Scudo Sports

kask aynası

@baymineral

Haklısın abi uzunyola çıkmıyorsan aynada gereksiz bence,boşa ağırlık şehiriçinde.

Scudo
@Selim Çam

herkesin tercihleri var

@baymineral

Öncelikle bilgilendirme için teşekkürler.
Evet kolayca ayrılabilmesi kırılıp veya yamulma riskini azaltır. Ufak bir darbede plastik çubuğun kasktan hemen ayrılabilmesini sağlar ama bence riski yine de sıfıra indirmez. Kaskımda plastik bir çubuğun asılı durmasına ben sıcak bakamıyorum malesef.
Bence en etkili yöntem omuz üstünden göz ucuyla bakmak. Daha önceden de dediğim gibi böyle yaptığınızda arkadaki şoförü de şerid değiştireceğinize dair bilgilendirmiş oluyorsunuz ki bu önemli bir ayrıntı.

• Beğen
Tepkiler: UPCycling
Off topic olacak ama bisiklet ayağını gereksiz bulan arkadaşlara bir cevabım olacak. Bazen yüklü bisikleti dayayacak yer bulamazsınız (kaldırım pedal falan demeyin, spd pedal ve kaldırım olmayan yerlerden bahsediyorum) ve yere bırakınca da matınız kayar eder. Sağlam bi ayak (arka lastik üzerinde) çok işe yarar.

Öte yandan kask aynası kullanabilenler için kullanışlı bir alet. Yine de soldan gelen araca kafayı çevirip bakmakta yarar var. Şehir içinde çok işe yaramıyor. Uzun turlarda arkadaşınızı kesmek ve mesafeyi korumak için, gelen bir kamyon mu var diye yolu kesmeniz rahat olur.

ewt cok haklısınız cok iyi oluyor (uzun yolda ) amma arazide sarsıntıdan dusuyor en azından bende ve bir cok arkadasımda oyle oldu :)

@kcuk_

bence de, arazi de ya da çukurlu yollarda hemen yerinden gevşeyip de açılabiliyor bu ayaklar.. hem sonra sarkma yapıp da tekere değerek onun dönmesine mani olduğu da çok oluyor.... ben hiç rahat edemem o yüzden destek ayaklarıyla.. kullanmam da dolayısıyla... kullanan arkadaşlara da çıkartmanın daha akıllıca olduğunu söylemiştim bugüne kadar :)

• Beğen
Tepkiler: macerakolik
50 km/h üzerindeyken göz ucuyla bile olsa kafayı çevirmek çok riskli olabilir. Bazen ayna kullanıyor olmama rağmen bazı tehlikeli yerlerde kafamı çevirmek zorunda kalıyorum.

@7.60

60 ı gördüğüm çok oldu :D ama 70 i hiç göremedim...:rolleyes:

@Özgür!

özgür slm izmir özellikle karşıyakada iyi bisiklet aksesuarları bulabileceğim yer varmı tavsiye edersen sevinirim ...murat GÜNEY.

ben 7 liraya aldım henüz kullanmadım ama çok kullanışlı birşey gibi gözüküyor nedeni:
Göze çok yakın olması ve bu sayede çok hızlı bir şekilde ve dikkat dağılmadan aynaya bakılabilir.
Ayrıca ufacık bi alet olması da cabası:D

Merhaba, bende de gidona bağlı yan ayna var, ama yukarıda da anlatıldığı gibi yolda her türlü tümseklik ve çukrlarda aynanın ayarı değişiyor.. sonra o açıyla arkaya bakmaya çalışırken ön tarafı ihmal etmiş oluyorsunuz.. bu yüzden riske girdiğim anlar çok oldu..

Mantıken düşünecek olursak kafamızı hiç oynatmadan aynı anda arkadan gelebilecek tehlikeleri görebilecek olmak, yolda sollama yaparken arka tarafın ne alemde olduğunu kontrol etmek bence mantıklı bir çözüm.

arkaya bakmak tabiki arkadaki şöfürun dikkatini çekerek döneceğimizi anlamasına neden olacaktır. ama bunn yerine kolumuzu kaldırarak işaret vermek daha mantıklı..

Başka bir hususta hız; arabalardaki yan aynalarda arkanızdan gelen aracın hızını tahmin edemezsiniz. Bunu anlamanın en güzel yolu iç aynadan bakmaktır. bunun nedeni; dıştaki aynaların dışbükey olmasındandır.

kaska takılan aynaların dışbükeymi yada düzmü oldupunu bilmiyorum.

Tavsiyem hem aynaları kullanmak hemde aynı anda kafamızı çevirmektir diye düşünüyorum. Bilmem haksızmıyım..

Görüntü çok ufak olmadığı için kask aynası bana iç bükeymiş gibi geliyor. Ben aynadan kontrol etmekle beraber arkamda araç veya bisikletli varsa kol işareti veriyorum. Kavşaklarda düz gideceksem kolumu öne doğru uzatıyorum. Çok tehlikeli noktalarda aynaya rağmen kafamı çevirebiliyorum.

• Beğen
Tepkiler: aurora79
Uzun tur yapan bisikletçiler için gerekli, şehir içinde başdöndürücü, cross yaparken gereksiz olduğu anlaşılmıştır. Verilen değerli bilgiler için herkese çok teşekkür ederim. bu arada 70km üzeri çok heyecan verici oluyor.

• Beğen
Tepkiler: Barış Kılınç
Kask aynası yeni kullanmaya başladım. Önce gözlerimi yoracak ve seyir halinde aynaya ve önüme bakmak arasında dikkatimi dağıtacak diye düşündüm ama oldukça kullanışlı geldi bana. Bir de sanırım daha profesyonel bir hava katıyor ki yoldaki yayalar sanki biraz daha kenara çekilmeye özen gösteriyor kask aynalı bisikletçilere.

• Beğen
Tepkiler: yns2ylmz
@Eroseros Kaska montesi nasıl oluyor fotoğraf varsa paylaşabilirmisiniz arkama bakarken yalpalayabiliyorum Şehirlerarası yollarda tehlikeli olabiliyor benim için

Geri