Scudo Sports

Kartal

memnunu oldum faceden gruba katıldım.bu hafta sonu tur varmı varsa katılmak isterim.

Scudo
c.tesi ve pazar günü için tur proğramı yapan arkadaşlar varmı.

14 nisan 2013 pazar saat 9.30 hareketli eminönü kadıköy iskelesinden rumeli fenerine tur var. Normal tempoda gerçekleşecek ve toplam 1 yokuş var (fazla yormayan)

aslında katılmak isterimde acaba yapabilirmiyim diye çekincem var ben hep kartal caddabostan araı tur yapıyorum bu turda sorun yok yokuş yok iniş yok rahat oluyor.rumeli feneri turu nasıl olur bilemiyorum aslında.yolda kalmak istemem :)

@şahin diler

şahin bey , bizimde her ne kadar sınırlı mesafede sahilde bisiklet yolunda vs sürsek de yedek lastik pompa vs gibi şeyleri edinip çantamıza koymamız lazım. kendimiz değiştiremesek de yoldan geçen bi bisikletçiden rica edebiliriz . Bu arada siz pazar günü bisiklet yoluma sahip çık etkinliğine geldiniz mi ?

Merhaba merhaba bisikletin bu yaz hayatımın büyük bir kısmını kapsamaya başladı şuanda çalışmamaktayım ve her kalktığımda bir bebeğin oyuncağını eline alması gibi bisiklet diye haykırıp bisikletimin yanına gidiyorum. Yeni başladığımdan dolayı salcano ng 750 aldım aldığım 4. Gün ufak bi kaza yapıp jantlarımı yamulttum nazarıdır dedim ve yeni jantlar aldım şimdi sorunsuz bi şekilde yollarda pedal basıyorum arkadaşlarımada aşıladım bisikleti şimdi 3 kişi yoldayız ve şimdiden hergün kenara 5 lira atıp seneye nisanda 1550 lira olmasıyla daha iyi bir bisiklet alıcam inşallah çok uzun yazdım ama maksat tanışmak. Bisiklet bir tutkudur herkese iyi pedallar :)

güle güle kullanman dileğiyle fotoğraflarını bekleriz... :)

Herkese selamlar,

Bisikletimi bu haftasonu alacağım, size yaptığım bir plandan bahsetmek istiyorum.. Henüz bisikletimi almış olmasam bile, "hobi" ya da "spor" kavramlarının, işi icra etmeye başlamadan önceki kısmının da ne kadar keyifli olduğunu düşündüğümü belirtmek isterim;

Telefonumda Mapmyride kullanıyorum.. Araba ile hemen her hafta gittiğim Örnek Mahallesi (Ataşehir) - Sahilköy(Şile) güzergahının bir analizini yaptım. Tek yolculukla, bir gün içerisinde çok da zorlanmadan gidip gidemeyeceğimi kestirmeye çalışıyorum;
Önce kendime eğimini, yaklaşık uzunluğunu bildiğim ve (istatistikçiler bilir) 100 indexi olarak kabul edebileceğimiz bir referans parçası belirledim (Libadiye Caddesi), ve belirlediğim rotayı 9 ana parçaya bölerek Göztepe köprüsünden başlayıp Kısıklı kavşağına kadar süren Libadiye caddesi ile karşılaştırdım;

Libadiye Caddesi;

03,60 km - %3,7 eğim - çıkış

Örnek Mahallesi - Sahilköy (9 parça , toplam yaklaşık 56 km) ;

03,14 km - %0,6 eğim - iniş
03,20 km - %3,2 eğim - çıkış
13,50 km - %0,4 eğim - iniş
04,50 km - %2,9 eğim - çıkış
06,00 km - %0,3 eğim - iniş
03,40 km - %4,3 eğim - çıkış
05,70 km - %0,2 eğim - iniş
01,90 km - %3,2 eğim - çıkış
14,50 km - %0,1 eğim - iniş

Güzergahımın güzel yönü, (ortalama eğimine göre) iniş tarafındaki parçalarının oldukça uzun olması. yani %3-4 civarı yukarı doğru ortalama eğimin olduğu yolların toplamı km cinsinden oldukça kısa.
Bakış açım da şu, hem uzunluk hem de eğim düşünüldüğünde, 4 çıkıştan 3'ü, libadiye caddesinden daha kolay ya da aynı. Sadece bir tanesinde (%4,3 eğim ve 3,4 km) libadiye caddesinden daha zorlu bir yol beni bekliyor.
Ancak bu akşam aracım ile aynı güzergahı takip ederken bu planı dikkate alarak beni zorlayacak yolları incelerken gözüme takılan bir nokta oldu. O da, yolun bir noktasında (araç ile giderken gps'den işaretleyip sonrasında mapmyride.com'dan uzaklık, eğim vb. bilgilerine baktım), 1200 metre boyunca yaklaşık 80 metrelik bir yükseklik artışı meydana geliyor (80/1200 : %6 eğim) , araba ile çıkarken o bayır bir hayli gözümü korkuttu.

Sonuç olarak güzergahım ve yol sırasında dikkat etmem gerekenler konusunda yorumlarınızı rica ediyorum,

Libadiye Caddesi ;

http://ornekmahallesi.com/libadiye.png

Örnek - Sahilköy rotası;

http://ornekmahallesi.com/sahilkoyw.png

Sevgiler..

fatih bey ,
bisikleti yeni alacaksınız siz bence 30 km ile işe başlayın ve düz yol olsun sakın olaki 60 km li yola gitmeyin ve rampa olmasın yeni bisiklete başlayanlar önce sahil yolunda bostancı -tuzla -bostancı arası pedallayacak kendilerini orada sınayacak bu foruma 2009 senesinde girdim ve 20.000 mesajı çoktan aştım ve bir çok turlar düzenledim çoğu performansa yönelik idi ,
evet bisiklete biniş amacınız spor yapmak ise beslenme şeklinizede dikkat etmeniz gerekecek malesef bu ülkede doktorların çoğu bisiklet sporu yapanların haftalık beslenmesi hakkında bilgileri yoktur kaynak kitap taş devri diyeti kitabıdır ahmet aydının ...şile etapları zamana karşı az molalı çok yapıldı ekibim tarafından hep aynı insanlar ile oldu çünki pek sporu seçen yok çoğunluk malesef eğlence amaçlı binmekte, sele üstünde herkez hürdür kişilerin seçim hakkı serbest olacak ..isteyen tabi spor yapar isteyen eğlence amaçlı biner ..

ilk öncelikle mehraba benim adım furkan ben 15 yaşımdayım bisiklete binmeyin çok severim :rolleyes:

Selam bisikletforum ailesi.üniversitelerin beden egitimi bölümünden mezunum iş için istanbuldayım.özel bir spor.salonunda fitness egitmenligi yapiyorum. Bisiklet hayatımın her döneminde vaZgecilmezim olmuştur.adım yasin 23 yaşındayim bisiklet alıcam en kısa surede ve artık ins . Sık sık burdayım herkese iyi forumlar :)

yasin bey "maltepeden selamlar" başlığını takip et.birbirimize yakınız güzel turlar düzenliyoruz. bekleriz

Kesinlikle olur. Bisikletimi alicam.ins bir haftaya araniza katılmayı cok isterim.

Geri