Scudo Sports

Kask kullanmayanlar izleyin

Scudo
Neden bilmiyorum ama bu videoyu 10 kere izlemişimdir. Her izleyişimde de sanki ilk defa izliyorum gibi hissediyorum. :D
Videoki prowell kaskın modelini araştırmama rağmen bulamadım acaba bileniniz var mı?

Doğruları söylemek kadar,söyleme tarzı da önemli.Bu arkadaşımızın bisikletle ilgili bir çok videosu var sanal ortamda ve hemen tamamında kullandığı uslup aynı.Burda da kask ve kaz sözcükleri arasındaki fonetik benzerliği,yüksek zeka ve yaratıcılıkla (!) biraraya getirerek,kask kullanmayanları "Kaz kafalı" olarak nitelendirmiş.

Ülkemizde olduğu gibi tüm dünyada kask kullanan da var kullanmayan da.Asıl "kask kafalılık" kendi doğrularını genel doğru olarak kabul edip başkalarına empoze etmektir.

Verdiği örneklerdeki hız bilgileriyle,sabit duran bir duvarın nasıl 50 km hızla gelen bir araç etkisi yaratacağı noktasındaki saçmalığı ve kask'ın bir türlü kırılmamasından dolayı yaşadığı ve yaşattığı hayal kırıklığını yine kendisine gülerek karşılıyorum.

Kask kırılmadı ve kafamızı korudu öyle mi? Yanlış.Belli bir darbe ile kırılmayan kask da kafanızı kırar.Ne yapacaksın,o deneyi prowell değil,Giro'nun 100 euro bandındaki kasklarıyla yapacaksın.

Ne demişler,yerse.

@Derya Keçeci

Abi kafasinda kask parcalamayi basarmis biri olarak :) gayet guzel teshislerin oldugunu belirteyim :) 40-50 km hizda pedaldan kurtulan ayak sayesinde ucusumu gerceklestirdigimde hersey normale donup kaskimi (limar 777) inceledigimde hemen hemen tum havalandirma deliklerinden kaskin parcalandigini kopukleri sadece dis plastik katmanin tuttugunu bizzat gordum :)
Fakirlikten :) cok guzel yapistirma teknigi ogrendim (onlarca yontem deneyerek) yenisini alincada ibret icin bisiklet odamda goz onune koydum.

Videodaki kasktan kullandim kopuk kismi cok garip ve asiri sert bir kasktir zaten oldukca da agirdir.aynen soyledigin gibi kotu bir kazada hayati organlari koruyacagini bende pek dusunmuyorum.

@Ferhat Köse

Ne diyelim,kasksız bisiklete bineni Allah korusun.Ama daha çok ,bu tip kasklarla düşmekten korusun.bu ne biçim polisterol kardeşim.Polisterol dediğin afedersin üzerine oturduğunda insan gaz çıkarsa delinir,bildiğin köpük.Kırılmadı gitti :)

Peki yeni basliyan birisi olarak soruyorum.Hangi markayi tercih edersiniz?
Esime alman mali diye 120-150 tl gibi bir rakama aldigim kaskin alman mali soylenmisti fakat CE isaretine baktim cin mali gibi duruyor

izlemiştim ayrıca kask eldiven saygınlık kazandırıyor

http://img.tapatalk.com/d/14/10/26/4ugubuqa.jpg http://img.tapatalk.com/d/14/10/26/3u9ezuja.jpg

kask takip kendime e.t. diyorum, farkli olmak guzel

@Berkay*
Kaskın modeli prowell f59 modeli fakat f55 de benzer bi kask. Kullanmıştım daha önce biraz ağır bi kask fakat gerçekten çok sağlam.

Kask sağlam olmamalı!!!!.Kaskın olabildiğince darbeyi emmesi ve kafanıza ulaştırmaması gereklidir.Sağlam ve sert kask bunun tam tersini yapar! Bisikletinizin özellikleri düşük olabilir ama kaskınız kesinlikle kaliteli olmalı.Kaliteden kastımı bu konuda biraz araştırma yaparak öğrenebilirsiniz.
Kaskların malzeme yapılarına, darbe aldığında ne olduğuna,üretiminin nasıl olduğuna...vb
Bana göre piyasada alınabilecek en iyi kaskı bir bisiklet parası vererek aldım."Bunların hepsi köpük","Zaten hepsi aynı malzemeden üretiliyorlar." vs şeyler cok duydum.Siz de duymuşsunuzdur.Fakat hepsi hikaye!
Paranıza kıyın! ve alınabilecek en iyi kaskı alın.

@Özhan Akgöğ

Bir kask'tan beklenen şey sağlamlığı değil,kafa tasınızı sınırlı darbelere karşı koruyabilmesi,bunu yaparken de oluşcak rüzgar direncine karşı,tasarımı ve yeterli havalandırmasıyla,yüksek eforla oluşan ısınmaya karşı gerekli soğutmayı yapabilmesi olarak özetlenebilir.Kırılması gereken yerde kırılmayan kask kafanızı kırar.

