Scudo Sports

Kask boyama

Scudo
Kask boyama ile ilgili tüm tüyoları veren bir video... (Aynı kanalda detaylı kadro boyama konuları da var) Özellikle 5.dk bahsettiği strafor eriten boyalar detayı bu işi deneyeceklerin atlamaması gereken bir olay.

Kask boyama ile ilgili tüm tüyoları veren bir video... (Aynı kanalda detaylı kadro boyama konuları da var) Özellikle 5.dk bahsettiği strafor eriten boyalar detayı bu işi deneyeceklerin atlamaması gereken bir olay.

Aynen köpüğe zarar veriyo boyalar. Bir önceki sayfada paylaştığım kaskımın resimlerinde belli olmasa da metalik siyah sprey boya kullanmıştım. Bantladığım yerlerin küçük bir kısmı açıkta kalmış. Hafif bir erime mevcuttu o tarafta.

Folyo ile kaplamak ta bir seçenek olabilir. Yıllar önce giro kaskı mı bu şekil de kaplamıştım, gayet güzel olmuştu, ağırlık takıntısı olan var ise ağırlığa bir kaç gram katar onu da belirteyim.

• Beğen
Tepkiler: halil halil
Sanırım bisiklet alınırken dikkat bisiklete verilince yardımcı ekipman da sonradan pişmanlık olabilecek ürünler seçiliyor. En azından bende öyle oldu. Kaskın modelini ve rengini beğenmiyordum. Modele yapacak bişey yok bari rengini değiştireyim dedim. Aslında boya üzerine son kat mat vernik atmak lazım ama üşeniyorum bide vernik almamışım 🤔
Önceki hâli,
IMG_20200711_195552.jpg
Buda boyadan sonrası
IMG_20200711_195643.jpg

Sanırım bisiklet alınırken dikkat bisiklete verilince yardımcı ekipman da sonradan pişmanlık olabilecek ürünler seçiliyor. En azından bende öyle oldu. Kaskın modelini ve rengini beğenmiyordum. Modele yapacak bişey yok bari rengini değiştireyim dedim. Aslında boya üzerine son kat mat vernik atmak lazım ama üşeniyorum bide vernik almamışım 🤔
Önceki hâli,
233635 dosyayı görüntüle
Buda boyadan sonrası
233636 dosyayı görüntüle
Çok şık olmuş 😎

@BhdrAltn başarılı olmuş, köpük olan kısımları ne ile ve nasıl kapattınız? Zamanında parlak fosforlu yeşil olan kaskım 2 yıldır güneş görmekten beyaza doğru geçişte.

@BhdrAltn çok güzel olmuş elinize sağlık.Kullandığınız boyanın markası filan nedir. Bazı boyalar köpeğe zarar veriyor çünkü.

• Beğen
Tepkiler: BhdrAltn
Önceki hâli,
233635 dosyayı görüntüle
Buda boyadan sonrası
233636 dosyayı görüntüle
Reis oncelikle eline sağlık cok guzel olmuş.
Boyanın rengini tonunu ve markasını söyleyebilirmisin?

@Harun.m 3 mesaj yukarıda resimleri var hocam

@DeaKeN mat siyah diyo ama fotodaki grimsi duruyor

arkadaşlar merhaba bi konuda uyarmak isterim kasklar yüzeyinde plastik solvent içerikli ürünler tarafından zarar görür ve incelir bu kaza anında koruma performansını düşürür. bu yüzden boyamak sağlıklı değildir ne kadar inceltecek diyen arkadaşlar için kask plastiği zaten ince 1mm bile değil bu yüzden boyamayın tiner pasta cila boya balata temizleyici vs ile temas ettirmeyin temizlik içinde özel temizleme ekipmanı yada sabunlu su kullanın

• Beğen
Tepkiler: Ufuk A.
2. bir kaska ihtiyacım vardı, bende gidip bir kask alayım dedim :) ne göreyim en basit kask 500tl olmuş. Eşimin kullanmadığı boyası solmuş bir M boy kask vardı kenarda duran, Bir boyama denemesi yapabilirim diye düşündüm. Elimde yıllar önce aldığım yarım mat gri boya vardı, masrafsızda olacaktı ve işe koyuldum. Sizce nasıl olmuş?
1. İlk hali bu şekildeydi.
1.jpg2.jpg
2. Kayışını ve kavrama mekanizmasını söküp, parlaklığını alana kadar ince zımparalayıp, kağıt bant ile maskeleme işlemi yaptım.
3.jpg4.jpg
3. Sprey boya ile başladım boyamaya.
5.jpg6.jpg
4. Çıkan sonuç gayet iyi oldu.
9.jpg10.jpg
5. Ve son hali.
11.jpg12.jpg
Bu sade hali hoşuma gitti. Önerilere açığım, çıkartma yada farklı renk boya ile süsleme gibi.

Son düzenleme:
bence başarılı hem de çok başarılı

• Beğen
Tepkiler: Kürşat AKINCI
Elinize sağlık çok güzel olmuş.

• Beğen
Tepkiler: Kürşat AKINCI
Elinize sağlık güzel olmuş,astar atmadıysanız bir süre sonra boya atmaya başlayabilir.

• Beğen
Tepkiler: ErzincanLee
Geri