Scudo Sports

Kartepe Yarışı

@nirvana

Tebrikler.. Bu bir rekor olmalı herhalde..Dünya downhill şampiyonalarında bile 80-90'ı geçtiklerini duymadım..Tekrar tebrikler..
Selamlar..

Scudo
Nirvana abim kusura bakmasın ama ben 100 km/h olayına asla inanmam. Çok geçerli bir delil sunması lazım. O yolda bir taşıtla en fazla 80 görünür ki 80 km/h ile bahsedilen kısımda bile inmek için hızlanmaya gerekli mesafe yoktur. Nirvana abi kilometre saatinin çap ayarlarını kontrol ederse çok iyi olur ve çap ayarının doğru olduğunu ve ayrıca en yüksek hızı gösteren fotoğrafları bize sunarsa harika olur.

@baymineral

Arkadaşlar bu konu Nirvana'nın tepeden aşağıya kaç km ile indiği değil. Lütfen saptırmayalım ;).

Eskişehir Tepebaşı Beldesi Dağ Bisikleti Takımı olarak tam kadro oradaydık.
Yarış çok güzeldi ben yarışa girmedim ama feedzone de yardımcı oldum takımıma. Yarışın çok yıpratıcı rampaları vardı. teknik iniş kısımları da son derece dikkat edilmesi gereken yerlerdi.

takımımızdaki arkadaşların hepsi derece aldılar.

yarışın dışında asıl eğlence Kartepeden aşağı inişte oldu.
lastik kokusunu duyduğum virajlar bile oldu.

bizi grup halinde aşağı inerken görenler muhakkak olmuştur.

Abdurrahman Dandal
Yakup Kamsız
Kaan Uysal
Oğuz Şener
Alper Beşkardeşler
Ufuk Bayram Rampanın tadını çıkardık

aşağı indiğimiz de Yakubun Km. saati en yüksek hızı 76 civarında hösteriyordu. 3 basamaklı rakamlara çıkılması biraz zordu bence

arkadaşlar bu gün bizim burada çıkan yerel gazetede (kocaeli)odtü takımından emrah erdah adlı yarışmacının ciddi bir şekilde saktlandığını yazıyor.orada ambulansa binerken gördüğümde o kadar ciddi değil gibi görünüyordu.ama baya ciddi sakatlanmış. haberde yazılana göre kolunda ve bacaklarında çatlaklar. boyunda zedelenme.uzun süre durdurulamayan burun kanaması olmuş. arkadaşımıza çok büyük geçmiş olsun derim.

@austa1959

özür. ismi yanlış yazmışım. odtü takımından erdem erdah.tekrar geçmiş olsun.

yarış esnasında,biz arkadadan grup oalarak geliyorduk ve arkadaşı gördük,durumu kötüydü.Allah yardımcısı olsun..

erdem düştükten hemen sonra yanından geçtik hatta murat ona çarpmamak için yön değiştirince takla attı. Allahtan görevliler hemen geldiler ama durumu hiçte iyi görünmüyordu. Umarım önemli birşeyi yoktur.

• Beğen
Tepkiler: kcuk_
Ben ağır bagaj, çadır, mat, tulumdan oluşan yüke rağmen 8li sistem bisikletimle inişte iki-üç yerde 65, sayamadığım kadar çok yerde 60+ gördüm. Otelden 28 dakikada Maşukiye' ye vardım. Yerleşim yeri içi hız rekorumu Maşukiye' nın yukarı mahallesinde 65 olarak kırdım. Bir araba solladım. Yukarıda 21 derece olan sıcaklık aşağıda 31 dereceydi. Yüküm olmasa 70i önemli bir ihtimal görürdüm. Beton yolda hız yapmak dehşet verici bir şey. Bisiklet o yükle yolda resmen dans ediyordu. Yük nedeniyle virajlara yürüme hızında girmek zorunda kaldım. Bir çok yerde fren mesafesi rekoru kırdım kendi çapımda. 60 küsürden bir anda yürüme hızına yavaşlamak tuhaf.

Yaralanan arkadaşımıza büyük geçmiş olsun.

Yarış oldukça keyifliydi.Özellikle taytları parçalayan bir parkurdu :) . Kaza yapan Arkadaşımıza büyük geçmiş olsun en kısa zamanda tekrar aramızda görücez...

