Scudo Sports

Kargalar tarafından kovalandım :)

@7haiku

Dediğiniz gibi, aslında bunlar hayvanların doğal davranışları. Biz her yıl 11 katlı apartman çatısından 2 çuval kadar kemik topluyoruz. Martıların marifeti :) Doğada "kimin gücü kime yeterse" kuralı işliyor.

Kargalara "kinci" sıfatını veriyoruz çünkü örneğin bizim balkondaki saksıya gömdüğü cevizi bulup, bilmeden çöpe attığımız için bütün saksıları deşip, çiçekleri mahvetmişliği var. Aslında bizimle bir alıp veremediği yok, sadece gömdüğü cevizi arıyor ama insanoğlu hep benmerkezci baktığından "Karga benden öç alıyor" diye düşünüyor.

Doğayı her şeyiyle okuyabilmeyi çok isterdim.

Scudo
@m

Yaşamımda çok etki bıraktı; öylesine şaşırmış ve canım yanmıştı ki... Ama şimdi bir insanı anar gibi anıyorum her aklıma geldiğinde, yaşamımıza değil geçiyor bazen böyle güzellikler ve çok güzel bir yere gittiğine hiç şüphemiz de yok :)

Ve İskandinav mitolojisinde de karga ve kuzgunlar tanrılardan bir haberci oluyorlar. Hatta yolcuların yoldaşı olan tanrı Odin genelde hep kuzgun suretinde belirir ve yol gösterir. Kim bilir belki hakikat böyle vuku bulmuştur bana da, kalbin yumuşaması için.

yerde gözüme dal gibi bişey kestirdiğim gibi durup alırdım dal /tercihen sopa. bana bidaha yaklaştığı anda çok kötü vururdum hayvan muhtemelen ölürdü.

hayvanları severim, saygım da sonsuz ama gelemem böyle bi şeye kimse kusura bakmasın

@Kerem Özbayrak
Çok güzel beyefendi varolun. Öylesine zekiler ki belki bizden daha çok adaptasyon yetenekleri var. İlginçtir sesleri beni varoluşları beni hep rahatlatır. Dediğiniz gibi nasılda koruyorlardı doğalarını.
Ve yine dediğiniz gibi kurtlardaki birlik sosyalliğe şahit olmaz inanılmaz. Gerçek anlamda Bir'ler ve bu onların bu iğrenç beşeri düzen kaosunda hayatta kalmalarını sağlıyor.

• Beğen
Tepkiler: Kerem Özbayrak
@Kaan.Özçelik Cevizi belki diğer saksılarda aramıştır. :)

@Serkan Mıstınoğlu

Bu nasıl "sevgi" bu nasıl "saygıda sonsuzluk" :) Bir de niçin biz kusurabakıyoruz (veyâ bakmıyoruz) :)

• Beğen
Tepkiler: Engin er.
@Serkan Mıstınoğlu
Sakin boyle birsey yapma, sonsuza kadar birakmazlar pesini.
Dunyanin neresine gidersen git bulurlar.

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
@serkanoz87

ALINTI:

"Birkaç yüz yıl yaşayabilen tek bir karga türü dahi yoktur. Hatta kargalar, insan ömrünün yarısı kadar bile uzun yaşayamazlar. Bilinen onlarca karga türünün hemen hepsinin vahşi yaşamdaki ömürleri en fazla 15-20 senedir. Bazılarının ömrü sadece 4-8 yıldır." ;)

Geri