Scudo Sports

Kask takmak anormal mi?

@BerkEvren Tartışma konusu bu değil.
Bakın siz de yazdığınızda viraj değil dönüş ifadesini kullandınız. Benim tereddütüm, takıldığım konu buydu.

Her neyse yeni biri daha gelip YAHU NEYİ TARTIŞIYORUZ ahan da viraj demeden çekiliyorum.
Çok çok farklı durumlar değil esasen. Sürücü dönüş yapar ve bu dönüş 1 derece ile 360 arasında olabilir. Yol ise viraj'a sahiptir veya değildir. Viraj neticede yolda bir dönüş bölümü olduğunu gösteriyor. Dil zenginliği bu, viraj almak, dönüş yapmak vs.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Scudo
TDK karşılını kullanarak tereddütümü ifade edeyim.

Ya da boş verin gereksiz uzadı.

Kafan ne kadar değerliyse o kadarlık bir kask al der motosiklet kullanıcıları , yani gelirinin maksimum elde edebildiği kaliteli ve güvenli bir kask alda diyebiliriz . Bisiklette bu kaskı kullanıyorum. Bern marka Bern Bisiklet Kaskları motorsiklette ise bir Nolan bir de LS2 kaskım var. Kimsenin ne dediğine bakmam kafam değerlidir takarım kaskımı gerisi hava cıva....Dik dik bakanlara da ne bağyon la diyorum :)

Bugün şehir içinde biraz sürüş yapayım dedim, neyse parkın birine girdim 3-4 tane keko diyor ki; vay canına bisiklette kask takmış falan inip birşey de diyemedim tek başımayım beni top eder oynarlar. :D Öyle yani bu kafa yapısı olduğu sürece nolacak bilmiyorum..

Bence kaskı takmak trafikte dikkat çekmeyid artırıyor taktığımdan beri sürücüler ne korna çalıyor ne ani fren yada gazabasıyorlar yani belirgin oluyorsunuz özellikle fosforlu renkler seçerseniz gündüz ışık filan yalan önemli olan renkler ve görünürlük ne kadar dikkat çekerseniz o kadar dikkatli olurlar

• Beğen
Tepkiler: Bilge dönmez
Bence kaskı takmak trafikte dikkat çekmeyid artırıyor taktığımdan beri sürücüler ne korna çalıyor ne ani fren yada gazabasıyorlar yani belirgin oluyorsunuz özellikle fosforlu renkler seçerseniz gündüz ışık filan yalan önemli olan renkler ve görünürlük ne kadar dikkat çekerseniz o kadar dikkatli olurlar
Evet öyle normalde arabalar beni sıkıştırırdı bu kaskın ne kerameti varsa sinyal verip yol vermeye bile başladılar. :D

• Beğen
Tepkiler: Mert Ali
Evet öyle normalde arabalar beni sıkıştırırdı bu kaskın ne kerameti varsa sinyal verip yol vermeye bile başladılar. :D
Yo bizim burda hala istediğim yere dönerim senin bunu bilmeye hakkın yok diyenler var araba da olsan bisikletli de bişey değişmiyo onlara karşı

• Beğen
Tepkiler: .edoardo
Yo bizim burda hala istediğim yere dönerim senin bunu bilmeye hakkın yok diyenler var araba da olsan bisikletli de bişey değişmiyo onlara karşı
Sinyal vermemek suç yaw
(link)

Kaska laf eden olursa "Kasksız kaza yapıp felç kalırsam her gün günde 5 kere altımı temizleyip bezimi değiştirir misin?" diye sorun ve sıfatlarının ne şekil aldığını buraya da yazın.

Kaska laf eden olursa "Kasksız kaza yapıp felç kalırsam her gün günde 5 kere altımı temizleyip bezimi değiştirir misin?" diye sorun ve sıfatlarının ne şekil aldığını buraya da yazın.
Cahil adama laf anlatılır mı hocam? Laf etsen zaten havlayacak..

Ne iş/spor yapıyorsan önce kendi güvenliğini sağlama alacaksın. Bisiklette kask, aksesuar değil güvenlik ekipmanıdır. Ben de küçük bir ilçedeyim, eleştirel değil ama meraklı bakışlara maruz kalıyorum. Diğer türlüsü de olsa sanırım umrumda olmazdı. Ayrıca trafikte araç sürücülerinin daha saygılı yaklaştığına bile şahit oldum. Sırf bunun için bile takılmalı kask.

Rublemi, göbeğimi yeni temizledim de geldim. Elimdeki deterjanlı lekelerle yazıyorum. @noyanyan'ın ifade ettiği şey: Olduğun yerden geri dönüş yapılsa 180 derece diyebiliriz, ama orada @necmeddin'in dediği gibi açı farkı var. Öte yandan @theGenius'un velominati efekti yüksek fotoğrafları var, hakkını vermek istiyorum: Arkadaşımızın ifade ettiği, yol durumunda yol matematiği geçerlidir, o "virajı yüz seksen almışım almamışım kime ne" diyor. Giderayak Kul Nesimi'ye selam göndermiş olduk, rahat uyu mezarında, sele başında bile ananlar var seni.

