Scudo Sports

Kask çantasından arka çanta yapımı

Çantada biraz güncelleme yaptım. Öncelikle solgun sararmış olan sabitleme demirini siyah plastidip boya ile boyadım. Sabitleme somunlarını kelebek somun yapıp yola dik şekilde sıktım ki aero olsun :p
IMG_20210223_151019.jpg

İkinci olarak çantanın üzerine kurutma amaçlı giysi bağlayabilmek için lastik monte ettim. Bunun için çantayı delip metal halkalar sabitledim. Bu şekilde bayağı şık oldu. Lastiklerin ucuna da makaron denen ve ısı ile daralan plastik taktım.
IMG_20210222_215856_N.jpg

IMG_20210222_215416_N.jpg

IMG_20210222_223909_N.jpg

IMG_20210223_150939_HDR.jpg

Son olarak parlak beyaz astar kumaşa bilgisayarda hazırladığım Castelli logosunu 3D yazıcı ile bastım. Hem araç farı vurunca beyaz arka plan parlar, hem de yalandan havamız olur :D

Birde test sürüşü yaptım, güzel yav. Bayağı işime yarıyor bu çanta.

IMG_20210223_164307.jpg

Scudo
Ben de defter kabından ön tekere şöyle bir çamurluk yapmıştım. :) Çok özenmediğim için 3-4 ay sonra koptu gitti, bir daha da yapmaya yeltenmedim. İnternette şablonlarını bulabilirsiniz ben ölçüp biçip kendim çizmiştim. Önde görsellik dışında pek bir işe yaramıyor ama sele ye ass saver şeklinde bir şey yapılırsa güzel olabilir. Ağırlığı da 20-30gr bir şey. :D
IMG_20210223_194856.jpg

• Beğen
Tepkiler: Abdülkadir Ergin
@Abdülkadir Ergin hocam vizyonuna sağlık, yuutub kanalınız var mıdır? Makaron denen şeyin fonksiyonu nedir?
videodan bağımsız sormak istediğim soru ise şudur? Üzerinde kızsal figürler bulunan çok kaliteli az kullanılmış pembeli morlu bir okul çantası mevcut, ben bunu spor seyahat amaçlı olarak kullanmak istiyorum , bunu normal bi erkek çantasına dönüştürmenin yani üzerindeki o figürler ve renklerden kurtulmanın pratik bir yöntemi var mıdır? Çanta şunun gibi bir şeydi sanırım, çekçek kısmı hariç.
1614099593340.png

@Abdülkadir Ergin hocam vizyonuna sağlık, yuutub kanalınız var mıdır? Makaron denen şeyin fonksiyonu nedir?
videodan bağımsız sormak istediğim soru ise şudur? Üzerinde kızsal figürler bulunan çok kaliteli az kullanılmış pembeli morlu bir okul çantası mevcut, ben bunu spor seyahat amaçlı olarak kullanmak istiyorum , bunu normal bi erkek çantasına dönüştürmenin yani üzerindeki o figürler ve renklerden kurtulmanın pratik bir yöntemi var mıdır? Çanta şunun gibi bir şeydi sanırım, çekçek kısmı hariç.
257144 dosyayı görüntüle
Teşekkürler hocam. YouTube kanalım yok, bu konuda oldukça gevşeğim. Bir çok şeyi fotoğraf çekmeye bile üşendiğim için yapıp geçiyorum. Aslında her uğraşıma bir video çeksem bayağı zengin içerik olacaktı 😁

Makaron elektrik malzemesi aslında. İki kabloyu lehimle birbirine sabitledikten sonra bu bölgeye Makaron geçirilerek ısıtılır. Yapısı gereği daralan malzeme uygulandığı alanı yalıtır. Ben lastik uçları zamanla püsküllenmesin diye kullandım.

Çanta işi açıkçası zor gibi. Boya diyeceğim ama çanta kumaşları normal kumaşlar gibi lifli de değil, boya tutturmak sıkıntı olacaktır. Pamuklu gibi lifli kumaştan olsa sprey kumaş boyaları dahi var, kolayca uygulanabilir. Ama bu çanta polyester, pvc malzemeden olunca boyama işi de yaş. Benim kızına aynı tipteki eski çantalarından işime yarayacak aksesuar veya malzemeyi söküp atıyorum şahsen. Pratik bir renk dönüştürme yöntemi aklıma gelmiyor olursa söylerim.

Geri