karda yol almak için kauçuklu gresin zincire uygulanması(patentini almalımıyım :D )

kuduzk9

Daimi Üye
Kayıt
2 Eylül 2010
Mesaj
311
Tepki
135
Şehir
BOLU
malum kış geldi ama en nefret ettiğim zincir uzaması devri başlıyo ama aklıma bi fikir geldi gobeklere kullandığım kauçuklu gres elime geçti.neredeyse beton gııbı olmuş bi fikir uyandı birden soğukta bu kadar sertlesen ısıtırsak yumusarmı?
-hemen denedim annemden eski bi aliminyum tava istedim zinciri söktüm mazotla temizleyip tavaya attım mazot uçuşmaya basladı tabi tavayada bi derece salladım 70c ye kadar ısınınca kauçuklu gıresi uygulamaya basladım gıreside yaymak için eldiven giyerek zinciri elimde kıvrıştırarak arada bir mudahale ettim.evet gıres oldukça yumusadı pudink gibi oldu süper bişey olucak gibiydi.gözle görünen gres azalmaya başlamıştı bu demektiki gres baklaların arasına sızabilmişti.masaj bittikten sonra zinciri taktım.ve zola koyuldum ana yoldaki tuzlanmış kar suyu ve köyümüzün yollarındaki 25-30cm i bulan kar kalınlıklarına maruz kaldı.

http://img571.imageshack.us/img571/736/43812991.png
By (link) at 2010-12-11

http://img692.imageshack.us/img692/8817/outtydfcvb.jpg
By (link) at 2010-12-11
ve işten döndüm ortalama 30 km kat edildi üzerindeki karlar erisin yağ durumuna bakıcaz

http://img686.imageshack.us/img686/9567/dftyunm.jpg
By (link) at 2010-12-11
ve mutlu son kauçuklu gres olduğu gibi duruyo hatta rubleye bile yayılmış karsuyu mani olamamış :D.yalnız zincir kıvrımlanması biraz tutucu şıkır şıkır değil yani ama bence deyer 6 ay uzamayan zincir 2 ayda uzuyodu sabah aksam 30 numara ile yağladığım halde.ben bu kauçuklu gresi çok sevdim çoookk.
http://img530.imageshack.us/img530/343/dfgdn.jpg
By (link) at 2010-12-11
yolumuza devam edebiliriz.
 
  • Beğen
Tepkiler: S26 ve Oğuz Taş
Scudo

kuduzk9

Daimi Üye
Kayıt
2 Eylül 2010
Mesaj
311
Tepki
135
Şehir
BOLU
yalnız kauçuklu gres arttırıcının makaralarında kar toplanmasına sebep oluyor bunuda çözmeye çalışıcam.çözünce burdan bilgilendiricem makaralara atf uygulucam kauçuklu gres atf ye yapısmıyor bi denicem.
 

Önder Tarım

Forum Bağımlısı
Kayıt
27 Mayıs 2008
Mesaj
3.368
Tepki
1.817
Şehir
Bologna / İtalya
Bisiklet
Specialized
Baya azimlisiniz, yani o karda bile sürmek :) , inşallah daha güzel sonuçlar alırsınız. Yabancı forumlarda çok düşük dereceler için Mac gresi kullanıldığını görmüştüm.
 
  • Beğen
Tepkiler: kuduzk9

hakan sancaktar

Daimi Üye
Kayıt
12 Temmuz 2009
Mesaj
292
Tepki
170
Şehir
ankara
öncelikle tebrik ederim uğraşınız için ama uygulamada bana pek mantıklı bir fikirmiş gibi görünmedi ve ayrıca bu uygulama ile zincir uzaması arasında nasıl bir ilişki var?
 
  • Beğen
Tepkiler: kuduzk9

kuduzk9

Daimi Üye
Kayıt
2 Eylül 2010
Mesaj
311
Tepki
135
Şehir
BOLU
@hakan sancaktar

acıklıyayım:malum kar suyunun nufus edemiyecegi metalden kazıyamıcagı yag c yok (kaucuklu gıres hariç) zincire aynı ısıtma yontemıyle 90 numara yag bıle kullandım ama 10km sonra zincirin yine kıtır kıtır yagsız kaldıgını farkettım.bu 10 km boyunca bi kontrol yaptım 3 km karlı yolda kullanıldıktan sonra yagın kayboldugunu kara karısıp gıttıgını farkettım gecen kıs evde ve ısde olmak uzere gunde 2 defa yaglıyodum 3 ay sonra bana pahalıya patladı.meyersı o 10km nın 7 km si boyunca yagsız donuyormus buda zincirimi uzatıp ruble crank yenilettirdi bana bu sene kışta bu yöntemi denedim 60km oldu yaglamadım kauçuklu çok inatcı çıktı maşallah.kaucuklu gresi uygulama yöntemleri nide gelistirmeye çalısıyorum yine burdan yazarım ısıtmadan uygulama deniyorum.
 

