Scudo Sports

Kartal

Scudo
Arkadaşlar merhaba,

çalıştığım firmada pedal grubu kurmaya çalışıyorum.
şuan çalıştığım firmaya 2012 de yapacağım faaliyetleri açıklamaya çalışıyorum. buna göre faaliyet planları yapılacak.

bunun için bana İstanbul'da doğa ile iç içe, yeni başlayanları fazla yormayacak, çok uzun olmayan tur güzergahlarına ihtiyacım var. :rolleyes:

değerli önerilerinizi bekliyorum. :in:

hatta tavsiye edeceğiniz tur güzergahlarında yaptığınız turlardan birkaç fotoğraf paylaşırsanız sevinirim. :in: :in:

edit: İstanbul anadolu/avrupa çevresi ve izmit çevresi de olabilir.

belgrad turu guzel oluyor sahilden deniz manzarasiyla sonra ormana giriyorsun doganin ici zaten :)

• Beğen
Tepkiler: nihat yildir
@yilmaz kaynak

teşekkürler.:in: bu tura Beşiktaştan başlarsak kac km sürüyor? ve 15km/h hız ile ortalama kaç saat bisiklet üzerinde geçirmiş oluruz? yokuşları insanı yorar mı?

biliyorsanız bu bilgileride paylaşır mısınız? ben bu bilgilerin eksik olduğu önerileri müsait oldukça yine çıkartmaya çalışacağım.

Öneriler:

1- beşiktaş-belgrad (mesafe= , yokuş miktarı= ,ortalama süre= )

Benim gittiğim güzergahları söyleyeyim belki faydası olur.. Kendim anadolu hisarında(küçüksu) oturduğum için başlangıç noktalarını orası olarak sayabilirsiniz..

Küçüksu-kanlıca-paşabahçe-beykoz-akbaba-dereseki-yoros kalesi-kalenin altı anadolu kavağı.. Bu güzergah ortalama gidiş dönüş km hesabı= 65-70 km arası(bu yolda belirtmem gerek yoros kalesi dönüşü akbabadan da olabilir deresekiden de tam olarak hatırlayamıyorum ve yukarıya çıkarken bu yokuşta biraz yorulabilirsiniz)

Küçüksu-kanlıca-paşabahçe-beykoz-elmalıköy-zerzavatçı-polonezköy.. Bu güzergah da km olarak aynı diyebilirsiniz(yaklaşık 65 km) ancak yokuşları son derece yorucudur, özellikle elmalı-polonezköy yolunun.. Ama poloneze gelince o yokuşların gözünüzde değeri kalmayacak:)

Küçüksu-kanlıca-paşabahçe-beykoz-akbaba-dereseki-riva yolu-ali bahadır köyü-bu noktadan sonra ister rivaya gidin ister yol üzerinde karşılaşacağınız sapaktan değirmendere-paşamandira köyüne girebilirsiniz.. bu yolun devamında ömerliye kadar gidiyormuş ben gitmedim nasıldır bilemeyeceğim.. bu yolun uzunluğu da 60 km kadar.. Ne yazık ki foto makinem olmadığı için foto koyamıyorum ama internette araştırırsanız dediğim yerler hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz..

Yollar genelde beykozdan sonra çok sakin ve ağırlıklı olarak doğanın içinden geçiyorsunuz.. Bol bol böğürtlen ağaçlarıyla karşılaşmanız mümkün:)

Saygılarımla...

• Beğen
Merhaba Nihat Bey,

Beni hatırlamazsınız ama Murat Bey ile beraber toplantı yaptık dersem hatırlayacaksınız. Çalışmalar nasıl gidiyor bu arada? Ümit vericidir inşaallah...:)

Tur önerisi olarak zannedersem daha çok Anadolu Yakası'ndan istersiniz öyle değil mi? Bu konuda Beykoz ve çevresini önereceğim. Öğümce Köyü ve Polonezköy (belki de Poyrazköy) mükemmel yerler. Ayrıntısını bir ara teknik bilgileri ile paylaşacağım. Bir gün beraber turlayalım olur mu?

Sevgiler, saygılar...

• Beğen
verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler.

@Salih Dinçer

Salih, seni hatırlıyorum tabiki.:) hatta kudret abi ile birlikte garipçe turuna katılmıştık birlikte. tabiki seve seve sizin turlarınıza katılmak isterim. görüşmek üzere. ;)

Üsküdar-Çavuşbaşı-Paşamandıra-Riva (yeşillikler içinde bir yol)

Riva-Ali bahadır (yanı)-Kavacık-Üsküdar (daha çok anayol ağırlıklı ama emniyet şeridi serbest)

100km tutuyor...

• Beğen
evet bu tür bilgilere benim de ihtiyacım var.. şirkette 1500 üzerinde çalışan olduğunu hesaplarsak, ilan panolarına astığımda bir grup oluşturacak kadar çoğunluğa ulaşabilirim sanırım..

@Serdal Doğan

İnşaallah umduğunuz gibi olur...

6-7 senedir işe haftada en az 1 gün bisikletle gelip-gidiyorum... Hâlâ ne yaptığımı, ne amaçla yaptığımı algılayamayan insanlar var...

"Motor aldın bisikleti bırakırsın artık"

"Hocam bırak bu çocuk işlerini"

"Zor olmuyor mu?"

....

aldığım tepkilerden bazıları...

Başlangıç noktanızı bilemeyeceğim, ortalama bir nokta olarak Dudullu-Taşdelen-Alemdağ-Reşadiye-Cumhuriyet-Bozhane-Öğümce-Paşamandıra-Riva-Riva asfaltı-Çengeldere-Baklacı-Küçüksu yolu-Ümraniye gibi birşey yapabilirsin. Çoğunluğu yeşil bir güzergah.
Şirketteki arkadaşlarınızı ikna etmede başarılar, yapın, bize de örnek olun.

