Scudo Sports

Kask hayat kurtarır

oktay3833

Daimi Üye
Tepki
268
İsim
oktay
Cumartesi günü iş çıkışı dönerken tekerin altına taş denk geldi. O andan sonrasını hatırlamıyorum dün uyandım işte kask olmasına rağmen kafatasım çatlamış beynim biraz hava almış ve elmacık kemiğim kırık. Kardeşim bisikleti ve ekipmanları kaza yerinden almaya gitmiş kask paramparçaymış. Doktor kaskın olmasa ölmüştün dedi direkt. Siz siz olun kaskı ihmal etmeyin

Scudo
Geçmiş olsun, acil şifalar. Daha önce forumda bir başlıkta daha yazmıştım güvenli motor sürüş eğitiminde KASK : Kaza Anında Seni Korur şeklinde açıklamışlardı. Vaktinde takla atıp bende bir kaskı parçaladım ama şükür ciddi bir sıkıntım olmamıştı.

Çok geçmiş olsun.....

• Beğen
Tepkiler: oktay3833
Çok geçmiş olsun,

• Beğen
Çok geçmiş olsun acil şifalar

• Beğen
Geçmiş olsun, ucuz atlatmışsınız.
Bu olayı özellikle "kask terletiyor" diyenlerin okuması gerek..
Cahil kesimin kask takmamaları daha iyi, sonuçta bu tür insanlar kırmızı ışıkta geçen, ters yönden süren veya karşıdan karşıya geçerken sağ soluna bakmayan insanlar.
Aman paşamın kafası terlemesi can sağlığı nedir ki.

Geçmiş olsun bu arada.

Çok geçmiş olsun.Nasıl bir taştı,hızınız fazla mıydı ders çıkarmak adına soruyorum.Şifalar diliyorum.

• Beğen
Ben de kask var Decathlon almıştım
5-6 yıldır kullanmıyorum
Ömrü dolmuş olabilir mi?

• Beğen
Ben de kask var Decathlon almıştım
5-6 yıldır kullanmıyorum
Ömrü dolmuş olabilir mi?
Kaskın içeriğindeki maddeler, kask hiç kullanılmasa bile belli zaman geçince özelliğini kaybedebiliyor.O yüzden kask üreticileri kaskı yenilemeyi tavsiye ediyor.

Geçmiş olsun, kaskın önemi büyük. Bisiklet kasklarının en iyisinin bile koruması yüksek olmasada en azından kafatasını koruyor, belirli ölçüde darbenin şiddetini azaltarak. Ölümcül darbeler buradan gelir genelde. Özellikle yanal bölgeler zayıf başımızda. Çene kemiği kırılsa, dişler dökülse bir şekilde hallolur, ölmekten yada ölene kadar yatakta gırtlağımıza açılan delikten beslenmekten iyidir.

Geçmiş olsun.
İhmal etmemek lazım ama bazen mahalle içinde bakkala vs.. giderken şeytan takma diyor.
Bu tarz bir paylaşım görünce ne kadar ciddi olduğunu anlıyorum.

• Beğen
Kask cok onemli. Gectigimiz yil bana galata koprusunun uzerinde kamyonet carpti, havada iki takla attim ve bir anda kendimi yerde buldum. Kask ortadan ikiye yarildi.

taş denk geldi derken hocam kafamda canlandıramadım, el boyutunda bir taş kafanıza mı sekti yoksa büyük bir taşa takılıp takla mı attınız

• Beğen
Çok çok geçmiş olsun. Ben aranıza yeni katıldım. Aslında bisikleti çok seviyordum ama İstanbul'da cesaret edemiyordum yıllardır.. Bisikleti ilk aldığım gün kaskım yoktu ve sadece o gün kasksız kullandım ama çok korkmuştum açıkçası. Ertesi gün ilk iş olarak kask aldım ve evden çıkıp eve geri dönene kadar o kask hep başımda..

@oktay3833 Çok geçmiş olsun.Her an hepimizin karşılaşacağı bir durum.Bir an önce sağlığınıza kavuşmanız dileği ile.

• Beğen
Geri