Scudo Sports

Kasık ağrısı

Tepki
22
Merhaba, uzun süredir bisiklet sürmüyordum, dün 5 km falan sürmem gerekti, sabah kalktıgımda biraz hamlık olacagını tahmin ediyordum ama kasıklarımdan bacaklarıma doğru iç taraftaki liflerde ağrı hissediyorum. daha once boyle birsey olmamisti. Boyle bir sorunla karsılasan oldu mu acaba? Bu normalmidir?
Bir hafta sonra uzun bi tura katılmayı düşünüyorum(erikli şelalesi). Riskli olmasından çekiniyorum. Bu konuda bilgisi olan yardım ederse sevinirim.

Scudo
Uzun süredir sürmüyorsanız ağrıların (çok da aşırı olmamak kaydıyla) olması normaldir. Eğer çok ağır viteslerde sürüp kendinize yüklendiyseniz (yani örneğin 24. vitese alıp zorlana zorlana 50-60 kadans) bu şekilde sürüşler ağrı yapabilir. Yüksek kadansta sürmeye çalışın (en az 70-80) hatta benim önerim çok mecburi olmadıkça 80 kadansın altına düşmeyin bile.

Özellikle yokuşlarda vitesi aynı tutup kendinize yüklenmek yerine vitesi biraz düşürüp kadansınızı artırın daha rahat çıkarsınız ve ağrı da çekmezsiniz. Bunlar benim önerilerim tabi. Bu arada bir hafta sonraki tura katılacaksanız o zamana kadar bisiklet sürmeyi bırakmayın yine hergün sürün o zamana kadar vücudunuz alışabilir. Ama tura kadar sürmeyip turda yüklenirseniz yine ağrıların baş göstereceğini düşünüyorum.

Ağrı olmasını ben de normal karşılıyorum aslında ama liflerde ağrıyla ilk kez karşılaştım, deneyip görecez artık.

Arkadaslar özellikle yüksek Watt sürüslerde sol kasik agriyor.bir kac yarista Fark ettim ki; kaslarimi kullanamiyorum gücü Sadece kasiktan veriyorum.
Sabahlari kalkip germe harrketleri yapiyorum.
Diyetimi degistirdim oda olmadi
Mr cektirdim bir bulguya rastlanmadi.
Oturma pozisyonlariyla Oynamaya basladim seleyi yükselttim .
Sonra bir you Tube kanalinda Kalca kaslarini güclendirme konusunda bir Denner var.biraz ise yaradi gibi ama %1
bes yil oldu.kafayi siyiricam.
BİSİKLET i birakicam bu gidisle.

Germe egzersizleri bu ara faydali geliyor.
Özellikle arka bacak germesi ilginc bir sekilde iyi geldi.acaba kas kisalmasimi oluyor anlamadim.
Kondisyonum iyi kapasitemin üzerine cikamiyom.
Daha dogrusu kuvvet hep kasiktan cikiyor.

Geri