Scudo Sports

Kask neden önemlidir?

Scudo
Yok yav bana bir şey olmaz, ne o öyle ucube gibi, hem ben kaykay da yapmıyorum, kendi halimde sürüyorum ben, bana kimse gelip vurmaz, ben zaten düşmem ki, kaskı mı? yok canım daha neler...

Bu konuya gelebilecek örnek mesajlar. :)

Vardı geçenlerde kask gereksiz diyen bir forumdaş, acaba bunu görünce aynı kanıda ısrar eder mi merak ediyorum :)

Adam da kafasında kask olmasa öyle gülümseyip yürüyemeyeceğinin farkında :) .''Kaskları seviyorum'' diyor.

Tabi seversin.

bu videoyu izleyene kadar bisikletin yanında kask alıp almamak konusunda düşünüyordum. Bugün bu videoyu face'de gördüm ve dedim ki kimse beni bisiklete kasksız bindiremez artık :)

@nazmi bilmez

Bisiklet genelde bodrumda duruyor,benim de boy biraz uzun, tepedeki sarkan şeylere çarpıyor bunu en iyi kask la girdiğim zaman anlıyorum. Çat diye takılıyor ve diyorum ki olmasaydı canım yanmış olacaktı ve ben daha evden çıkarken dellenmiş olacaktım :) Abi güvenlik herşey ya inan (olmasın da) bunu en iyi düşüp kafanı bu eleman gibi yere çarptığında anlıyorsun :D Çok iyi yaparsın al ne olur al. Ben bizim mahalleyi alıştırdım artık uzaylı görmüş gibi bakmıyorlar :cool:

İnsanlar baksın daha iyi altlarına son model araba çekip gezenlerden daha dikkat çekiyoruz. :cool:

@Hüseyin Külcüoğlu

Birde en güzeli sıkışık trafikte devam etmek, % 90 bak eleman nasıl gidiyor diye imrendiklerini düşünüyorum.Çünkü trafikte sıkışınca aynısını diyorum :D

kask tamamda sırtında mı soyulmadı be mübarek o kadar kaydın hala şen şakraksın :)

Valla ne diyim gecende kafamda kask olmasaydi tunelde dustum yandaki u demir lere kafam defalarca carpti erdal arkadaş sahit bu olaya kask olmasaydi pekmezi kaybetmistik))
Her seyden once tedbirini alacaksın kask bisiklet kullananlarin bence mecburi giysisi olmali selamlar

Motosiklette bile full face kask harici çene açılır vb tam koruma sağlamadığı için tavsiye edilmez.
Bisiklette de kasklar yarım koruma sağlıyor.Surat açık vs.
Tercih meselesi
Akrobasi ile uğraşmıyorsan,Trafiğin hızlı aktığı yerlerden gitmiyorsan(o da farkındalık yaratmak için) bence o kadar da gerekli birşey değil.
Takana saygım sonsuz ama ben takmıyorum:D Sadece motor üstünde bu iş elzem.
Çocukluktan itibaren bir çok kez bisikletten düştüm.
En çok dizim,dirseklerim ve avuç içlerim zarar gördü.Bence önce diz ve dirseğe önlem lazım.
Yarış bisikleti vb kullanmıyorsak şehir içinde aksk takmak elzem değil.O zaman koşuya çıkınca da kafaya kask takalım :d
Bakkala sigara almaya giderkende.Belki tansiyon düşer bayılırız diye

Kendi çevremde tonla bisiklet kazası oldu.En kötü olay kol kırığıydı.Kafasına darbe alan görmedim.
Takana niye takıyosun demem ama bu da benim görüşüm

@mehmet roy
Tansiyonunuz düşüp bayılırsanız olduğunuz yere düşersiniz. Bunu 20 km hızla giderken betona balıklama atlamakla karşılaştıramazsınız. Zira bisikletle giderken tekeriniz çukura girse, bisiklet yolunda önünüze fırlayan bir çocuk ya da hayvana çarpsanız bisikletin üzerinden ileri uçtuğunuzda olacak olan budur.

Kask da emniyet kemeri gibi. Kullanıp da hayatını kurtaranlar (misal ben her iksi için de) gerekliliğinden dem vuracak ama diğerleri başlarına gelene kadar anlamayacaklar.
Sıkıntı burada ama, kafa üstü kasksız çakıldığınız bir kazadan ders çıkarmanız biraz zor, çünkü muhtemelen son kazanız olacaktır.

bisiklet kaskıı yetersiz hocam.Adam gibi koruma yok.Çene açılır kask bile bisiklet kaskından daha çok yer korumasına rağmen tavsiye edilmez.
Kafanın üst kısmı kapalı,yüz açık,boyun açık
Kask takmadığı için ölen ciddi yaralananan motosiklet kullanıcıları çoktur.
Ama bisiklet olayında çevremde ya da şahsımda hiç yaşamadım bunu

İnsan koşarken de 20-30-hatta bolt gibi 40 yapabiliyor.Onlar da kask takmalı o mantıkla :D

Hep diyorum tercih meselesi diye.

Kaskı sadece duble yollara çıkınca takmak isterim.Sebepleri ise,
1.araçtan fırlayan taş falan kafama çarparsa en azından kısmı koruyacak beni,gerçi boynuma veya surata gelirse muhtemelen ölmüş olacağım.
2.Ayrı bir hava katması insana,Yani 4 teker sürücülerinin sizi turist vs zannedip daha dikkatli olması :d Dinlenme tesisine yemeğe girdiğinizde herkesin size bakması falan :D

Mehmet bey, bisikletle seyahat halinde iken sizi sıkıştıran bir araba yüzünden dengenizi kaybedip düşerseniz, kasksız bir şekilde kafatasınızı yol kenarındaki bir kaldırıma vurursanız ölebilirsiniz. Sizin tecrübelerinizle yola çıkarsak burada izafi bir teorinin ötesine geçemeyiz. Bu durumda en yalın ve basit haliyle kask takmak, bilinmeyen ve öngörülemeyen durumlara karşı pozitif bir önlemdir. Gereklilik konusu sorgulamaya açık değildir bence.

Açıkçası ''O zaman yolda yürürken de, araba sürerken de kask takalım'' diyenleri anlamıyorum. Burada söz konusu olan risk yüzdesidir. Risk yüzdesi fazla olan durumlarda araç içinde de kask takılır(Bkz. ralli yarışları). Bence bisiklete binip de kask takmamak, araca binip de emniyet kemeri takmamakla aynı şey. Başınıza gelmez gelmez ama bir kere gelir, o da son gelişi olur. Amaç burada hasar yüzdesini düşürmek zaten.

Geri