Scudo Sports

Kartepe inişinde ağır kaza

Verilmis sadakan varmis. Allah korusun karsidan gelen bir araca vs carpabilirdin. Yada daha buyuk bir hasar alabilirdin. Gecmis olsn.

Scudo
geçmiş olsun
kask takmış olsaydınız yüzünüze dikiş atılırmıydı gene
yoksa full face kask şart mıdır?

tutanak ne tutanağı??*

@harun tınas Bana kalırsa kafaya takılan deıklı kask bır ıse yaramıyor keza bu haftakı yapılan yarısta Konya torkunun sporcusunun alnı acıldı odada delıklı kask vardı eminim faydası vardır ama yınede 31 dıkıs olurdu

Bence de bu kasklarin ne kadar korudugu muamma. Bana pek koruyucu degillermis gibi geliyor.

• Beğen
Tepkiler: sapienza
Çok geçmiş olsun birader . Tedbir her zaman bisikletinden önde gitmeli.

Çok geçmiş olsun , Acil şifalar :(

Arkadaşlar hepinize tesekkur ederim benim suankı sıkıntım bısıkletı tekrardan toparlamak ve ailemi ikna etmek olucak ailemı ıkna ederim fakat bisikleti nasıl toplıyacagım hakkında fıkır verebilirmisiniz sirkeciden yedek parça alıp tamır etmeyı dusunuyorum sizce ne yapmalıyım?

Çok büyük geçmiş olsun. Gerçekten çok ucuz atlatmışsınız. Kask çok önemli kesinlikle ihmal etmemeniz gereken bir konu. Fullface yol bisikleti için bence gereksiz ama kişisel tercih yinede. Şöyle bir yanlış algı var bisiklet camiasında, küçücük kask ne kadar koruyacak diye. Kaskın fonksiyonu yüzünüzü filan korumak değildir. Kırılan çene burun patlayan dudak filan bunlar ama uzun, ama kısa bir süreç sonunda iyileşirler, fakat beynimiz hasar alması durumunda bir tedavisi malesef yoktur. Kaskın fonksiyonuda telafisi olmayan bu durumun önüne geçmektir. Bende geçtiğimiz cuma bir kaza yaparak köprücük kemiğimi çıkardım. Yarın ameliyat olacağım. Umarım iki aya kadarda fazla bir fark olmadan omzum eski haline gelecek. Fakat aynı düşüşte kafamıda çarptım, neyseki kaskım vardı ve kafatasıma gelecek sert darbeyi engelledi. Şayet kaskım olmasa ne olurdu bilemiyorum. O nedenle kask bisiklette benim gözümde herşeyden önce gelir. @sapienza en kısa zamanda sağlığınıza kavuşmanızı dilerim. Ailenizede insanlar kaza yapıyor diye arabaya binmekten filan vazgeçiyormu diye sorabilirsiniz. Ben eşime öyle dedim oda bana ne halin varsa gör dedi :D ben binmeye devam edebileceğim.

Tecrübe ederek kaskın önemini anlamışsın :( keşke daha dikkatli olsaymışsında böyle birşey başına gelmeseymiş. Bisikletin halini gördükten sonra çok şanslı olduğunu söylemeliyim. Çok geçmiş olsun

Çok geçmiş olsun. Yüzünüzde o kadar dikişin olması beni iki kat daha fazla üzdü. Gerçekten çok üzüldüm. Tekrar geçmiş olsun.

Çok geçmiş olsun kasksız olmanıza rağmen kazayı ucuz atlatmışınız. Kasksız sadece çok sıcak havalarda uzun rampalar çıkarken geçici olarak çıkarırım onun dışında herzaman takarım... Tekrardan geçmiş olsun en yakın zamanda sağlığınıza kavuşmanız dileği ile.

Kardeşim büyük geçmiş olsun
Allah acil şifalar versin inş.

@sapienza kardeşim büyük geçmiş olsun. geçen hafta ben de tırmandım kartepeye. manzara kafenin orda su almak için durduğumda senden bahsettiler sonra kasksız olduğunu eklediler. İçim cız etti inşallah tez zamanda iyileşirsin, bundan sonra da kasksız bisiklet kullanma ve biryere yetişmek için acele etme hem bisikletle hem de kısmet olursa arabayla.

@mustafa ç Çalışanlar gerçekten ılgılendıler benle onlarada ayrıyetten gıdıp tesekkur ettım zaten artık kendımı korumlıklarımı ve bısıkletımı toparladıktan sonra tekrardan tesekkur etmek için yanlarına gıdeceğım sizde saolun:)

Vallahi öncelikle geçmişer olsun ancak çok üst düzey bir bisikletimiz olmadığı sürece yani fren olarak bu kadar hızlı inmeyelim özellikle yol bisikletlerinde bu çok önemli. Allah korumuş genede. Umarım aramıza dönersin

Geri