Scudo Sports

Kas kısalığı

bi hort daha, esneme ve germe konusunda yapılması gerekenler nelerdir

Scudo
Fibrilin boyu uzamaz, sadece genişler. Genetik olarak kas uzunluğunuz neyse onunla yaşarsınız.

“Bir kası istirahat uzunluğundan daha fazla gerer ve uzatırsak bir dirençle karşılaşırız (bu bizim canımızı yakar ve antrenmanı bırakmamıza neden olur. Devam etmek ise doğru sandığımız ama değiştirmemiz gereken bir kalıplaşmış fikirdir). Kası geren ve uzatan gücü kestiğimizde kas istirahat uzunluğuna geri döner; buna “Çekme Elastikiyeti” denir. Prof. Dr. Necati Akgün (Egzersiz Fizyolojisi ).
Hareket fizyolojisinde bizi ilgilendiren konu da budur. Bir kasın boyunu uzatarak esneme yeteneğini arttırmak istiyorsak, statik esneme (sabit bir pozisyonda bekleme) yapmalıyız. Bu beklemelerin belirli süreleri vardır. Örneğin antrenman sonrasında yapılması gereken esneme şekli statik olandır. 15-30 saniyeye kadar olan germe egzersizleri kas içi metabolik atıkların uzaklaştırılmasına yardımcı olurken, bir dakika ve üzeri hatta üç dakikaya kadar olan bekleme süreleri kasın esneklik yeteneğinin hızla gelişmesini sağlar. Cyclist
Benim merak ettiğim; oldukça tartışmalı bir konu olan bisiklet sürmeden önce yapılması gereken ısınma ve antreman bittikten sonra yapılması gereken germe- esnetme hareketlerini yapıp yapmadığınız ya da bunların gerekli olup olmadığı

sürüşlerden sonra Ankaralı Namık açıp '' salla salla salla titreeett...'' bacakları

@SEL PER sırt antrenmanı yapıyorum iyicene ısınıp sonrasında yerden kesme yapıyorum(death lift) sonra bilek çalışıyorum (yokuş aşağı frenleme de çok faydasını gördüm) sonra bacak antrenmanı bunları iyi bir ısındıkdan sonra hafif tekrarlarla yapıyorum ve en düşük vitesden başlayıp sonra yavaş,yavaş artırarak bisiklete biniyorum.

Geri