Scudo Sports

Karşıyaka-Sasalı-Çiğli-Karşıyaka Turu

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
0
Ne zamandır Sasalı tarafına gitmiyordum, bir gideyim dedim. Yolda çok sayıda bisikletseveri görmekten mutlu oldum. Hatta bir bayan öğretmenimiz tüm öğrencilerini tam donanımlı bisiklete bindirmiş dolaştırıyordu ve arkalarından da veliler kiralık bisikletlerle geliyorlardı. Sayın Büyükşehir Belediyemiz yine yapacağını yapmış ve şehiriçindeki bisiklet yollarını yayalar fark etsinler diye boyayacağına hiçbir yaya tarafından kullanılmayan Sasalı yolunu maviye boyamış. Bu yolu boyamak için harcanan parayla birkaç metre daha bisiklet yolu yapsalar da şehirde de bisiklete binebilsek, daha iyi olmaz mı? Ne yazık ki yeni yaptıkları geniş kaldırımlarda bile bisiklet için hiçbir çalışma yok. Daha da kötüsü sanki bisikletçiler geniş kaldırımları kullanamasınlar diye 2-3 metrelik beton bölümden sonra 2 sıra kilit taşı döşemişler. Bu adamları Avrupa'ya götürüp kaldırımları göstermek lazım. Tüm saçmalıklara karşın bisikletli sayısının artmasına çok sevindim. İnşallah Belediye Yetkilileri de bu artışı dikkate alırlar.42332 dosyayı görüntüle42333 dosyayı görüntüle42334 dosyayı görüntüle42335 dosyayı görüntüle42336 dosyayı görüntüle42337 dosyayı görüntüle42338 dosyayı görüntüle42339 dosyayı görüntüle42340 dosyayı görüntüle42341 dosyayı görüntüle42342 dosyayı görüntüle42343 dosyayı görüntüle42344 dosyayı görüntüle42345 dosyayı görüntüle42346 dosyayı görüntüle42347 dosyayı görüntüle42348 dosyayı görüntüle42349 dosyayı görüntüle42350 dosyayı görüntüle42351 dosyayı görüntüle42352 dosyayı görüntüle42353 dosyayı görüntüle

Scudo
@Alihan Geroğlu Evimin oradan geçmişsiniz, bugün sabahtan Sasalı ya gidip gelecektim son anda işlerim çıkınca gidemedim, inşallah bir turda size katılabilirim :)

Fırat Dln, özelden mesaj yazdım.
İzmir'de yaşayan forum üyelerinin kaldırımlarla ilgili görüşlerini merak ediyorum. Acaba içlerinde bir Belediye yetkilisi ile bağlantısı olan yok mu? E posta yolu ile ulaşmaya çalışıyorum ancak işe yaramıyor. En azından bundan sonra yapılacak kaldırımlar için bizi de düşünseler, bunu sağlayabilmek için de tanıdık gerekiyor.

@Alihan Geroğlu Bu konularda birkaç defa mail attım ama pek işe yaradığını söyleyemem...Fakat dikkat çekmesi açısından bir müddet daha bekleyip bisiklet yolunu video ile çekip sosyal medyada yayımlamayı düşünüyorum...Belki oradan bisiklet gruplarının da desteğiyle farkındalık yaratılabilir...Bu aralar sürekli gözlemdeyim, haksızlıkta yapmak istemiyorum o yüzden birkaç hafta daha çalışmaların ne derece ilerleyeceğini görmek istiyorum...

2013 yılında Karşıyaka'da sahilde kimlik vererek ücretsiz aldigim bisikletle gitmistim güzel bir gezi olmustu

ulaşım daire başkanıyla temas kurduğum zaman durumdan bahsetmiştim. ayrıca dün gece bisikletli ulaşım platformu ile uzun bir sohbet yapma şansım oldu. istanbulda yaptıkları gibi detaylı bir dosya ile belediyeye gideceklermiş. her türlü sorundan bahsettim toplu taşıma olsun yollar olsun vs vs , onlarda ayrıca kendilerine sosyal medya üzerinden gelen sorunlarıda dikkate alıyorlarmış bup a twitter üzerinden kısa bilgilendirmeler yapabilirsiniz.

şunu da beliteyim belediyeye mail atmanın gücü x2 ise twitterdan ulaşım daire başkanı fidan aslan ve genel sekreter yardımcı buğra gökçeye twit atmanın gücü x6 larda diyebilirim. belediyenin resmi twitter adresi yok, o nedenle facebook taki resmi sayfası üzerinden şikayetlerimizi dillendirmek daha etkili, sosyal medyanın ciddi bir gücü var çünkü @Alihan Geroğlu

Güzel bi tur olmuş:harika:yazın izmir e gelince buca sasalı foça turu planlıyorum bende;)

• Beğen
Tepkiler: Tayfun Sezer
Ayaklarınıza sağlık, paylaşımınız için teşekkürler. :)

Dün yaptığım turda fark ettim, sanıyorum belediye Karşıyaka'dan Sasalı arasındaki (Denizkent Restorant'ın az ilerisi) bisiklet yolunda çalışma yapıyor. Bu nedenle bisiklet yolunun olduğu bölgede mıcırlı bir alan kalmış. Yol bisikletiyle o alana girmek, en azından şimdilik pek mümkün görülmüyor. Sasalı turuna çıkmayı düşünen arkadaşların bilgisine.

Vay be başlığa bak nasılda gözümden kaçmış,benim güzergahlar,anılaar anılar Karşıyaka Mavişehir dolmuşları vardı bir zamanlar...🥰
Dün yaptığım turda fark ettim, sanıyorum belediye Karşıyaka'dan Sasalı arasındaki (Denizkent Restorant'ın az ilerisi) bisiklet yolunda çalışma yapıyor. Bu nedenle bisiklet yolunun olduğu bölgede mıcırlı bir alan kalmış. Yol bisikletiyle o alana girmek, en azından şimdilik pek mümkün görülmüyor. Sasalı turuna çıkmayı düşünen arkadaşların bilgisine.
Haklısınız yaklaşık 1buçuk senedir bir deniz taşmasını engelleyemediler.

Geri