Polisterol kimyasal bir maddedir;biz ona kendi dilimizde "Köpük" diyoruz.Ambalaj malzemesi olarak kullanılan son derece ucuz bir kimyasal olup,kask'ta onu bu kadar pahalı hale getiren şey,istenilen sertliği yakalamak için kullanılan kimyasal karışımdan da öte,üzerinde onlarca mühendisin kafa patlattığı ARGE çalışmalarıdır.Tıpkı kilosu beş lira olan aluminyumu ,kendi mühendislik çalışmalarıyla 7075 ya da 6061 aluminyum kadro haline getirip iki yüz katına satılması gibi.

kim ne derse desin umrumda değil.. motosiklet olsa işler tamamen değişir kask takmaya sonuna kadar katılırımda bisikletle yüksek süratle rampa aşağı hariç kask takmadım asla takmamda..

düz yolda bisiklet ile yapılabilecek hız ortalama 10 ile 40 arası değişir bisikletine göre genelde insanlar 10-20 km arası seyir ederler.Yokuş aşağıyı hic hesaba katmıyorum bile.İlk önce durduğun yerde bir duvara kafa at sonrada o acının 20 katını 30 katını düşün kafana verebilecek zararı bir düşün.Ama yinede kara senin

izlemiştim bende , Gökmen abi'nin kendine has bir anlatım tarzı var kimine yanlış gelebilir fakat ben kendisini severek takip ediyorum . Bu videoyu izledikten sonra da zaten araştırmadan aldığım dandik(!) kaskımı değiştirmiştim , baya da fark gördüm. :in:

Kaskın kullanılması, kullandırılması taraftarıyım çünkü başınızı koruyabileceğiniz başka hiçbir güvenlik ekipmanı bulunmuyor.
Ancak bu hususta "Ben bisikletliye, bisikletli demem kask takmadıktan sonra..." ya da "Kask takmayan bisikletliyi ciddiye bile almam" türünden faşizanlığa da tamamen karşıyım.

Herkesi kendinizle bir tutmayın, herkes sizin gibi bisikletiyle stravalarda segment birinciliği için coşmuyor, KOM için kasmıyor, herkes sizin sahip olduğunuz sosyal ve ekonomik çevre şartlarına sahip değil.
http://d.haberciniz.biz/other/sakaryaya-62-kilometre-bisiklet-yolu-yapilacak-IHA-20130319AW000775-1-t.jpg
Mesela bu fotoğraftaki 2 bisikletliyi ele alalım.
Sağa sola biriken borcunu nasıl kapatacağını, çocuğunun okul masrafını nereden karşılayacağını kara kara düşünen, kısacası tüm derdi ay sonunu nasıl getireceği olan adama sen kask ile ilgili bilimsel makaleleri sunsan, kaskın faydasını anlatsan alacağın tek cevap "Benim don alacak param yok, ne kaskından bahsediyorsun sen?" olacak. E noldu şimdi? Bu adam(lar) kask takmadığı için trafiğe çıkmasın mı? Bedavaya getirdiği bir ulaşım metodu ile kendi bütçesini dengelemesin mi?

Özellikle küçük yerleşim yerlerindeki insanların zihniyetini/düşüncesini değiştirmek zordur. "Ben dededen/babadan böyle gördüm, böyle yaparım" psikolojisinin de etkisiyle, "konu komşu ne der, olmaz öyle şey" çekincesi yüzünden akıllarına yatan bir şey olsa bile yapamayacaklardır. Elalem sizler gibi, benim gibi metropol ortamında, binbir çeşit insan ve kültür içerisinde yaşamıyor ki kendi hayat çizgisini de o kültürlerden etkilenerek şekillendirsin. Adam yaşadığı yerin şartlarını benimsiyor, büyük şehre göç ettiğinde de yaşadığı kültür şoku yüzünden kendininkine daha bir sıkı sarılıyor.

Kask kullanmayan adam, olası bir kaza durumunda neyin ne olduğunu zaten çok iyi anlayacaktır. Anlayamayacağı kadar şiddetli bir kaza geçirmişse, ailesi ve sevenleri onun yerine bazı şeylerin farkına varacaktır. Ben de gazetelerin üçüncü sayfasında haberini görünce -haber yapmaya tenezzül ederlerse tabi- kendisi ve ailesi adına üzülürüm. Bir kaç gün sonra da unutulur gider (Bu da apayrı bir mevzunun konusu ya neyse).

Kask kullananın, kullanılmasını tavsiye edin.
Kask kullananları başınızın üstünde tutun ama kullanmayana da bu kararından dolayı saygı duyun.

Kask konusunda insanları bilinçlendirmek ayrı bir şey, yasal bir zorunluluk olmadıkça kask kullanmaları konusunda dayatmalarda bulunmak ise apayrı bir şey. Bu yüzden kalkıp bu kask mevzusunda baskıcı bir tutum sergileyerek, kask kullanmayanlara karşı yargısız infaz uygulamayın.

Geri