Çok öte yandan: Kask iyidir, takmamak tolere edilemeyen hatalardan en ölümcül olanıdır.

Editto stiletto: Tartışma biteli asırlar olmuş, yeni uyanıyorum, deterjan ve tuz ruhu bileşiminin sinsiliğine sayıyorum. Tekrardan alevlendirmeyelim.

Son düzenleme:
Ne iş/spor yapıyorsan önce kendi güvenliğini sağlama alacaksın. Bisiklette kask, aksesuar değil güvenlik ekipmanıdır. Ben de küçük bir ilçedeyim, eleştirel değil ama meraklı bakışlara maruz kalıyorum. Diğer türlüsü de olsa sanırım umrumda olmazdı. Ayrıca trafikte araç sürücülerinin daha saygılı yaklaştığına bile şahit oldum. Sırf bunun için bile takılmalı kask.
Yukarıda da belirttiğim gibi daha saygılı yaklaşanlar da var fakat laf atanlarda oluyor malesef, dediğin gibi önce kendi canını güvenceye alacaksın milletin göz zevkini değil.

• Beğen
Tepkiler: ModernOblomov
onlar senin karizmana yakışıklılığına bakıyorlar. :harika: :harika:
ayrıca sen takmaya devam et herkes alışacak sona sana özenip takmaya bile başlayacak (Kaza Anında Seni Korur.)
Buna katılıyorum, bugün 13-15 yaşındaki çocuklar "oha bisiklete bak"(2006 model olduğu halde) ve "abi yarışçı mısın" tarzı şeyler söylediler, halbuki üzerimde sadece kask ve keepdry500 içlik vardı. insanlar genelde bu tarz sorular soruyorlar. Ayrıca, "bu ... çocuğu neden kask takıyor" diye bakacak halleri yok ya? Kafası kasksız olanlara teşvik de olur, sonuçta ülkede sürü psikolojisi var.

Adama kolay gelsin amca diyorum yüzüme bakıyor bırakta kaska baksınlar ;) En son böyle konular 2014 yıllarında tartışılıyordu laf atma tip tip bakma konuları :D

Önce güvenlik... Kütahya'dayken kırmızı Triban 500 ile takım elbiseli ve kırmızı kasklı halde işe giderdim. Kask aynam ve gözlüğüm de vardı. Ankara'da da katlanır mavi renk bisiklet ve sarı-siyah kask ile işe bisikletle git-gel yapıyorum. Kask aynam yine var. Evet uzaylıymışım gibi bakan olabiliyor ancak bu umrumda değil. Daha önceden geçirmiş olduğum 2-3 kazada kaskın faydasını gördükten sonra değil kask takmak, vücudu saran absürt tipli bir kalkan olsa onu da giyerdim. Birkaç ay önce kardeşim de bir kaza geçirdi ve bisikleti bıraktı(özetle, önünü tali yoldan aniden çıkarak kesen araba sebebiyle ani fren yapıp düşmek). Varsın bıraksın. Kaldırıma kafasını çarpmış. Kaskında kocaman bir göçük var yani artık kask kullanılmaz halde. Varsın kullanılmasın. Peki ya kaskı olmasaydı? Çok şükür diyorum sadece...

Bisiklet veya motosiklet kullanıcıları olan bizler için sahip olduğumuz ve olabileceğimiz tek güvenlik ekipmanı biziz yani kendimiziz arkadaşlar. ABS, hava yastığı, çarpma önleyici fren sistemi, sensörler vb. hiçbiri yok. Bir tek aklımız var. Kime ne diyor düşünmeden alabildiğimiz kadar güvenlik önlemini almalıyız. Evet hazırlanmak ve trafiğe çıkmak uzun sürüyor olabilir, nitekim kask, gözlük, eldiven hatta dizlik vb. takmak uzun sürüyor olabilir ancak üşenmeyip alabildiğimiz kadar güvenlik önlemini almalıyız. Çünkü bunlar hayati değere sahipler.

Kask takmak anormal değil ama kesinlikle zorunluluktur. Bir defa bisikletten düştüm, kaskım kırıldı, kask olmasa muhtemel kafam kırılacaktı, kol kırığı, bacak kırığı bi şekilde hallolur fakat baş kısmına alacağımız hasarın telafisi bunlar kadar kolay olmayacaktır. Elalem ne derse desin kesinlikle kask takmalıyız.
"Kaska takmadan markete bile gitmeyelim". Kaza ve belanın hepimizden uzak olması dileklerimde.

Kask takmanın anormal olmadığında hemfikir olduğumuza göre ben bir soru sormak istiyorum. Kaskınız kafa yanlarına şakakların az üstüne baskı yapıyor mu bu normal mi, yoksa benim kafa şekli veya kask bedenimle alakalı bir sorun mu? Kafa ölçülerimi esas alarak aldığım ardından rahatsız diye bir üst bedeniyle değiştirdiğim kaskım böyle bir rahatsızlık veriyor.

Geri