Scudo Sports

Kaset Rublede Spacer Kullananlar?

-Skynet-

Forum Bağımlısı
Tepki
2.046
Başlangıç
1992—93
Bisiklet
Giant
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Kaset Rublede Spacer Kullanan var mı?

Scudo
Mavic Crossride'da Shimano 8'li ruble ile birlikte kullanıyorum.

@trek_turkey
Vites sisteminiz kaç? Peki bu spacerı direk göbeğin fliperı üzerine geçiriyorsunuz değil mi?nasıl sıkıntı çıkarıyor mu(ruble sökme takmada,rubelnin tam oturmaması veya sallanması vs yapıyor mu?)

hocam bende fulcrum 7 de triban 3 ten çıkma 8 li kaset kullanıyorum herhangi bir sallanma yok , fulcrumda 11 e kadar destekliyor flibber, yalnız bisikletçi takarken dikkat ettim elinde çöp olan bir kaset rubleyi parçalayarak spacer yaptı nasıl yaptı tam bilmiyorum

• Beğen
Tepkiler: -Skynet-
@inceyasar
Hocam sizin ürünü tam bilmediğimden fikir yürütemedim doğrusu.
Bende durum şu,21 vites bisiklet var.arka göbeği kaset göbeğe çevireceğim.en düşük 8li-9lu destekli kaset göbek var.buna en az 8li ruble takarsam 7 vitesi kullanabiliyorum,1si iptal oluyor vites sistemi desteklemediği için.yok direk 7li kaset ruble takabilmem için,flipera spacer dene bir halka takılıyormuş,onun üzerine ruble takılıyormuş.böylece 7li kaset rubleyi,8li 9lu destek veren rublede kullanılabiliyormuş.Büyük çoğunluklu 8li alıp bir vitesi boşa çıkaracağım ama acaba flipera bir kaç spacer takıl direk 7li kaset ruble mi alayım diye düşünüyorum sadece.

• Beğen
Tepkiler: gizli yüz
ALES sınavındaki sözel sorular gibi geldi yeminle yazdıklarınız, mevzu karışık desenize

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
@inceyasar
Yok Alesin eline su dökemeyiz. :) Onlar güzel tokatlamasını biliyorlar, hiç canın acımadan üzerinden geçmesinide. ;)

Merhaba. 8-9-10 ruble uyumlu deore 615 arka göbeğimdeki cs hg50 10' lu deore rubleyi yenice değiştirdim. Yerine taktığım ruble ise cs hg500 10'lu tiagra. Rubleyi değiştirirken farkettim ki deore rublenin arkasında rubleyle bütün halde pulumsu bir yapı vardı. tiagra rublede aynı şeyi göremedim. Göbek üstünde halihazırda herhangi bir pul yoktu.

Sorum şu; ruble ile jant arasına pul koymam gerekiyor mu, gerekiyorsa kaç mm olmalı?
İnternette 1mm pul koyulması gerektiğinden bahsedildiğini gördüm ama eğer deore ruble ile 1mm pul koymam gerekiyorsa, tiagra ile daha kalın bir pul mu koymam mı gerekli?

bahsettiğim rubleyle tümleşik pul olayını fotoğraflardan görebilirsiniz. Birinin arkasında çıkıntı var, diğerinin arkası dümdüz.
shimano-11-42-cassette-4-of-4-1530712357133-1muf6qetmsd72-84fba33.jpgShimano-CS-HG500-10-10-speed-Cassette-universal-11-32-43864-285289-1568267937.jpeg

• Beğen
Tepkiler: Muhammet Ağrı
Geri