Scudo Sports

Karlı dağların yaşlı tilkisi ''Soğanlı geçidi-Çencul Yaylası-Bayburt''

SerkanNamazcı

Forum Bağımlısı
Tepki
2.012
İsim
Serkan Namazcı
Başlangıç
2006—07
Bisiklet
Giant
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
İlk etapta herkese selam ediyorum, forum dünyasında bilenler biliyor Karlı ve zorlu şartların yaşandığı turların hikayelerinin iç oyuncularından bir tanesi olmayı başarmıştık.
Efsane olan Mart ayında kar altında 2409 rakımda dağ bisikleti ile tırmanışımız ve bize manyak diyen grayder sürücünden bu yana bir sürü daha buna benzer tur ve turlar yapmıştık
''SERİ 6! Erzurum(Aşkale) Bayburt ''Kop dağı geçidi'''' okumayanlar için bu başlık altında bir tur yazım vardı.

Şimdi gelelim Soğanlı turuna.
Başlangıç olarak Bayburt ilinden ortalama 39 km mesafede bulunan Soğanlı dağı Karadeniz sahiline inişin en kestirme yoludur.
Ve buradan Uzungöl-7 göller-Kırklar mescidi gibi yerlere gidilebiliyor

İlk olarak 27 Kasım cuma günü gidiş geliş biletlerimi ayarladım-Bayburt öğretmen evinden yerimizi ayırttık.
Bir gün öncesinden tura hazırlandık bisikleti kutuladık-giyim kuşam için hazırlıkları tamamladık ''Çünkü sıcaklık -4 derecelerde :)
DSC00509.JPG

Cumartesi akşam pandemi yasakları olduğundan geceleyin Bayburt öğretmen evinde B planını devreye ekledim.
Çünkü antrenmansız sürüş performansım dönüş yolunda sıkıntıya girmemize sebebiyet verebilirdi.
Gidiş için Bayburt'ta tanıdık taksici arkadaş bizi köyün girişine kadar getiriyor.

Burada bisikletleri hazırladıktan sonra direk rampalara vuruyorum,tabi ısınmadan nabız direk patlıyor ve 150-160 arası rampada atmaya başlayınca erkenden su kaymatmaya başlıyoruz tabi belli bir süre sonra ısınıyoruz ..
Hava sanırım -2 -1 derece
DSC00510.JPGDSC00511.JPG

Bazı yerlerde sürüyorum,bazı yerlerde yürüyorum ama her halükarda keyifim yerinde ve manzaranın sessizliğin ebedi dibine dibine vuruyorum..
Zirveye yaklaştıkça yolda buz ve kar kütleleri çoğalıyor derken son 100 rakım kala yol iyiden iyiye kapalı gibi fakat tepede yer yer açık çünkü rüzgar karları oradan başka bir yere küremiş.
DSC00512.JPGDSC00513.JPGDSC00516.JPGDSC00517.JPGDSC00518.JPG

Tabi oradaki şantiye çalışanları ile sohbet ettim,klasik soru nereden geliyorsun ve nereye gidiyorsun gibi şaşkın bakışlar altında ....Ulan bu manyağın bu dönemde burada ne işi var dercesine affallamış bir yandan da böyle bir kimseyi görmenin heyecanları var tabi ki :)

Sohbet ederken o rüzgar güllerinden 10 adet daha yapılacağının bilgisini alıyoruz ayrı olarak sabah 2 adet kurt köpeğinin bölgede keşif yaptığı bilgisini verdiler.
Neyse ki dönüş çok güzel geçti :)

DSC00519.JPGDSC00520.JPGDSC00521.JPGDSC00522.JPGDSC00523.JPGDSC00524.JPGDSC00526.JPGDSC00527.JPGDSC00529.JPGDSC00530.JPG

Sonbaharın son demleri bu kısacık yol üzerinde geçer, İlk defa 1 metre kar üzerine orada o dağlarda tur yaptım.
O dağları bir çok defa geçme fırsatım oldu... Ama böyle ortamda orada bulunmak 2020 yılına nasip imiş.

Asıl turun kendisi tur videosunda.

Dosyalar

• DSC00514.JPG
    DSC00514.JPG
    1,6 MB · Okunma: 5
  • DSC00515.JPG
    DSC00515.JPG
    1,6 MB · Okunma: 5
  • DSC00525.JPG
    DSC00525.JPG
    2 MB · Okunma: 5
  • DSC00528.JPG
    DSC00528.JPG
    1,6 MB · Okunma: 4
Scudo
Sayın @SerkanNamazcı hiç mi Megavalanche izlemediniz? Yolunuzda belli, kendinizi bırakıcaktınız.😅
Tekerinize sağlık.

SerkanNamazcı
Elinize sağlık muhteşem manzaralar,bayılıyorum böyle doğa turlarına:harika: Siz kurtköpeği demişsiniz ama bildiğin kurtmuş şantiye görevlisi arkadaşların söylediği:komik:

Sayın @SerkanNamazcı hiç mi Megavalanche izlemediniz? Yolunuzda belli, kendinizi bırakıcaktınız.😅
Tekerinize sağlık.

Bırakmayı denedim ama fazlada güvenemedim, asfalt yola çakılıp sakatlık olabilirdi :)

SerkanNamazcı
Elinize sağlık muhteşem manzaralar,bayılıyorum böyle doğa turlarına:harika: Siz kurtköpeği demişsiniz ama bildiğin kurtmuş şantiye görevlisi arkadaşların söylediği:komik:

Ben teşekkür ederim, kurt 🐺 köpeği derken vahşi kurt onlar 😀
Sabah keşif yapmışlar orada ✅

@SerkanNamazcı maşallah harika bir çekim olmuş. Ellerin kolların dert görmesin. Ferdi Baba ile kapanış da mükemmel olmuş. 😍 Paylaşım için teşekkürler.:harika:

@SerkanNamazcı merhaba,

Issızlık, sessizlik, manzara... Hepsi harika. Geçmek isteyip de, hatta Bayburt'tan geçip, bir türlü rıotamı çeviremediğim geçit orası. Ama siz en zorlu zamanlarına şahit oluyorsunuz.

Tebrik ederim.

Kazasız ve keyifli turlar...

five

Bu arada Temmuz sonu gibi Bayburt-Soğanlı dağı-Kavlatan köyü-Derebaşı virajları-Karestel yaylası-Uzungöl turu düşünüyorum hem videosu hemde yol hikayesi sizlerle olacak :)

Bu arada Temmuz sonu gibi Bayburt-Soğanlı dağı-Kavlatan köyü-Derebaşı virajları-Karestel yaylası-Uzungöl turu düşünüyorum hem videosu hemde yol hikayesi sizlerle olacak :)

Merhaba,

Zaman olarak siz yetişebilir miyim bilmiyorum ama ben de Van Gölü turu sonrası Ağustos başlarında oralarda olmayı planlıyorum.

Kısmet olursa tabi...

Belki bir yerlerde denk geliriz...

Şimdiden kazasız ve keyifli turlar

five

• Beğen
Tepkiler: Şenol U.
26 temmuz pazartesi ve salı bayburt'dayım nasipse (salı günü sahil şeridinde kötü hava koşulları var )
Çarşamba-Bayburt-Soğanlı dağı - Şekersuköyü-Karestel yaylası 1 gün konaklama
-Perşembe Günü Karestel-Karacam-Derebaşı geçidi-Soğanlı dağı bayburt
Cuma Bayburt konaklama

Cumartesi dönüş.

Fotoğraf ve videolar sizlerle olacak :) vuıu

Geri