Scudo Sports

karda frenleme artışı

Sezer İmamoğlu

Forum Demirbaşı
Tepki
83
Bisiklet
Sedona
başlıkta bahsettiğim gibi karda bisiklet sürerken frenlemenizi nasıl daha güçlendiriyorsunuz?

Scudo
karda fren yapmanızı önermem bunu içinde hızınız tabiki düşük olmalı ve frene küçük dokunuşla durmak istediğinizde rahatlıkla durabilirsiniz.

@Sezer İmamoğlu

temkinli ve yavaş giderseniz az bir frenle kolayca durabilirsiniz :)

Paylaşım için teşekkürler

Kazasız belasız..

İki freni de aynı anda ve yavaşça sık, güvenli bir yavaşlama olur eğer hidrolik disk fren ise bisikletin.
Ama iş frenlemede bitmez sağlam dişli bir lastik de gerekir.

• Beğen
Tepkiler: Berke
@enes savaş

Çözüm sadece o mu?

• Beğen
Tepkiler: Berke
@Berke1903

Daha iyi tutunma sağlayacaktır. Bu da frenlemeye etki eder.

@enes savaş

Fren sağlamlığı ve kullanma şeklide önemli bence mesela arabada en sağlam kar lastiğini tak frene asıldığında jilet gibi kayar.
1. Lastik 2. Fren 3. Kullanım tarzı
O zaman güvenlidir karda çıkmak.

buna benzer bir başlık açmıştım. michelin en rasyonel veriye dayalı cevabı vermişti.

-11 dereceye kadar tam performans devam edebiliyor. yani kar ve buz üstünde değil sadece soğuk ve ıslak asfaltta iseniz lastik tutunabiliyor. yalnız kar ve buz var ise çivile buz lastiği kullanmak en mantıklısı

Son 2 haftadır kar üzerinde kullanıyorum. Gerek turlarda, gerek tek başıma gezdiğim zamanlar. Öncelikle lastiklerimin ne olduğunu söyliyeyim.

Michelin Country DRY 2 26 x 2.0 kullanıyorum. (link)

Bu lastiklerle karda toplam 173km yol yaptım, ne bir kere düştüm ne bir kere kaydım.

Ani frende yaptım, ama frenleme yaparken iki freni orantılı sıkıyorum ve bu sayede kaymıyorum.

Bayır aşağı karlı zeminde (yumuşak kar) inerken gene çift fren sıkarak iniyorum ve lastikler gram kaymıyor. Buzlu zemindede denedim gene kaymadı :)

26" jantların yarıya kadar hizasını karlı olarak düşünün, ani hızlanmada ayakta ve oturarak hızlanmalarımda da kayma olmadı. İşin aslı lastikte bitiyor...

Ve krampon ayakkabı kullanıyorum :)

Kar lastiği yoktur, kış lastiği vardır. Kış lastikleri, normal lastiklere göre daha yumuşak hamurludur ve bu sayede düşük sıcaklıklarda dahi kemikleşmeden yola tutunmaya devam edebilirler. Ama kış lastiği var diye fren yaptığımda zemine tutunuyor, illa ki durur demek doğru olmaz. Zemine göre, ani manevra ve frenlemeden kaçınmak gerekir...

buzsa freni unutun en iyisi
kardada tekerlekleri kitleyecek kadar frene asılmamak en iyisi
selenizi indirin ayaklar yere yakın olsun ters bir durum için
ayrıca tekerlere yapılan plastik kelepçeli sistem frenlemeyi biraz daha iyi yapıyor bu söylediklerim karda buzlu yerde çivili sistemden başka bir çare yok gibi
lastik havası konusunda herkesin görüşü farklı olabiliyor az olması daha iyi olcaktır gibi frenleme için kar içinde gitme açısında iyi olmayabilir

Geri