Scudo Sports

Kartepe 14. sefer

Scudo
"Sürüden Ayrılanı Kurt Kapar"

Ekip olarak koordinasyonumuz sıfır. Kudret ağabeyin tüm çabalarına ve izahlarına rağmen böyle olmamalıydı. Erkanlar yanlış yolda olduklarını farkedince, sizi arayıp haber vermeliydiler. Ve beraber dönmeniz gerekiyordu. Ama olay dönüp dolaşıp en başa dayanıyor. Birlikte hareket edilmemesi. Buradan da ekip ruhunun ne kadar önemli olduğu sonucu ortaya çıkıyor.

Hassas bir durum olduğu için alınmanızı istemem. Bu durumun ortaya çıkmasında herkesin payı var.

@Korcan F.

Korcan "Sürüden Ayrılanı Kurt Kapar" bu lafı pek anlamadım için açıkcası. Ben daha fazla bu konunun kişilerin yaptığı hata/doğru üzerinden gidilerek karşı tarafı bir şekilde hatalı ya da zan altında bırakılması taraftarı değilim ama attığın son mesajlarda nedense bu 4 kişilik gruba üstü çokta kapalı olmayan eleştiriler gönderdiğini okuyorum.

Hepimiz rampaya aynı anda giriştik (9 kişi) normalce çıkışa geçtik birden öne fırlamadık, birden gaza basıp farkı açmadık normal sürüşümüzü yaptık zaten rampada bunları yapmak hiç kolay değil bilirsin ben arada sırada arkayıda kontrol ediyordum. Ben ön grubun yolu bildiğini düşünerek performansımı biraz daha arttırak en öndeki kişileri yakaladım. Bizim dönmemiz gereken, yol girişinin kapalı olduğu yerin önünden geçerken daha henüz 20-25 dk olmuştu. Evet oradan gireceğimizi aramızdan birisi bilseydi biz o yola giriş yapsaydık sıkıntısız bir tepe çıkışımız olacaktı ama nerden bilebiliriz ki. Sen bile haritayı didik didik etmene rağmen Kudret abiye danışmışın buradan mı giriyoruz diye.

Korcan senin dediğin gibi konuyu daha fazla irdelersek ilk başta yapılması gereken olay;

Suadiye'de rampanın başında yolu biren bir kişinin en önde giderek kritik yol ayrımlarına kadar ekibi doğru yere yönlendirmesi gerekiyordu.

Kudret abim ve Erkan'da daha önceki Kartepe deneyimlerinde yanlış yola girme deneyimleri yaşamışlar. Bizim ilk deneyimimizde yanlış yola girmemiz doğal olarak karşılanmalı tıpkı Kudret abinin dediği gibi;

@Kudret Kurtcebe

Mesajımı lütfen yanlış anlama, samimiyetine inanıyorum.

Cok da uzatmaya gerek yok bence abilerim , dediginiz gibi herkesin hatasi var bidahakine dersimize daha iyi calisiriz :)

Furkancığım,

Mesajını yanlış anlamadım, anlamıyorumda. Fakat önceki mesajlarımda belirtmeme rağmen sen biraz yanlış anlamışsın. Ben kimseyi zan altında bırakmak ya da suçlama girişiminde bulunmadım. Bu olayların olabileceğinden bahsettim. Nitekim oldu ve şükür ki kazasız belasız bitti. Konuyu kapattık.

İlk hareket anına gelirsek, Kartepe Cafe'nin oradan dönünce zaten ilk rampa hemen geldi. Ben sizi bir tek o rampada gördüm. 2 dakika oldu olmadı. Sonra bir daha göremedim sizi. Sağa dönülecek noktaya gelmemiz 20-25 dakika sürmedi. Şöyle birşey de var. Zaten fazla mola vermiştik ve vücutlarımız soğumuştu. Birden bire o kadar hızla o rampalara dalınır mı? Neyse ki adaleniz atmadı, yırtılmadı. Aslında kahvenin önünde 1-2 tur atıp öyle başlamamız gerekirdi. Neyse. Bir gün tüm bu olanları masaya yatırırız.

