarafından kulaklarınıza takın, gayet güzel oluyor delikleri uygun olmayan kask olunca
İrfan hocam o zamanda enseden ter gözlüğe temas ediyor, gözlüğü takim dediğimde silme derdiyle uğraşıyorum 😁😁😁

Ters çevirince de olmuyor ne yazık ki 😕

İrfan hocam o zamanda enseden ter gözlüğe temas ediyor, gözlüğü takim dediğimde silme derdiyle uğraşıyorum 😁😁😁
Yakanıza takın Güneş gözlüğü gibi olmaz mı öyle

1755605185975.png
Düz ve ters olarak bu kaska altı farklı şekilde gözlük takabilirsiniz. Bende de Giro var.
Hatta gözlüğün yönünü arkaya vermeyi de deneyebilirsiniz. Öyle de tutunduğu oluyor.
Her gözlüğün huyu suyu farklı. Gözlüğe uymadığı için kask değiştirilmez bence.

329769 dosyayı görüntüle
Düz ve ters olarak bu kaska altı farklı şekilde gözlük takabilirsiniz. Bende de Giro var.
Hatta gözlüğün yönünü arkaya vermeyi de deneyebilirsiniz. Öyle de tutunduğu oluyor.
Her gözlüğün huyu suyu farklı. Gözlüğe uymadığı için kask değiştirilmez bence.
Oakley gözlük kullanıyorum, bir türlü tutturamadım valla, 2-3 defa düştü valla, bende almak taraftarı değilim ama kask yüzünden gözlükten olacam :)

• Beğen
Tepkiler: Özcan
Merhabalar,

Sena Bisiklet kasklarını tavsiye edebilirim. Bir çok farklı modelde üretiyorlar ve tasarımları bu sorunu aşmaya yardımcı oluyor.

Ek özellik olarak kasklar birbirleri ile haberleşme özelliğine sahip, telefondan bağımsız olarak grup sürüşlerinde iletişim halinde kalabiliyorsunuz.

Dosyalar

• C-S1-4.png
    C-S1-4.png
    44,7 KB · Okunma: 30
  • C-R1-EVO-1.png
    C-R1-EVO-1.png
    54 KB · Okunma: 31
  • r2-evo_main.png
    r2-evo_main.png
    243,6 KB · Okunma: 31
Merhabalar yeni kask alacağım ve 4 model arasında kaldım. Yaz aylarında daha çok yol, kış aylarında ise arazi ve yol karışık bir kullanımım var.

abus pahalı ve mips koruması yok diğerlerinde ise mips koruması var. Bu modelleri daha önce kullanan oldu mu? veya ekstra tavsiyeniz var mı?

Dosyalar

• Ekran Resmi 2025-09-08 15.30.42.png
    Ekran Resmi 2025-09-08 15.30.42.png
    248,6 KB · Okunma: 34
  • Ekran Resmi 2025-09-08 15.30.30.png
    Ekran Resmi 2025-09-08 15.30.30.png
    281,5 KB · Okunma: 35
  • Ekran Resmi 2025-09-08 15.29.58.png
    Ekran Resmi 2025-09-08 15.29.58.png
    258,6 KB · Okunma: 32
  • Ekran Resmi 2025-09-08 15.29.43.png
    Ekran Resmi 2025-09-08 15.29.43.png
    218,3 KB · Okunma: 38
Merhabalar yeni kask alacağım ve 4 model arasında kaldım. Yaz aylarında daha çok yol, kış aylarında ise arazi ve yol karışık bir kullanımım var.

abus pahalı ve mips koruması yok diğerlerinde ise mips koruması var. Bu modelleri daha önce kullanan oldu mu? veya ekstra tavsiyeniz var mı?
Specialized'te bazı kaskların kafa yuvarlaklığına (yusyuvarlak veya hafif uzun kafa yapıları) göre farklı versiyonlar var. Ona dikkat et. Dağ kaskı modelinin ağırlığına baktığım zaman, birçok kasktan ağır olduğunu görebiliyorum. Bir de sadece S ve XL kalmış. Specialized sitesinde ölçekleri var, kafa çevreni alın kısmından ölçmen ve buna göre karar vermen lazım.

Burada gösterdiğin modellerden decathlon'un modellerinde, kulak altına gelen bağların rahatsız edebilmesi sorunu kişiye göre değişiyor. Antalya'daki şubelerde deneyerek bakmanı ve 330 gr üstündeki modelleri elemeni tavsiye ederim.

Mips tercih sebebi tabi ki olabilir. Mipsli olmayıp iyi koruma skoru yakalan kasklar da var. Specialized camber'ın test skoru, Abus cliffhanger'ın mipsli olan modelinden bile iyi. (link).

• Beğen
Tepkiler: Gmlk ve Özcan
kask budur, gerisi kaskımsıdır.

Geri