Scudo Sports

kask aynası hakkında

timurdigital

Daimi Üye
Tepki
464
Bisiklet
Merida
bisiklet dostlarına selamlar,
bisiklet kask aynası hakkında forumda biraz araştırma yapmıştım.yazıları dikkatle okudum ve faydalı olur diye düşünerek bugün kendime bisiklet kask aynası aldım.zaten makul bir fiyatı var,isteyen olursa da açıklarım.(foruma aykırı değilse tabi)
ilk başta garipsiyorsun,fakat eve dönene kadar alıştım.kendimi apachi savaş helikopteri pilotuna da benzettim. :D :D :D
son derece faydalı bir şey olduğunu anladım,şiddetle tavsiye ediyorum.benim gibi arabanız yok,toplu taşıma araçlarınıda hiç kullanmıyor,bisikletin üzerinde hergününüz geçiyor, birde trafiğe çok çıkıyorsanız mutlaka alın derim.tabiki bu benim fikrim,belki kullanıp da faydasını görmeyen de olmuştur,bu tercih meselesi.

burası çok önemli,kask aynasından sonra bisikletin üzerinde biraz kambur gibi durduğumu fark ettim.hemen duruşumu ayarladım,önceki duruş ile çok fark etti.
almak isteyipde düşünen arkadaş varsa hiç beklemesin,saygılarımla....

Scudo
@timurdigital

Bu düşüncelerine aynen katılıyorum bir sürü ayna denedikten sonra en kullanışlı bana göre de kask aynası oldu.

Uzun turlarda yanımdan ayırmadığım bisiklet üzerine takılanlardan da spy mirror.( Zefal'in yanılmıyorsam.) Her ikisini birlikte kullanıyorum bazen.

Ben daha dün aşağıda link verdiğim modelin benzeri bir ayna aldım. 2 nedenle memnun değilim 1- Gidonun ucuna takıldığı için arkayı her pozisyonda istediğiniz açıyla göremiyorsunuz 2- Bence ve asıl kullanışsızlığının kaynağı da sıradan düz cam takıldığı için görme alanı son derece yetersiz ve mesafe tahmin etmek pek mümkün olmuyor.
(link)
Sonuç Kalitesiz malzeme kullanılan marka-modellerden kaçınmak lazım.
Kadro yada gidona takılan zefalin spy modelini tavsiye edermisiniz ?
Birde Kask aynası kullanan arkadaşlara sormak istiyorum. Bu aynaları şapka ile kullanmak mümkün mü? kaska nasıl bir mekanizma ile tutturuluyor diye sormak istiyorum. Fotoğraflarından ayırtedemedim sanki gözlüğe takılıyor gibi ?

@jef

çift taraflı bant la kaska monte ediliyo.. bence şapkada çok kullanışlı olmaz...

@jef

SPY mirror'u öneririm değişik yerlere takılabiliyor,hafif,kullanışlı ve dışbükey aynaya sahip geniş alan görülebiliyor.
Kask aynası bana göre de en iyisi.Kolayca kendi üzerinde ki çift taraflı bant ile yapışıyor çok hafif,ayarlaması kolay.Tabii sadece kask ile kullanılabilir.
Gözlük aynaları da var kullanan arkadaşlar bilgi verebilir.
Ayna arazi dışında gerçekten çok önemli , epey araştırdım,denedim.Bunun için yazıyorum boşuna uyduruk şeyleri denemeyin diye.
Sevgiler.

Bende hemen bir blackburn kask aynası siparişi verdim. Verdiğin bilgiler için sağolasın arkadaşım

@suzunkopru

Ben blackburn kullandım.Havalı görünüşü var.Fonksiyonellik ise çok az.Korunması çok zor.Ayna tutucu kolu da çok hassas.Kaska bebek gibi davranmak zorundasınız.
Belki de ayrımı kullanım amacına göre yapmak daha sonuç verici olur.
Yol bisikleti kullanıcısı iseniz.Blackburn veya benzeri kaska monteli ayna daha ergonomik,fonksiyonel.
Riser-Flat bar kullanıcısı iseniz gidon uçlarına bağlanan ayna daha işlevsel ve yüzey farkından dolayı daha avantajlı.
Asıl üzerinde durulması gereken ise o kadar kalite marka ve gerçekten işlevsel ürünler varken,ithalatçıların yüzünden Bizlerin alt sınıf bir iki seçenek arasında tercih yapmak zorunda olmamız.
Neredeyse 35 yıllık bir bisiklet kullanıcısı olarak benim tavsiyem ise duyularınızı geliştirmeniz olacak.Şehir trafiğinde,kalabalık yollarda Müzik dinlemezseniz kulaklarınız size yeter genelde.Unutmayın ki aynaya yoğunlaşmak da dikkatinizin bir kısmını eksiltecektir.

@bikernomad

Ben yol bisikleti ve MTB kullanıcısıyım. Yol bisikleti ve MTB'nin maşalarına taktığım ve çok işlevsel olan aynalarım zaten var ve çok işime yarıyorlar. Nerdeyse hiç arkama dönüp bakmıyorum, birde kask aynam olursa daha da güvenli olacak. Yani ben aracın gelip gelmediğini anlamakta asla kulaklarıma güvenemem, çift yönlü bir yolda ilerlerken yada trafik çok akıcı ise araça seslerini ayırt etmek mümkün değil.