• Beğen
Tepkiler: Erkan Közen
beyler beni arkada bırakıp langur gitmenin alemi yok idi,bundan sonra alayınızın kulağını çekerim bilmiş olun ,aşağıda ne dedim ne çabuk unuttunuz yavaş çıkın eğimleri dedik o kadar bekleme oldu aşağıda,sakalımız yokki anlatalım bundan sonra beni dinlemeyene aynen şinav çektiririm önden kopanların alayı hatalıdır
beni bekleyecek idiniz aceleniz ne size kim dedi süratli çıkın diye suadiye köyden ayrılan yol var ,
daha turun başında dedik yol ayrımlarına dikkat edin diye
bundan sonra beni dinleyeceksiniz ha dinlemek istemeyen bi daha benle gelmez açar bi kartepe aynen gider araçsız alır bu konuyu fazla uzatmanın anlamı yok hatalar yapıldı o kadar uyardık üstelik,,

ben yine anlayamadım siz önde gidip mi yanlış yola girdiniz, yoksa arkada kaldınığınız için mi yolu karıştırdınız.

• Beğen
Tepkiler: Erkan Közen
@Cem Ç.

cem olarak değil sana isa diyeyim ben
çünki isa sen ben ile çalışmış idin ,evet önden kopup beni dinlemeyenler aynen kayboldu ben yavaş çıkın dedim yol ayrımları olacağı yerde cebe bakın diye o kadar söyledik önden kopup gitmenin alemi yok beni dinlemeyen kartepede kaybolur

bu konuyu uzatmayın
bundan sonra benle gelecek ilk kişiler suadiye köyden ilk çıkışta benle beraber çıkacak yoksa alayınıza 50 şinav çektiririm ,,

Evet Korcan doğru diyorsun yanlış anlamış olabilirim mesajlarını. Ben evime sağ salim dönebildiğim için şükür ettim Allah'a çok yorulduk çünkü hem mental hem fiziksel açıdan yıprakdık.

Rampa etabına başlamadan önce siz daha uzun süre mola verdiğiniz soğudunuz seninde dediğin gibi 1-2 tur atmamız gerekiyordu ya da açma germe hareketleir yapmalıydık neyseki bunları yapmamıza rağmen rampa çıkmada çok sıkıntı yaşamadık. Ekip koordinasyonumuzu iyi bir seviyeye çıkarttırsak bu ve bunun gibi olumsuz olayları minimize ederek daha sağlıklı ve keyifli turlarımızı ekipçe benzer sürelerde tamamlayabiliriz.

aşağıda imzada ne yazıyor kaptan o kadar kaptanı dinleyececeksiniz tecrübe konuşuyor burada ,,

@Furkan TK

furkan bundan sonra aynen benle hareket edeceksin suadiye çıkışında zati hatanı gördün bi daha aynı çukura düşmeyeceksin ,

Hepinize geçmiş olsun.Bence bu ekip yakaya takılan telsizlerden almalı ve her dakika irtibatta kalmalı diye düşünüyorum.Hem eğkencelide olur.
Kudret abininde sözünden çıkılmalalı tabi:)

kesinlikle kartepe ile savaş bitmemiştir bu turda bu ağır turda yenilenler olabilir ben buradayım ölmek var dönmek yok
araçsız bu işi ben yapacağım bana inanan benle gelir ,,

@Kudret Kurtcebe

En yakın Kartepe turumuzda beni ilk sıraya yaz Kudret abi.

@Hakan Beşikçi

ve hatta beni bekleyene şinav çektireceğim dedim
yalnız suadiye köyde fazla bekleme olduğu için 10.30 çıkış oldu ama dedimki sakın asılmayın yavaş tempo ile çıkın dedim ve yol ayrımlarında bakılacak idi cebe ,
neyse bunlar olur bi dahaki sefer kesin furkan o kartepeyi yakar bunada inanıyorum

@Furkan TK

hiç şüphen olmasın kendimi senin yerine koyuyorum evet bende olsam aynısı yapar idim kartepeyi yakar idim ,,

bu arada berkantta bir beslenme sorunu oldu herhalde mide ağrıdı berkant buna dikkat edecek ,,

Evet dostlar bendede hata var nasıl yanlış yola girdim ta aşağıda fark etseydim sağa dönüleceğini herkesi uyarırdım ama yolu kapatmışlar hiç gözüme çarpmadı o yol 1,2 km çıkıp haritaya baktım yanlış yolda olduğumu fark ettim ama öndekiler kopmuştu neyse aşağıya indim o beton yola girdim

Geri