@Hardrider

:D çok haklısın benim de tayt yırtıldı maalesef.
bu arada bir çok kişi fotoğraf çekti yarış boyunca, umarım en kısa zamanda forumda görebilriz fotoları.

Ben 30 dk.lık bir video çektim ama, bilgisayarıma nasıl atıcam, nasıl montaj v.s. hiç bi bilgim yok:D :eek: ..Şimdi çıkıyorum, bi kaç yere soracağım, bilgisayara nasıl atabilirim filan diye, atabilirsem kafii..Artık kablo mu lazım ne gerekse alıcaz..:rolleyes:

@baymineral

ben bunu her şekil kanıtlarım ama kilometre satini istersem 200 ze dayarım bilgin olsun eğer inanmıyorsan cık kartepeye ordan bırak kendini gör sonucu bu arada zinciri kopmuş bir bisikletle yapıldı bu sürat pedal cevirmeden;) konuyuda dağıtmayalım lütfen söyldiğime pişman olum:(

arkadaşlar bu arada yarışda kaza yapan arkadaşımız hakkında bilgisi olan varmı merak ediyorum durumunu

arkadaşlar bütün sıralamalar elinde olan varmı olan paylaşsın çok merak ediyom

listeler şu an yanımda değil ama yarışı bitirdikten hemen sonra sonuçları alabildik. çiplerin faydasını görmeye başladık.. ben elit b de 9.oldum. kendimi berbat hissettiğim bir gün için fena sayılmaz heralde :)
masterlarda
1.nevzat
2.turan
3.bora oldu...

elitlerde kamil ve muammer birlikte bitirdi ama muammer finishte bilerek bıraktı ve kamil önde bitirdi...

elit bayanlarda israilli sporcu kazandı.

• Beğen
Tepkiler: İdris ACA
@gurol

Selam,

kesinlikle haklısın. yarışı federasyon yapmasın tabii ki. bizim çabamız da hep bu yönde. ancak ben dikkat edersen yerel yönetimlerden destekler, il temsilcilerinin aktif insanlar olması gibi şeylerden bahsettim. Bugüne kadar yarışları organize eden sizlere gerçekten teşekkürler. emeğinizi yadsıyamayız. ancak olması gereken bunu daha profesyonel olarak ele almak. gönüllülük her yere yetişemiyor malesef. bunu yapacak ta federasyon. yön gösterecek, kapıları açmaya yardımcı olacak. yok sa federasyona ihtiyaç olur mu? resmi olarak, gerek gönüllü gerek kulüp - yapamayacağımız pek çok şeyi yapacak güçte olduklarına inanıyorum.

sanırım biz tartışmada sadece araçta takılıp kaldık. - nitekim o sorun da çözülmüş sanırım. - :)

ben yazarak ta, konuşarak ta, tartışarak ta katkım olacağına inanıyorum. ayrıca bursanın ilk ve tek dağ bisikleti takımının kurulması konusunda da olduk ça emek sarfettik ve sarfetmeye devam ediyoruz. yani sadece konuşmuyor birşeyler yapmaya da çalışıyoruz bölgemizde. seneye de herkesi bursada bir yarışla ağırlamak istiyoruz. ama konuşmak, fikirleri ve tecrübeleri paylaşmak ta önemli.

tekrar emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Fatih'i de tebrik ediyorum, hasta hasta iyi bir derece elde etti bana göre.

• Beğen
Tepkiler: Elman TEMEL
benim arkadaşım elit b de 7.inci oldu hatta bakabilirsiniz adıda aykut şahin bakın junior danda caner bakıcı 10.uncu oldu listeler kimdeyse bizimle paylaşın merak ediyorum...;) ;)

@Nau04

Elbette düşünerek de katkı olur. Ancak düşünerek/konaşarak/yazışarak yapılan katkı diğer katkıların yanında ihmal edilecek kadar küçüktür.

@Nau04

Aman, şu da yanlış anlaşılmasın. Kimse hakkında "hareket yok laf var" gibi bir yargım yok, olamaz da. Herkes hayatının gerekli/yettiği/imkanı olduğu kadarını bisiklete ayırmalı. Birimizin imkanı yada zamanı yokdiye kimsenin kızmaya da hakkı yok.

Geri