Ben Araç kullanırken aynaları çok kontrol eden bir sürücüyüm,

Bisiklet üstünde de kesinlikle bir ihtiyaç var,

Yanlız , Kask aynası ve Alt çerçevesi olmayan Gözlüklerden çekinmekteyim,

Bir kaza anında bu faydalı ürünler zarar verici bir duruma gelebileceğini düşünüyorum,

@volkii

Sebebi nedir? Kaza anında yüze, göze batabilir diye mi?

slm
  • pekı bu aynanın dıkkat dagıtma mıktarı ne kadar
  • bir de takılıp cıkartılabılıyor mu (sehırden arazıye gecıs ıcın )
@timurdigital

"benim gibi arabanız yok,toplu taşıma araçlarınıda hiç kullanmıyor,bisikletin üzerinde hergününüz geçiyor, birde trafiğe çok çıkıyorsanız "
bu cumleyı profıl ozellıklerine kopyalayabılır mıyım :)

Ben ''Wudu'' marka taiwan malı kask aynası kullanıyorum. İlk başta ayarlaması ve sürüş esnasında alışması çok zor oldu benim için. En sonunda güzel bir ayar tutturdum ve bir hafta içerisinde herhangi bir dikkat dağınıklığına yol açmayacak kadar alışabildim. Bazen şehir içi kask takmıyorum ve arkama bakmam gerektiğinde gözüm sol üste kayıyor fakat orada hiç bişey yok :D

Mesela ben aynamı şu şekilde ayarlıyorum.Aynayı kaskın sol tarafına göz hizamın biraz yukarısında konumlandırıp aynanın açısını kafam öne bakarken gözümü aynaya çevirdiğimde yolun en sol tarafını görecek şekilde ayarlıyorum. Tam arkamı görmek istediğimde kafamı çok az miktarda sola çevirip gözüm aynaya baktığında tam olarak arkamı görmüş oluyorum. Bir kaç gün içerisinde boyun ve göz hareketiniz reflex halini alacaktır zaten ;)

Öncelikle alacağınız kask aynasının kaskınızın dizaynına göre en uygun monte edebileceğiniz bölgeyi iyi araştırın. Yoksa ayarlamada ve sürüş esnasında daha ciddi problemlerle karşılaşabilirsiniz. Ayrıca kask aynası kaza anında kendiliğinden yerinden çıkabilecek dizaynda, o yüzden kaza anında extra bir risk oluşturacağına inanmıyorum.

Güzel bir montaj ve kısa bir alışma evresinden sonra kask aynasız yapamayacağınıza garanti veririm ;)

http://img231.imageshack.us/img231/4494/33660793.jpg http://img129.imageshack.us/img129/6152/92410375.jpg http://img141.imageshack.us/img141/9962/40485974.jpg

@tuninger_haa

tabiki, lafı mı olur.
benim aldığım model, sayın @bisikletcanavarı'nın modeli ile aynı görünüyor.dikkat dağıtma miktarı,sürekli aynaya odaklanmamak gerekiyor,bir de sola çıkacağınız zaman arkayı boş görseniz bile kör nokta olabilir diye hafif solu kontrol etmekte fayda var.
takıp çıkarma ise var, kaskı tutan yapışkanlı madde hariç aparatı çıkarmak mümkün,istediğiniz zaman takabiliyorsunuz.
iyi sürüşler,saygılar.

Selam herkese.
Bende bugün kalabalık bir bisiklet yolunda kask aynası kullanan bir bisikletli gördüm.
Bu ayna ile arkamızı ne kadar ve sağlıklı görebiliyormuyuz?

Çünkü ister istemez bazen yol kenarından gidiyoruz ve o anda arkamızdan ve karşımızdan araç geldiği oluyor.
Aracın yaklaşırken bize ne kadar mesafeli geçtiğini kestirmek mümkünmü?

Kullanıcıların tecrübesini paylaşması dileğiyle.
Teşekkürler.:):)

@anti panik
Kask aynası gayet kullanışlı bir ürün. Taktıktan 10 dakka sonra alışırsın ve trafikte güvenle sürersin. Şerit değiştirmek istediğinde de aynanın dışında omuz üstünden hızlıca bir kör noktayı kontrol etmek de isteyebilirsin tabi. Ama arkandaki araç trafiğini sürekli takip etmek güven veriyor. Arkadan bir araç sesi geldiğinde ne kadar uzakta olduğunu bilerek sürersin. Mesela yeni tip belediye otobüsleri çok sessiz gelebiliyor arkadan, onu daha uzaktayken görüp önlem alabilirsin.

@Bahadır ÖZEL

Aynen hocam .
Araba dikiz aynası gibi o zaman.
Önereceğiniz kaliteli marka model var mıdır?

Teşekkür ederim.:)

@anti panik
Ben zefal kullandım. Kaliteliydi baya. Ucuz olanları da var ama elimde kalır diye pahalısını almıştım. Zaten her tarafı ayrı ayrı ayarlanan bir şey dandik bir şey uzun ömürlü olmaz heralde. Ucuz olanlar titreme yapıyormuş ya da rüzgardan ayarı bozuluyormuş falan. Ben öyle bir sorun yaşamadım zefalde

Üç tane plus marka ayna kırdım. Kask aynası çok güzel. Bir de lastikli gidon aynasını aşağı bakacak şekilde takıyorum, mükemmel oluyor. Tek derdim oynar topuzun plastik olması, çabucak kırılması. Acaba topuz kısmı metal ayna var mı? Marka ismi verebilir misiniz?

Geri