Scudo Sports

Kask takmak anormal mi?

Gerçek anlamda bisikleti kasklıyken sürdüğümü fark ettim ama biz kasklı sürücülere insanların tepkisi sanki uzaylı görmüş gibi oluyor... Yemin ederim kasklı her bisiklet sürüşümde bana Türkiye gezisimi yapıyorsun diyenler oldu pencereden Hello diye bağıran çocuklar oldu, peşime bisikleti ile takılan küfür eden veletler oldu tabi onlarda turist sanıp etmişler kendi şivelerinde karşılığı alınca bu kroda bizden diyerek gitmişlerdi... Hatta bir fırıncıdan simit alırken kazık bile yiyordum ta ki kaskı ve gözlükleri çıkarttığımda beni tanıdığında senmiydi abi diyene kadar :D

Geçen yaz hatta Kars'ta bir çocuk gördüm kasklı (Kars'taki tek kasklıydı) bizim ekibi görünce abi size katılabilir miyim çünkü millet beni kasklı tek görünce alay ediyor demişti.

Her neyse dünyaya sesleniyorum biz kasklılar uzaylı değiliz... Az biraz insan olunda kendi haliniz ile alay edin...

Scudo
Kask takmak normal yada anormal sorusunun en güzel cevabı; kask takmak zorunluluktur..

Kask kafa tasımızı korur,unutmayalım ve kaskımızı daima takalım.

• Beğen
Tepkiler: enes savaş
Hiç kask kullanmadım neden bilmiyorum ama ihtiyaçta duymadım. Genelde şehir içi geziyorum belkide ondandır.

@Mustafa.SYapmayın Allah aşkına hala bu konuları tartışmayalım.Lütfen takın . Kazada kırılan kask gördüm bilmem anlatabildim mi?Şehir içi, dışı farketmiyor .

@Mustafa.S

Ben genelde şehir içinde daha çok kask takma ihtiyacı duyuyorum. Bence şehir içinde kaza ihtimali daha yüksek. Kaza yapmanıza neden olacak birsürü unsur var çünkü.

Bir haftalık bisiklet sahibi olarak, bugün gündüz çok çok heveslenmeme rağmen henüz kaskım gelmediği için trafiğe çıkmadım. Hem ceza hemde kaza riskini göze alamadım açıkçası. Sağlığımızın kıymetini bilelim arkadaşlar, ayrıca örnek olmak güzeldir...

Felaket başa gelmeden evvel önleyici ve koruyucu tedbirleri düşünmek lazımdır, geldikten sonra dövünmenin yararı yoktur.
Mustafa Kemal ATATÜRK

@Ömer KARAN

Haklısınız hocam bizim buralara asfalt kenarlarına bi 15-20cm genişliğinde bisiklet yolları yapıldı bazı yerlere ama genede yola sığamayıp oraya taşan araçlar olacaktır. Bu yaz bir kask edinmeyi düşünebilirim.

@sezer16

Bisiklet denilince halk arasında tehlikesiz bir şey sanılır ama eğer bisikleti ayda bir kez eğlenmek için binmiyorsak (ki ben yazın yürüyerek pek bir yere gitmem hep bisikletle giderim) kaskı falan gereksiz görürler ama kararım değişti gibi, kask almayı düşünüyorum. Birde bir şey sorayım ben bisikletimi hep bisiklet eldiveniyle kullanıyorum, elleri elciklerin acıtmasını engellemekten başka ne işe yarar acaba? Motorsikletlerdede çok kullanılıyor çünkü.

@Mustafa.S

Zaten ihtiyaç duysaydınız, kafayı çoktan biyerlere vurmuş olmanız gerekirdi mazallah... Bu biraz "hiç göğsümden vurulmadım ve nedense şimdiye kadar hiç çelik zırha ihtiyacım olmadı" demek gibi bişi olmuş. Neden acaba ???

Gereksiz bir konu ama yinede yazacağım; kaza yaptığında kafanı bir yere vurduğunda; kafan karpuz gibi dağıldığında anormal mi değil mi rahatça anlayabilirsin!....

@İbrahim Ertekin

Bu kadar tepki alacağımı bilsem yazmazdım şu mesajı :rolleyes:

Selamlar herkese konu açıpda forumu kirletmeyeyim dedim burdan soruyorum o yuzden mayis ayinin ortasina dogru bir tura baslayacagim ve bir kask almak istiyorum ama standart gorunumlu bisiklet kasklarindan hic hoslanmiyorum cunku hic yakistiramadim kendime tabikide yakişsin diye takmiyorum can guvenligi maksatli ama insan istiyor işte...BMX&SKATE kasklarini denemeye basladim bu kasklar diger kasklara gore biraz daha iyi oldu ama uzun tur olacagi icin ve az hava deligi oldugu icin herhangi bir problem yaratirmi deneyimleyenler var mi? varsa paylasir mi? simdiden tesekkurler...

Tesekkur ederim fakat dedigim gibi bu tip kasklari sevmiyorum yakişmiyo bana :)

Yalnız bisiklet kaskı koruma olarak o kadar iyi değil. Etrafı açık, herhangi bir kaya çıkıntısına suratını çarpsan öldün.

Banada garip gelen bisiklet kullanipta kask takmayanlar...
Ben gorunusunde seviyorum kaskin ve gercekten takana yakisiyor bide yol bisikleti varsa sanki profesyonel yarisci izliyorsun :)

GT-I9100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@Candeniz ÖZCAN

Hangi bakımdan ?

Başından olumsuzluk (kaza vs.) geçmeyen kask olayının değerini bilmez.. Rengi, şekli ne olursa olsun kask her şekilde insan sağlığını ön planda tutan can sübaplarından biridir.. Kaskını tak.. rahatına bak..
Saygılar.

Geri