Scudo Sports

Kas ĞelİŞİmİ...

oğuz dağ

Üye
Tepki
8
slm dostlar... kas ğelişimi konusunda bi sıkıntım var yardımcı olursanız sevinirim.....

ben bu spora yeni başladım sayılır 1 sene oldu antraman geziler vs..

benim kaslarım sağ ve sol farklı ğelişiyor .... sağ bacakta diz kapağının üst kısmı çok fazla ğelişirken yan kısmı ona nispeten az ğelişiyo...aynı şekilde sol bacakta diz kapağının üstü az ğelişirken yan kısım fazla ğelişiyor..

bu beni baya bi sıkıntıya soktu zararı olurmu olumsuz bi tarafı varmı ??
yardımcı olursanız sevinirim Hoşçakalın...

• Beğen
Tepkiler: İ.Mutlu DEMİR
Scudo
@oğuz dağ

merhaba;bir doktor olarak bu sorunu cevaplamak istedim.diz kapağının hemen altında biten çok büyük bir kas grubu var.beline elini koyduğunda hissettiğin çıkıntıdan başlıyor.dört kısımdan oluşuyor bu kas.ismi quadriceps femoris.bu kasın dış kısmı en çok gelişmeye yatkın kısmıdır.futbolculara baktığında bunu görebilirsin.sen de eğer sağ bacağını daha çok kullanıyorsan bu taraf daha çok gelişecektir.ancak bunun bir sorun oluşturacağını sanmam sana tek tavsiyem her iki bacağını da spor yaparken kullanmaya çalışman.mesela ben solağım ve topa vurduğum sol bacağımda ki baldır kalarım çok daha sert geliyor bana.bir kası ne kadar kullanırsan boyutu o kadar büyür.yeter ki doğru kullan.unutma sadece kasın boyutu artar toplam kas hücresi sayısı asla değişmez.umarım yardımcı olabilmişimdir sana.iyi akşamlar

@Ali AKTAŞ

Ben
Ali arkadaşımızla hem fikirim.Kesinlikle yokuş da dahi sağ tarafa yüklenerek çıkmaya çalışmak tabi ki otaraf gelişimin daha fazla olmasını sağlar.
Tşk ler paylaşım'ın için iyi Forumlar.

Bacak kasları 3 ana parçadan oluşur en büyük kas diz kapağı üzerinde ve dış tarafa yatık olandır bu kas en büyük kütleye sahip olandır ve gelişimi biraz geç olur diğer iki kasa göre, zamanla düzelecektir spora olduğu şekilde devam edebilirsiniz... Bol sporlu günler dilerim..

Muhtemelen sağ bacağınızı kullanıyorsunuz günlük hayatta, o bakımdan kas gelişimi sağda daha hızlı olacak zamanla ikisii de birbirinin aynı olur ben de başlarken sağ kolum daha kalındı şimdi iki kolum da aynı hiç bi sorun oluşturmaz...

bahsettiğim kısım siyah ile işaret li olan kısımdır...
(link)

@doktorbean

hocam şöyle belirteyim vastus medialis sağda fazla ğelişmiş vastus lateralis ise az ..

solda vastus lateralis fazla gelişmiş vastus medıalıs az bu denğesizlik nedenini merak ediyorum...cvplarsanız sevinirim hoşçakalın...

çok bariz bir fark olması çok normal değil ancak unutmamak lazım ki simetrik gibi görünen hiçbir organımız aslında öyle değil.mesela bazı insanların gözbebekleri bile aynı boyutta olmuyor.bence çok takılma bunlara sen spor yapmaya devam et her zaman

• Beğen
Tepkiler: oğuz dağ
@Hakim Arslan

dört kısımdan oluşmakta o kas.bir de intermedius parçası var ekleyeyim dedim ancak paylaşımın çok faydalı benim zamanım olmadığından koyamamıştım

@doktorbean

saygılar hocam :) forumda bir doktor olması çok güzel.. ben 3 parça derken ana şekilde büyük kas kütlesi tabi bu önden görünüş arka tarafta da var onu söylemedim:rolleyes: sizin dediğiniz arka kısımda kalıyo...
onu da ekleyelim :):):)
(link)

• Beğen
Tepkiler: doktorbean
Gerçektende doktor olması çok güzel.Forumun en iyi yönü bu olması gerek.

• Beğen
Tepkiler: doktorbean
aman asimetrik gelişen gluteus maximus olmasın da :)

• Beğen
Tepkiler: Ali AKTAŞ
Geri