Ekleme: Pardon, yukarıda zaten yazılmış bu rota....

@mtsemiz

gösterdiğiniz ilgi için teşekkürler. bugun önerdiğiniz rotaları maps.google ile mesafelerini çıkartacağım.

Ben çalıştığım firmada insan kaynaklarının desteğini almaya çalışıyorum. Gerçekten emek isteyen bir çalışma olacak. 2012 nisan gibi turlara başlamayı düşünüyorum. bu esnada ikna edebildiğim arkadaşlarla küçük turlar yapmaya çalışıyorum. şimdiden birkaç kişi bisiklet sahibi oldu bile :) birkaç arkadaşıma 2012 senesi içerisinde bisiklet alacağız inşallah. :) :in:

( İstanbulu yeni yeni öğrenen biri olarak )
Haliç-Eyüp-Eminönü- Ortaköy-Beşiktaş-Sarıyer özellikle erken saatlerde yola çıkılınca güzel oluyor. Haliç-Sarayburnu-Gülhane ve Sultanahmet te yapılabilir.

Polonezköy ve Belgrad mtb için vazgeçilemeyecek alanlardan.

Tabii sahilden Zeytinburnu-Florya da fena güzergah değil.

• Beğen
@nihat yildir

Rotaları çıkarmak için maps.google.com yerine ridewithgps.com kullanmanızı tavsiye ederim. Hem kolay, hem kullanışlı bir sitedir.

• Beğen
bisiklete yeni başlamış anadolu yakadan pedalşör arkadaşlar ile irtibat burdan kurabiliriz....
çalışma şeklimiz hafta sonlarıdır ,,hafta sonu hava durumuna göre cumartesi yada pazar olmaktadır ,,,

önümüz kıştır ,,,,,gerekli ekipmanların tedariki gerekir

1- ayakkabı kılıfı
2- eldiven kışlık
3- termal içlik
4- bisiklet pantolon yada uzun kışlık tayt,,,
5- yağmurluk
6- kask
7- kar maskesi
8- spd ayakkabı ve pedal,,

bisikletlerin tam bakımı gerekir fren ve vites sistemleri ayrıca kabak lastikler her zaman risklidir ....

2008 den beri süre gelen bir çok antreman ve ağır turlar yapılmıştır
bu turlarda bir çok yeni arkadaşlar olmuş ve bir çoğuda malesef bisikleti bırakmıştır,,

yepyeni arkadaşlar ile yine sahalarda var olduk,,,,bütün yaz çalıştık...
durmadık yeni arkadaşlar ile.....evet kadromuza yeni gelecek arkadaşları avrupa yakadan bekleriz ......
forumun gezi organizasyonlarında 15 ekim bıçkıdere antremanı vardır
160 km ye denktir ,23 ekimde ise garipçe performans olacaktır ...

her iki antreman bizi iznik e hazırlayacaktır .....
prosedür anlayışımız,hedef konur o hedefe ulaşmak için iki adet antreman yapılır,,,

amaç kendimiz ile yarışmaktır......başkaları ile yarış değil amacımız yarışlarada hazırlanmak değildir ...

esasında bisikleti bi yarış sembolu olarak görmeyiz,,,,
sadece kendimizi geliştirecek bi araç olarak görürüz performans olarak,,,

evet performans düşebilir nasıl bisiklete ara verirsek ,evet gerçekten nankör bi spordur ,,,,

en uzun mesafeleri en kısa zamanda almaktan hoşlananlar olabilir kimileri 100 km sekiz saatte alır ,kimileri 12 saatte alır ikisi arasındaki fark sadece performans farkıdır,,,

tabi her pedalşör kendini ferdi olarak geliştirebilir ve kmleri en az saatte indirebilir bu da çalışma ile olur 100 artı km leri çalışarak ....

evet anadolu yaka buluşalım antremanlar başlamıştır,,,

Kudret Abi gönül isterdi sizinle turlamak, turlarken bi yandan da kendini geliştirip çalışmak, ama bazı engeller( önce seyahat sonra askerlik vs.) nedeniyle, normalde anadolu yakasında oturduğum halde katılamayacağım.. Size ve arkadaşlara başarılar dilerim çalışmalarınızda.. Saygılarımla..

Arkadaşlar listeyi yapmaya devam ediyorum. kolaydan zora doğru oluşturmaya çalışıyorum. Bu listeyi sizlerle beraber geliştireceğiz.

Beşiktaş / Rumeli Kavağı:Ortalama gidiş-dönüş 48 km olan tur, tamamen sahilden yapılmaktadır. Beşiktaş Barbaros Bulvarından başlayarak, Ortaköy, Bebek, İstinye, Sarıyer, Rumeli Kavağı

Beşiktaş / Belgrad Ormanı: Ortalama gidiş- dönüş 60km. Beşiktaş Barbaros Bulvarından başlayarak, Ortaköy, Bebek, İstinye, Sarıyer, Belgrad ormanı

Gölcük / Yuvacık Barajı: Ortalama gidiş-dönüş 46km’dir.

İzmit / Maşukiye: Ortalama gidiş-dönüş 43km’dir.

Beşiktaş / Garipçe: Ortalama gidiş-dönüş 70 km’dir.

yukarıda ki arkadaşların yorumlarında yazan turları daha sonra ekleyeceğim.

lütfen desteğinizi eksik etmeyin. Bildiğiniz yeni başlayanlara ve sürekli binenler için mesafeleri ve zorluk dereceleri ile ilgili bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Geri