Volkan Bilirli

Forum Bağımlısı
Kayıt
10 Kasım 2008
Mesaj
1.100
Tepki
550
Şehir
İSTANBUL
Bu uzama işini anlamadım ama,

Anladığım kadarı ile siz bu havalarda farklı yöntemler ile arayış içerisindesiniz,

Önerim , Motorların içine konulan "BOR" adlı ürünler var ,belki işe yarayabilir araştırmanızı tavsiye ederim

Bol pedallar
 
  • Beğen
Tepkiler: kuduzk9

kuduzk9

Daimi Üye
Kayıt
2 Eylül 2010
Mesaj
311
Tepki
135
Şehir
BOLU
@Volkan Bilirli

evet her gün hatta günde 2 kere zincir yağlamak ve yinede başarışız olmak iyi olmuyo bu yağlama zamanını ne kadar uzatırsam o kadar iyi olmazmı ;).
 

hakan sancaktar

Daimi Üye
Kayıt
12 Temmuz 2009
Mesaj
292
Tepki
170
Şehir
ankara
ben de kışın kullanıyorum ve eve dönünce zinciri kuruluyorum ve sonra markasız bi spreyle hafiften yağlıyorum; uzamayla ilgili herhangi bir sorun yaşamadım

ama bence zincir uzaması yağdan ziyade kullanımla daha ilişkili ya da pedala uyguladığınız torkla ilgili. yani zincir uzaması konusunda, mesela ayakta kullanma alışkanlığı, rampaları genelde ayakta tırmanmak, parkurun yokuşlu olması, sürücünün kilosu gibi etkenler çok daha belirleyici olur kanısındayım.
 

S26

Forum Bağımlısı
Kayıt
2 Şubat 2007
Mesaj
2.741
Tepki
1.453
Şehir
Eskişehir
Bisiklet
Amoeba
Zincirin kara yapışıp/akıp gitmesinden ben de şikayetçiyim aslında. Bir kaç km zorlu (zorlu dediğim, kara batmak yada zincire çok fazla kar sıçraması) sürüşe geçtiğinizde yağ gidip ses yapmaya başlıyor ve vites geçişleri de daha sesli oluyor. O ses geldikçe de dişliler yoğun şekilde aşınıyor hissi veriyor. Bu aşamada size katılıyorum. Ancak kauçuklu gres uygulamaktan yana değilim çünkü fazla katı zincir için. Suyu sevmediğini biliyorum bu tip yağların ancak çok hızlı dönen parçalarda kullanılıyor diye biliyorum (göbek içi bilyalar mesela).

Kış şartlarında yapışkan tarzda yağ kullanıp da memnun olan varsa marka/model/tip falan, ayırt edici özelliği neyse ondan önerebilir mi?

Başka bir bisikletimde zincire parafin kapladım ancak o bisikletle 1 senede topu topu 20-30 km yol yaptığım için sağlıklı bir sonuç söyleyemem. Parafin kaplama olayını forumdaki konulardan birinde okuyup sonra da dışarda araştırmıştım ama hatırlamıyorum başlığın nerde olduğunu. Yağlamak yerine zinciri parafinle kaplayanlar vardı. Gördüklerim yol bisikleti için yapıyordu, mtb'de kullanan görmedim ama denemek isteyip yapmıştım. Keşke az daha yol yapsaydım, sonuçları yorumlayabilirdim.
 

kuduzk9

Daimi Üye
Kayıt
2 Eylül 2010
Mesaj
311
Tepki
135
Şehir
BOLU
karda kauçuklu gres iyi sonuçlar verdi sikayetçi değilim açıkcası unutmadan bi hatırlatma kauçuklu gres zincirin dışında değil pimlerin çemberlerinin içinde.ısıtıpta uygulama sebebimde bu yüzden asıl sürtünme zincirin içindedir.
 

crysis581

Üye
Kayıt
23 Haziran 2010
Mesaj
88
Tepki
69
Şehir
sivas
Valla bu karda bisiklet sürmesii gibi yok :) yaptıgınız araştırmada tebrik ediyorum sizi bol pedallı günler..